Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ στη νέα κατοχή Κυβέρνησης- Τρόικας

ΟΧΙ στη νέα κατοχή Κυβέρνησης- Τρόικας


Κάθε μέρα που περνάει η κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου κάνει τα πάντα για να μη κακοκαρδίσει τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς «επιτηρητές». Με συνοπτικές διαδικασίες «κουρέματος», κουρεύει άγρια μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας, κατακτήσεις, δικαιώματα, δημόσιο πλούτο και εθνική κυριαρχία.

Η νέα κατοχή είναι πλέον εδώ. Τα κλειδιά της χώρας παραδίδονται και επίσημα στους Ράιχενμπαχ τοποτηρητές-νεοκατακτητές. Η χώρα διαλύεται και ξεπουλιέται. Όλα βγαίνουν στο σφυρί. Ενέργεια, ορυκτά, δημόσιοι οργανισμοί, δημόσια εδάφη. Οι εργασιακές σχέσεις καταρρέουν. Απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία, «κινεζοποίηση» της εργασίας, ανεργία.

Κατοχή = Αντίσταση. Ο λαός υποφέρει αλλά αντιστέκεται. Με έναν χωρίς προηγούμενο αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας και την διάλυση της εργασίας. Με απεργίες, πρωτοφανείς μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις, επιτροπές αγώνα πολιτών, μαζική ανυπακοή στη πληρωμή των κατοχικών κεφαλικών φόρων. Στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, παντού, η κοινωνία οργανώνει την αντίσταση της ενάντια στη χούντα της κυβέρνησης και στη νέα κατοχή των Αμερικανο-Γερμανοτσολιάδων.

Ή αυτοί, ή εμείς. Μπροστά στη νέα πραγματικότητα το καθήκον μας είναι η αντίσταση. Όπως έκανε ο λαός ενάντια στο Γερμανό κατακτητή 70 χρόνια πριν. Αν καταλαβαίνουμε και τιμούμε το ΟΧΙ του ’40, τότε πρέπει σήμερα να πούμε το δικό μας ΟΧΙ σε όλους αυτούς που θέλουν να μας εξαθλιώσουν και να μας κάνουν σκλάβους στην ίδια μας τη χώρα. Ενάντια στην κυβέρνηση και τους τροικανούς. Και αν αναγνωρίζουμε την αξία της αντίστασης, τότε πρέπει να όλοι να ενωθούμε σε ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο που θα διώξει κυβέρνηση – τρόικα και θα επιβάλλει λύσεις για τους ανέργους και τους εργαζόμενους και όχι για τις τράπεζες και τις αγορές.

Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, της αλληλεγγύης και της αντίστασης

1 σχόλιο:

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.