Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Η Κοκκινιά της προσφυγιάς και της Αντίστασης ξέρει και απαντά στις φασιστικές προκλήσεις

Η Κοκκινιά ξέρει και απαντά στις φασιστικές προκλήσεις , χιλιάδες εργαζόμενοι Ελληνες και Μετανάστες ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο ασυνομικό τμήμα της Νίκαιας σε απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις ενάντια κυρίως σε ανυπεράσπιστούς Μετανάστες εργάτες.

 Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νϊκαια ήταν μιά μαζική γροθιά κατα της συγκυβέρνησης του Μνημόνιου και του παρακράτους της Χρυσής Αυγής.
Ηταν το μεγαλύτερο συλλαλητήριο κατα των νεοναζί και του ρατσισμού στη Νίκαια, πάνω από δύο χιλιάδες διαδήλωσαν και συμμετείχαν στην συγκέντρωση.


 Συμμετοχή στις ομιλίες από ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕμλ.

Συμμετοχή μαζικά Πακιστανών μεταναστών, αριστερών, αναρχικών, αντιεξουσιαστών, κόσμου από τα Στέκια και τις συλλογικότητες της περιοχής, τις λαίκές συνελεύσεις

απο το Ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά χαιρετίζει την συγκέντωση ο πρόεδρος του .

 Απο τις δημοτικές παρατάξεις της Νίκαιας η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" που είχε συνυπογράψει και το κάλεσμα για την συγκέντρωση,

η πορεία ξεκινά και είναι απο τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τα 30 τελευταία χρόνια

"μαζική" βέβαια και η παρουσία των ΜΑΤ σε όλη την γύρω περιοχή προστάτευαν τα γραφεία της ΧΑ .
Η πορεία κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας ,το οποίο ήταν ασφυκτικά περυκυκλωμένο απο δυνάμεις της ασυνομίας
Η πορέια συνεχίστηκε και αφού πέρασε απο το μνημείο του μπλόκου της Κοκκινιάς συμβολικά για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους πατριώτες που έκτελέστηκαν απο τους Ναζί κατέληξεεκεί απο όπου ξεκίνησε .
η χτεσινή συγκέντρωση και πορεία στη Νίκαια έχει να μας διδάξει κάτι πολύ σημαντικό:

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το σύνολο της Αριστεράς ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή, ενωμένη: Από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μέχρι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιεξουσιαστικό χώρο.

Και αυτή η ενότητα είχε αποτέλεσμα:
Ο ναζιστικός υπόνομος κλείστηκε στα γραφεία του, δεν αποτόλμησε το «αντισυλλαλητήριο». Η σχεδιαζόμενη «επίδειξη δύναμης» της Χρυσής Αυγής ακυρώθηκε. Η ενότητα στη δράση είχε αποτέλεσμα.

Ιδού, λοιπόν, ο τρόπος να τσακίσουμε τα ναζιστικά Τάγματα Εφόδου.
Να συνεχίσουμε τους κοινούς μας αγώνες…
δείτε και εδ'ω : blackbedlam.blogspot.gr
                       :Κόντρα στο ρεύμα 
                        ο τρόμος στο βλέμμα τους

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παρόλα όσα γράφεις Κώστα εγώ ντρέπομαι για την στάση των συμπολιτών μας , δεν καταλαιβαίνουν τίποτα , τους έχουν πάρει την μισλη ζωή τους και αυτοί το χαβά τους . Αν κάνουν αύριο τα χρυσαγόπουλα και μοιράζουν τρόφιμα θα κάτσουν στην ουρά σαν τα ζώα για να πάρουν . Μην ΄εχεις καμμιά αμφιβολία γι αυτό .
Θα μου πείς η Κοκκινιά που 45% πασοκ τ'οσα χρόνια τι θέλεις να κάνει ; η Κοκκινιά που ψήφισε τον Ιωακειμίδη για να φύγει ο <> δήμαρχος πως θέλεις να αντιδράσει ; Δεν ξέρω τι να πώ , μόνο ένα λέω ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

.....στου βούρκου μέσα τα νερά ποιά γλώσσα μου μιλάνε , αυτοί που μου ζητάνε να χαμηλώσω τα φτερά .......

Νικαιώτης είπε...

Τώρα που διάβασα στον πρώτο ανώνυμο για τον ιωακειμίδη , που ήταν ο αντιρατσιστής δήμαρχος ; που κρύβονταν ; η τώρα που είναι κυβέρνηση - αλήθεια πρίν πάλι κυβέρνηση δεν ήταν - δεν μπορεί .
Απο λόγια καλά είναι απο έργα δημαρχε πάς πίσω . Σαν μπενετάτος κάτι μου μυρίζεις τι να σου πώ !!

Απο την "ΑΥΓΗ" είπε...

«Αν αρχίσουμε να τσακωνόμαστε για το παρελθόν και το παρόν, θα ανακαλύψουμε ότι χάνουμε το μέλλον!» «Ενας αισιόδοξος βλέπει μια ευκαιρία σε κάθε καταστροφή. Ένας απαισιόδοξος βλέπει μια καταστροφή σε κάθε ευκαιρία». «Οι σοσιαλιστές θεωρούν ότι είναι κακό να κερδίζεις. Εκείνο όμως που είναι πραγματικά κακό, είναι να χάνεις...»

Ανώνυμος είπε...

Προσεχε πάντως , αυτοί είναι δολοφόνοι , νυχτέμποροι, μπράβοι και αληταράδες χούλιγκαν , δεν έχουν σε τίποτα να σου την πέσουν στα σκοτεινά όπως έχουν μάθει να δουλεύουν .