Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Με χθεσινή του εγκύκλιο βάζει θέμα συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων και μάλιστα ΑΜΕΣΑ όπως γράφει , αφού καλεί τους διευθυντές εκπαίδευσης και δημοτικά συμβούλια να έχουν πάρει αποφάσεις μέχρι τέλος του Φλεβάρη . Επειδή η εγκύκλιος αναφέρετε και σε ίδρυση σχολικών μονάδων , προσέξτε τι γράφει σε μιά παράγραφο ..<<Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποσταλούν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς..>> δηλαδή μας λένε ξεκάθαρα πια ότι αν θέλετε να ιδρύσετε νέα σχολική μονάδα θα πρέπει να βρείτε τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες , σιγά σιγά μας το πάνε να μας πουν και το μυστικό , ότι δηλαδή σε λίγο δεν θα στέλνει πια το υπουργείο χρηματοδότηση στα σχολεία , τα οποία τα έχουν ήδη προετοιμάσει , τους διευθυντές δηλαδή να αρχίσουν να ψάχνουν για χρήματα .
 Το λέμε χρόνια τώρα και η επίθεση φαινόνταν απο καιρό ότι το δημόσιο σχολείο είναι στο στόχαστρό τους , τι κάνουμε είναι το ζητούμενο , τι κάνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών , τι κάνουν τα συλλογικά όργανα των Γονιών ; Πάλι ο καθένας θα τραβήξει την γραμμή του ; πάλι "εμείς και εσείς "; πάλι θα έχουμε τα ίδια όλοι να μιλάμε για τα ίδια αλλά να πορευόμαστε χωριστά ;
Είναι καιρός να σταματήσουμε το μέτρημα και να πιάσουμε τα "όπλα" και "όπλα' στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ :
Το υπουργείο Παιδείας με σημερινή εγκύκλιο καλεί τους  Διευθυντές  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι 10-02-2012 :

ΚΑΝΑΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
1) Να καταχωρήσουν στο Σύστημα Καταγραφής (Survey) τις προτάσεις-εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 11 του Ν. 1966/91. Για το σκοπό αυτό στο Σύστημα Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Survey) έχουν προστεθεί φόρμες προτάσεων-εισηγήσεων, ώστε η διαδικασία υποβολής τους να γίνει ηλεκτρονικά.
2) Να υποβάλλουν τις προτάσεις αυτές στα αρμόδια Δημοτικά Συμβούλια.
Αφού γνωμοδοτήσουν έγκαιρα τα δημοτικά συμβούλια σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 59 του Ν. 3966/2011 (118 Α΄), οι Διευθυντές ΠΕ και ΔΕ θα συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αρμοδιότητάς τους και θα τις διαβιβάσουν μέχρι 24-02-2012 στο ΥΠΔΒΜΘ και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις. Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποσταλούν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς
ίδρυση σχολείων που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 2 του ΠΔ 113/2010 (ΦΕΚ 194/Α΄/22-11-2010).
Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα υποβάλουν την εισήγησή τους μέχρι 02-03-2012.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που τα προτεινόμενα προς ίδρυση σχολεία είναι ενταγμένα ή πρόκειται να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης, θα πρέπει να αναφέρεται στις προτάσεις-εισηγήσεις.
Τα κριτήρια συγχώνευσης είναι οι κτιριακές υποδομές-εγκαταστάσεις και οι δυνατότητες ανάπτυξης αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού στο σχολείο μετακίνησης.
Επιπλέον εκτιμάται η χιλιομετρική απόσταση για το νέο σχολείο λαμβάνοντας υπόψη τη συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής, το οδικό δίκτυο, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τη διάρκεια κάλυψης της διαδρομής για την άφιξη στο νέο σχολείο, η οποία για τις δύσκολες και δυσπρόσιτες περιοχές δε μπορεί να υπερβαίνει τη μισή ώρα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και τα ¾ της ώρας για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε ενιαίο χώρο ως ξεχωριστές σχολικές μονάδες της ίδιας βαθμίδας ενοποιούνται σε μία σχολική μονάδα, τηρουμένων των παραπάνω κριτηρίων.
Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες και αιτιολογημένες, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωσή τους.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις περιπτώσεις ιδρύσεων και συγχωνεύσεων, στις οποίες θα πρέπει να ορίζεται με σαφήνεια η ακριβής ονομασία και η έδρα λειτουργίας του νέου σχολείου.
Σε κάθε περίπτωση για την υποβολή οποιασδήποτε πρότασης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα οριζόμενα στις αριθμ. Φ.3/897/97652/Γ1/25-9-2006 και Φ. 3/898/97657/Γ1/25-9-2006 (ΦΕΚ 1507/Β΄/13-10-2006) Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την αριθμ. 68419/Γ2/6-7-2006 (ΦΕΚ 984/Β΄/2006) ΚΥΑ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τέλος επισημαίνεται ότι θα είναι καλό να εξασφαλίζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής εκπαιδευτικής πρότασης προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή των εκ των υστέρων διαμαρτυριών.__

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ , ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και πολλά άλλα λόγια και κοροιδίες που ακούγαμε τόσο καιρό απο τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι ώρα επιτελους να καταλάβουμε ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση απο τους οργανωμένους φορείς της εκπαίδευσης αλλά και απο όλους τους εργαζόμενους να σταματήσει τώρα αυτό το έγκλημα που πάει να απαναληφθεί .

Ανώνυμος είπε...

θα τους συγχωνεύσουμε πρώτα εμείς Κώστα μη στεναχωριέσαι .
Μέχρι εδώ πρέπει να αρχίσουμε το κυνηγητό , πάντα μου άρεσε αυτό απο παιδί.