Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ

Μαγνησίας 50 . τηλ. 2104924552 e-mail esqnikaias@qmail.com

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011-2012

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με μεγαλύτερα προβλήματα από κάθε άλλη , μετά τον πόλεμο .

Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη . Φρόντισαν γι αυτό η Κυβέρνηση η Τρόικα η ΕΕ .

Εχθές μάθαμε από στόματος πρωθυπουργού ότι θα φροντίσει να υπάρχει <<ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια>> , πράγμα που το βιώνουν ήδη χιλιάδες οικογένειες μαζί με την φτώχεια την ανεργία την ανασφάλεια για το αύριο .

Πολλές οικογένειες δεν μπορούν να καλύψουν τα αναγκαία ακόμα και για την διατροφή τους .

Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα ξεκινάει η φετινή σχολική χρονιά .

. Με 2000 λιγότερα σχολεία λόγο των περσινών συγχωνεύσεων .

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟ

. Με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών λόγω του παγώματος των προσλήψεων , και των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων , ( 17οοο εκπαιδευτικοί σε 2 χρόνια ) ενώ στην θέση τους προσελήφθησαν μόνο 3400.

Έτσι πολλοί μαθητές θα μπουν σε τάξεις χωρίς να υπάρχουν εκπαιδευτικοί , σε 28-30 τμήματα με ότι σημαίνει αυτό για την ποιότητα της εκπαίδευσης .

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ

. Με τα βιβλία να μην βρίσκονται στα σχολεία στην έναρξη της σχ. Χρονιάς για πρώτη φορά μετά την κατοχή . Η Κυβέρνηση φρόντισε να <<αφήσει>> τα παιδιά μας χωρίς το βασικό εργαλείο της μάθησης που είναι το βιβλίο , με προοπτική να πάνε στα Σχολεία το Δεκέμβρη . Μέχρι τότε το υπουργείο με εγκύκλιο του λέει να μοιραστούν στους μαθητές DVD και φωτοτυπίες ( 98428/Γ2/1-9-2011).

Μετακυλώντας στην κυριολεξία το κόστος των βιβλίων στις σχολικές επιτροπές δηλαδή στους δήμους και στους γονείς οι οποίοι ήδη τρέχουν να βρουν τρόπους να καλύψουν αυτό το «κενό»

.Με τις ενιαίες πια σχολικές επιτροπές να προσπαθούν αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και των πολλών προβλημάτων και υποχρεώσεων που φορτώνονται υποχρεωτικά λόγω Καλλικράτη. Πολλές σε αναζήτηση πόρων από άλλες πηγές που θα υποθηκεύσουν στο μέλλον τον χαρακτήρα του Δημόσιου & Δωρεάν Σχολείου.

ΝΙΚΑΙΑ ΡΕΝΤΗΣ Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Στην Πόλη μας με 2 σχολεία λιγότερα λόγω των περσινών συγχωνεύσεων και 3 παιδικούς σταθμούς να κλείνουν φέτος .

Με πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις στα σχολικά κτήρια που είναι σε ανέγερση .

Το 19ο δημοτικό με μεγάλη καθυστέρηση είναι ακόμα παρά τις υποσχέσεις στα τούβλα !!

Ο παιδικός σταθμός στην Τυάνων στον οποίο όπως διατυμπάνιζαν θα λειτουργούσαν 2 παιδικοί σταθμοί ο ένας εκ των οποίων θα ήταν για νήπια με ειδικές ανάγκες, και τώρα όπως λένε θα μεταφερθούν τα νήπια από άλλους σταθμούς που κλείνουν , είναι ακόμα στα σοβαντίσματα .

Με λύσεις που προτείνονται από την διοίκηση Ιωακειμίδη να στεγάσει το επί χρόνια σε ενοικιαζόμενο κτήριο 17ο νηπιαγωγείο στην αυλή του 11ου δημοτικού σε κοντέινερ!! Παρά την αντίθετη γνώμη των εκπαιδευτικών και των γονιών του σχολείου, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί καμιά ασφάλεια για τα νήπια .

Με την απαράδεκτη επιλογή προνηπίων με κλήρωση στα περισσότερα νηπ/γεία και τα Παιδιά με ειδικές ανάγκες για άλλη μια φορά να περιμένουν να χτυπήσει και γι αυτά το κουδούνι της σχολικής χρονιά μάταια.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ καλεί όλους τους γονείς όλους τους συλλόγους γονέων , σε κοινό μέτωπο πάλης με τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους , για να μην περάσουν οι νέοι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης – τρόικας –ΕΕ στα σχολεία μας .

Απαιτούμε να ξεκινήσουν τα σχολεία .

. . ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ , να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα , με μαζικούς μόνιμους διορισμούς .

. Να πάνε όλα τα βιβλία άμεσα στα σχολεία , κανένας μαθητής να μην διαβάσει από φωτοτυπίες και DVD, κανένας εκπαιδευτικός να μην δεχτεί να μοιράσει και να βγάλει φωτοτυπίες αντί για βιβλία ..

. Όχι πάνω από 20 παιδιά στην τάξη , καλούμε τους εκπαιδευτικούς να αρνηθούν να μπούν σε τάξεις των 28-30 μαθητών .

. Να αυξηθούν τα χρήματα των σχολικών επιτροπών ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των σχολείων , χωρίς την «παρέμβαση χορηγών , ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των Γονιών για τις ανάγκες των σχολείων .

. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι αποφάσεις οι υποσχέσεις τα «παχιά» λόγια να γίνουν πραγματικότητα και το ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ που απαιτούν οι γονείς να γίνει πραγματικότητα .

. Δίχρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά . Να μην προχωρήσουν τα «εργα» στην αυλή του 11ου δημοτικού σχολείου τα νήπια του 17ου νηπιαγωγείου δεν μπορούν να «χωρέσουν» σε κοντέινερ το 2011

. Παιδικοί σταθμοί δημόσιοι και δωρεάν για όλα τα παιδιά των εργαζομένων χωρίς αποκλεισμούς .

. ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ 12ΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΊΣΕΙΣ .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/9 στις 12.00 στο γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά μαζί την ΕΛΜΕ Πειραιά να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε όλα τα παραπάνω

ΝΙΚΑΙΑΣ 11/9/2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καταγγελία
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β’ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταγγελλει το Διευθυντή β’/θμιας εκπαίδευσης Πειραιά Δημητρόπουλο Ηλία γιατί με έγγραφο του απαγορεύει την πολιτική και συνδικαλιστική δράση στα σχολεία! Ευθυγραμμισμένος με την Υπουργό παιδείας, που πρόσφατα δήλωσε στη Βουλή ότι « τα κόμματα δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμια» και με το νόμο πλαίσιο καταργεί ουσιαστικά τις παρατάξεις και τους φοιτητικούς συλλόγους , ανέσυρε εγκύκλιο του 1985 σύμφωνα με την οποία «απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο χώρο του σχολείου από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα».

Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για το γεγονός ότι το έγγραφο θυμίζει τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Με βάση το κατάπτυστο αυτό έγγραφο έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί (μήπως ήταν και αυτό ένας από τους στόχους του;) το διάβασμα, κατά τον αγιασμό, της σχετικής ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ.

Γι’ αυτό τη Δευτέρα διαβάζουμε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στη Διεύθυνση στις 12 το μεσημέρι.

Η Υπουργός παιδείας μπορεί να στέλνει ιδεολογικά μανιφέστα στα σχολεία (το ίδιο και η Ε.Ε), οι επιχειρήσεις και τα διευθυντικά τους στελέχη μπορούν να μπαινοβγαίνουν στα σχολεία μέσω των διαφόρων προγραμμάτων, αλλά τα κόμματα, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς, η ΕΛΜΕ πρέπει να φιμωθούν.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει επίσης την αστυνομική παρέμβαση στο ΕΠΑΛ Περάματος (σύμφωνα με την αστυνομία έγινε με Εισαγγελική παραγγελία) και την απαίτηση της να της δοθούν τα ονόματα του περσινού 15μελούς για καταλήψεις που έγιναν πέρσι, διεκδικώντας λύσεις σε διάφορα προβλήματα.

Τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι φοβούνται την πολιτικοποίηση της πάλης μαθητών, καθηγητών, γονιών, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Είναι επιτακτική η ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας των εργαζομένων- φοιτητών - μαθητών - για να αποτραπεί η αντιλαϊκή λαίλαπα και στην εκπαίδευση, για διεκδίκηση των δικαιωμάτων στη μόρφωση και στη δουλειά.

Ξέφυγαν εντελώς! Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το «πολιτικό αξίωμα» ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή πάνε μαζί με την αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική. Ο κοινωνικός μεσαίωνας που επιβάλλει η επίθεση κυβέρνησης – πλουτοκρατίας – ΕΕ- ΔΝΤ «απαιτεί» την καταστολή και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Σε αυτό τον καμβά κινείται το έγγραφο –αίσχος της Διεύθυνσης Β’/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Οι δημοκρατικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες έχουν κατακτηθεί με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες και δε θα επιτρέψουμε καμιά απαγόρευση ή περιορισμό τους. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων να αγνοήσουν το έγγραφο και να διασφαλίσουν τις δημοκρατικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στα σχολεία. Οποιαδήποτε πράξη της διοίκησης, «στηριγμένη» στο προαναφερθέν έγγραφο ενάντια σε οποιονδήποτε συνάδελφο θα ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.