Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΣΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ!


poe-ota


H κυβέρνηση, με επιχείρηση των ΜΑΤ νωρίς το πρωί της Κυριακής άνοιξε την κεντρική πύλη στην χωματερή της Φυλής.

Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις ενώ τα μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ που ήταν στο σημείο αποχώρησαν.

Με τη συνδρομή έξι διμοιριών των ΜΑΤ και παρουσία εισαγγελέα άνοιξε νωρίς το πρωί της Κυριακής η χωματερή της Φυλής, επιτρέποντας έτσι μετά από σχεδόν μισό μήνα απεργίας να μπουν μέσα απορριμματοφόρα για να εναποθέσουν τα σκουπίδια. Θεωρητικά βέβαια, γιατί οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ τώρα κάνουν 48ωρες απεργίες ως την Πέμπτη, οπότε και πάλι σκουπίδια δεν θα μαζευτούν.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο πρόεδρος των εργαζομένων Θέμης Μπαλασόπουλος κατήγγειλε ότι τα σκουπίδια που μάζεψαν ιδιωτικά φορτηγά μετά από απόφαση της περιφέρειας Αττικής να αναθέσει το έργο της αποκομιδής σε ιδιώτες εναποτέθηκαν παράνομα σε σημεία στο Μπάντμιντον και στο Ελληνικό.

Για τα φαινόμενα προπηλακισμού κατά των εργαζομένων των ιδιωτικών εταιρειών που μάζεψαν σκουπίδια δήλωσε ότι δεν ευθύνεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά ορισμένα ΜΜΕ που γνωστοποίησαν στοιχεία για τις εταιρείες, μιλώντας για επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα που δίνουν.

Προσφυγή Καμίνη

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης προσέφυγε το Σάββατο στην Δικαιοσύνη για να κριθεί αν η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική. Η υπόθεση θα κριθεί την Δευτέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, παρότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο εισαγγελικές εντολές για την παρεμπόδιση εναπόθεσης σκουπιδιών και για πρακτικές που βλάπτουν την δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι των εργαζομένων ζήτησαν να αναβληθεί η εκδίκαση καθώς λόγω της δικής τους απεργίας δεν ήταν εφοδιασμένοι με την απαραίτητη άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο για να παραστούν. Η αίτηση απορρίφθηκε και εκείνοι έχουν ζητήσει εξαίρεση. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει.

alt

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση εργαζομένων στους Δήμους και κατοίκων σε εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ Ελληνικού όπου το βράδυ του Σαββάτου, συνοδεία αστυνομικών, εισήλθαν ιδιωτικά απορριμματοφόρα και φορτηγά με απορρίμματα που είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα από δρόμους της Αθήνας. Στόχος τους είναι να εμποδίσουν την έξοδο των οχημάτων.

Από το πρωί της Κυριακής η είσοδος του ΚΤΕΟ αποκλείστηκε από φορτηγά του Δήμου ενώ οι εργαζόμενοι ανέλαβαν την περιφρούρηση του χώρου ώστε να μην γίνει γενικευμένη χρήση του, δημιουργώντας μια μεγάλη εστία μόλυνσης μέσα στην πόλη.

Δημοτική Αρχή, εργαζόμενοι και δημότες μπλόκαραν την απόθεση των απορριμμάτων.

Επίσης ιδιωτικά οχήματα καθαριότητας το βράδυ του Σαββάτου στάθμευσαν στις εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον στου Γουδή, ενώ, όπως καταγγέλουν εργαζόμενοι στην καθαριότητα και πολίτες αντίστοιχες επιχειρήσεις έχουν στηθεί και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου όπως στο Κορωπί και αλλού.

Παρά την αυταρχική και άκαμπτη στάση της κυβέρνησης, η ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζει με αποφασιστικότητα τις κινητοποιήσεις της και έχοντας όπως είπαμε και παραπάνω την προτωφανή συμπαράσταση των πολιτών περιφρουρεί την απεργία (στην οποία, μάλιστα η συμμετοχή είναι καθολική) αποτρέποντας, μεταξύ άλλων, την έξοδο των απορριματοφόρων τόσο από τα μηχανοστάσια που είναι σταθμευμένα, όσο και την έξοδο των ιδιωτικών απορριματοφόρων που έχουν εντοπιστεί στις προαναφερθείσες περιοχές.

Σε αυτή την πολύ δύσκολη μάχη των εργαζομένων στην καθαριότητα κόντρα στην κυβέρνηση του Μνημονίου, που λεηλατεί τα εισοδήματα τους και τους στέλνει μαζί με χιλιάδες ακόμα εργαζομένους στην εξαθλίωση και την φτώχεια, είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι πολίτες να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα αυτό, συμμετέχοντας και στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Το κέντρο του αγώνα αυτή τη στιγμή έχει μεταφερθεί στα αμαξοστάσια και όπως αναφέρουν συνδικαλιστικοί φορείς, όπως η Αυτόνομη Συνδικαλίστικη Κίνηση στους ΟΤΑ, η παρουσία όλων και ιδιώς Συνδικάτων, Δημοτικών Κινήσεων και άλλων συλλογικοτήτων σε αυτά τα σημεία είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη.

μήνυμα που στέλνει η δημοτική αρχή του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης τώρα :

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΣΤΟ ΚΤΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑΚΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΝΕΑΑ ΣΠΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΦΕΡΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ! ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ 6 ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΤΡΑΚΤΟΡΑ, ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΤΕΟ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Σχόλια

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα συμπαραστέκεται και στέκεται με όλες της τις δυνάμεις αλληλέγγυα στις πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο αγώνας τους, ο οποίος έχει να κάνει με το δικαίωμα στη εργασία και με την ίδια την επιβίωσή τους, είναι αγώνας και υπόθεση όλων των εργαζομένων είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα।

Την ίδια στιγμή, υπερασπίζονται τον ίδιο το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σαν ένα θεσμό που είναι εντελώς απαραίτητο να διατηρήσει τα δημόσια και κοινωνικά του χαρακτηριστικά

Θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να αναπτυχθεί ένα τεράστιο δίκτυο έμπρακτης πολύμορφης συμπαράστασης προς αυτούς, που θα ανατρέψει όχι μόνο τους εκβιασμούς και τις απειλές κυβέρνησης, περιφερειάρχη, δημάρχων και πρόθυμων ΜΜΕ, αλλά θα ανατρέψει στο σύνολό της όλη αυτή την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος του λαού μας , με την υπόδειξη της τρόϊκας και την πρόθυμη εκτέλεσή της από την κυβέρνηση του μνημονίου και όσους της συμπαραστέκονται.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ !

Βύρωνας, 16 Οκτωβρίου 2011

η Γραμματεία της Στάση Βύρωνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …