Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ . ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το πολιτικό σύστημα της χώρας απογυμνώνεται και αποκαλύπτεται. Στις κλειστές αίθουσες του Μαξίμου και στις τηλεδιασκέψεις με τα αφεντικά ο Παπαδήμος, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης μυξοκλαίνε και εκλιπαρούν. Σκύβουν το κεφάλι στον πασά ως σύγχρονοι ραγιάδες και ελπίζουν στο έλεος και το ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης των ίδιων των αφεντάδων. Τέτοια είναι η πρόκληση, τόσο κραυγαλέα υποτιμούν τη χώρα και τα λαό όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, που ακόμα και η Τρέμη με τον Πρετεντέρη «εξεγέρθηκαν» – και αυτό λέει πολλά. Όσα ζούμε τις τελευταίες μέρες αποτελούν χοντρή προσβολή για τη χώρα. Αποτελούν και προσωπική προσβολή για κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. Σε ζωντανή σύνδεση παζαρεύουν τη μετατροπή, και επίσημα πια, της Ελλάδας σε προτεκτοράτο. Ο λαός είναι θυμωμένος, αισθάνεται βαθιά πληγωμένος και προδομένος. Δεν είναι μόνο η φτώχεια που τον εξοργίζει, ούτε μόνο το κατάμαυρο μέλλον που ετοιμάζουν. Ο λαός είναι βαθιά πληγωμένος και προδομένος ακριβώς επειδή τόσο προκλητικά τον υποτιμούν, τον απαξιώνουν, και παραδίδουν τη χώρα ενέχυρο στα κοράκια του ιμπεριαλισμού και των διεθνών ληστών.

3. Και η Αριστερά; Πού είναι; Ζούμε ιστορικές στιγμές και η Αριστερά –έστω και τώρα– έχει ιστορικό ρόλο. Μέχρι στιγμής πεισματικά τον αρνείται. Μελετά τις δημοσκοπήσεις, βγάζει πολλές ανακοινώσεις και ικανοποιείται με τα δημοσκοπικά ποσοστά. Περιγράφει την κρίση, την επίθεση, τη φτωχοποίηση σαν αναλυτής σε δελτίο των 8. Πολιτεύεται με τον τρόπο που το έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σαν να μην άλλαξε τίποτα, σαν να διανύουμε μια «ομαλή» περίοδο. Αλλά τα ψέματα τέλειωσαν. Το χτένι πύκνωσε πολύ και οι κόμποι μεγάλωσαν… Ή το χτένι θα σπάσει ή οι κόμποι θα λυθούν. Δεν χωράνε πια υπεκφυγές και χειρισμοί. Όταν η χώρα απειλείται ευθέως ακόμα και ως κρατική οντότητα, όταν ο λαός μετατρέπεται σε νεόφτωχο ενοικιαστή του τόπου του, δεν χρειάζονται πολλές και «βαθυστόχαστες» αναλύσεις και σχέδια. Το «όλοι στους δρόμους, να φύγουν τώρα η τρόικα και η κυβέρνηση των νεοραγιάδων» δεν χρειάζεται κανέναν παραπανίσιο προσδιορισμό. Το καθήκον σήμερα είναι ένα: Να τους διώξουμε!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

5 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα.
Και ναι, όλοι στους δρόμους.
Να φύγουν, να τους διώξουμε, αλλά να θυμόμαστε το ζήτημα είναι και τι θα γίνει την άλλη μέρα.
Ποιος θα βάλει μπρος τις μηχανές, ποιοι και για τίνος συμφέρον, θα παίρνονται οι αποφάσεις.
Να θυμόμαστε ότι έχουν στην διάθεσή τους πολλές εφεδρείες, πολλές εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις και δεν διστάζουν να τις βάλουν σε εφαρμογή.
Να φύγουν λοιπόν, αλλά να πάρει η εργατική τάξη την υπόθεση στα χέρια της.
Φαντάζεστε να διώξουμε αυτούς και να αναλάβουν την διαχείριση των τεράστιων συσσωρευμένων προβλημάτων κάποιοι που τόσα χρόνια έπαιρναν και εφάρμοζαν τις αποφάσεις και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και μια σειρά άλλοι που στήριζαν αυτές τις πολιτικές επιλογές;
Όλοι αυτοί που σήμερα θυμήθηκαν να το παίξουν δυσαρεστημένοι από τις προηγούμενες πολιτικές, όλοι αυτοί που προτείνουν μέτρα στα πλαίσια του συστήματος, είναι έτοιμοι να αναλάβουν την "σωτηρία" μας, σώζοντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου με το οποίο δεν είναι διατεθειμένοι να συγκρουστούν.
Ένα λάθος φάρμακο για την καταστολή της αρρυθμίας μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα.
Καλά καλά, μην βάζεις πρόσωπα στο μυαλό σου και μου πάθεις τίποτα.
Στους καθημερινούς αγώνες θα αναδειχτούν οι πραγματικοί ηγέτες.

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

ότι έχουν ετοιμάσει τις εφεδρείες τους είναι σίγουρο , άλλωστε γιατί δουλέυουν οι κουβέληδες και μαζεύουν όλο το σκυλολόι για το αύριο δουλεύουν . το ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστούν απο τα πράγματα σε άτακτη φυγή και θέλουν να έχουν την "κάβα" έτοιμη. Το ξέρω συντρόφισσα αλλά δεν μπορώ και τις πολλές αναλύσεις , βαρέθηκα , κουράστηκα , θέλω να ρίξω κανα δυο σφαλιάρες ... δεν το δικαιούμε άλλωστε ;

blackbedlam είπε...

Γι΄αυτό το τελευταίο, σε παρακαλώ πολύ όποτε το αποφασίσεις να με ειδοποιήσεις μία μέρα πριν, γιατί και γω με την σειρά μου έχω να ειδοποιήσω και άλλους που έχουν την ίδια διακαή επιθυμία.

pavlosk είπε...

Συντροφότατοι και γω μέσα!

Έχω μαζέψει μπόλικες για να δώσω!

Αρκετά με αυτές που εισπράτουμε! Γεμίσανε οι τσέπες μας!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Στους δρόμους της αντίστασης γεννιέται και η ελπίδα.
ΟΛΟΙ στον αγώνα!