Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ & ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ & ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ






Συναυλία διαμαρτυρίας απο την Ενωση συλλόγων γονέων

Νίκαιας τους συλλόγους γονέων των σχολείων που

καταργούνται και τον σύλλογο εκπαιδευτικών Νίκαιας





Την πρωταπριλιά στην Νίκαια είπαμε μια μεγάλη αλήθεια .
ότι θα αγωνιστούμε όλοι μαζι για να ανατρέψουμε την πολιτική που κλείνει σχολεία που μειώνει τα χρήματα για την Παιδεία που αφήνει τα σχολεία μας έρμαια στον κάθε "χορηγό"που θέλει τα Παιδιά μας να βγούν αύριο στην αγορά εργασίας αμόρφωτα φτηνοί εργάτες αναλώσιμοι με το κεφάλι σκυφτό και χωρίς μέλλον .
Και ο εκπαιδευτικός στο πιό πάνω βίντεο τα λέει όλα .
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΕΣ ..ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
Η πλατεία ήταν γεμάτη από νωρίς , την ίδια ώρα 2 πορείες η μία απο την πλατεία Χαλκηδώνας και η άλλη απο την παιδική στέγη ξεκινούσαν για την συγκέντρωση

και ήταν όλοι εκεί και όι απόντες απο την προηγούμενη διαμαρτυρία μας , βλέπετε το πάθημα έγινε μάθημα , εδώ στην φωτό γονείς απο τον σύλλογο του 28ου δημοτικού που καταργείτε με την πρόεδρο της ένωσης συλλόγων γονέων Νίκαιας

απο μικρός στον αγώνα μαζί με την Μητέρα του για μια καλλιτερη Παιδεία για ένα μέλλον που τους αξίζει

γιατί εμείς εδώ αγωνιζόμαστε χορεύουμε και τραγουδάμε

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μόνο με τον ανυποχώρητο αγώνα θα κερδίσουμε , είμαστε μαζί προχωράμε , μην ακούτε τίποτα μόνο μπροστά

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Κοκκινιά , σας ζηλέυω και σας καμαρώνω.

Ανώνυμος είπε...

Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»: Το μέτωπο παιδείας και η ΕΛΜΕ Πειραιά

31/03/2011 - 14:38



Το τελευταίο διάστημα η ΕΛΜΕ Πειραιά, έχει αναπτύξει μια δράση σχετικά με τις συγχωνεύσεις που σχεδίαζε και τελικά εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας. Οι συγχωνεύσεις, το στοίβαγμα μαθητών ανά τάξη και η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών είναι μερικές βασικές αιχμές από τις πολιτικές του μνημονίου που μπορούν να οδηγήσουν σε μαζική ενωτική δράση εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών, της κοινωνίας ευρύτερα. Κι αυτό όχι γιατί τα προβλήματα με τον ΟΠΑΔ ή με τον μισθό μας, που κι αυτά είναι αποτελέσματα του μνημονίου, δεν είναι σοβαρά. Πρέπει να δούμε όμως εκείνες τις πλευρές που μας διευκολύνουν να κάνουμε κοινωνικές συμμαχίες, που μπορούμε να αναπτύξουμε νικηφόρους αγώνες, που είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να πείσει, να χειριστεί, να κάνει την προπαγάνδα της.

Ανώνυμος είπε...

Η παρέμβασή μας στην ΕΛΜΕ Πειραιά καθορίζεται από αυτήν την εκτίμηση από τον Δεκέμβρη και μετά. Το τρίπτυχο συντονισμός - κλιμάκωση - πολιτικοποίηση είναι αυτό που μας καθορίζει. Στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά όμως τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα στο να προωθηθούν αυτά τα καθήκοντα. Και για ένα ΔΣ που έχει 6 στις 9 έδρες η αριστερά (3 το ΠΑΜΕ, 2 η Αγ. Παρέμβαση - «Δ. Γληνός» , 1 οι Αγ. Κινήσεις), αυτό δεν είναι προς τιμήν μας. Επειδή, όμως, η συκοφαντία και η λασπολογία έχει αναχθεί σε τέχνη από ορισμένους που αυτοπροσδιορίζονται και αριστεροί, αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε ειδικά από το θέμα του συντονισμού.

· Τον Γενάρη τα σωματεία δασκάλων του Πειραιά, μας καλούν σε σύσκεψη για να συντονίσουμε την δράση μας γύρω από τις συγχωνεύσεις. Στο ΔΣ της ΕΛΜΕ ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ ψηφίζουν να μην πάμε. Το ΠΑΜΕ έθεσε βαζικά το ζήτημα με ποιο πλαίσιο καλούν σε συντονισμό τα σωματεία των δασκάλων. Η πλαισιομανία καλύπτει τη γραμμή του σεχταρισμού και της διάσπασης.

·

Ανώνυμος είπε...

· Αρχές Φλεβάρη τα σωματεία των δασκάλων καλούν σε κινητοποίηση στο κέντρο του Πειραιά. Την ίδια πρόταση καταθέτουμε και εμείς και οι Αγ. Κινήσεις. Με καθυστερήσεις πάλι «για το πλαίσιο» από το ΠΑΜΕ ή επειδή άλλαξε η ημερομηνία, με τηλέφωνα, με πιέσεις, καλεί τελικά και η ΕΛΜΕ «με καθυστέρηση» και με πολύ κόπο στην συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή.

· Στο ίδιο διάστημα καλεί σε σύσκεψη η Ομοσπονδία Γονέων (την ελέγχουν δυνάμεις του ΚΚΕ). Ομόφωνα απ' όλες τις παρατάξεις (αλλαγή από ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ;) παρακολουθεί την σύσκεψη και η ΕΛΜΕ. Εκεί το ΠΑΜΕ είχε προετοιμάσει κάποιες προτάσεις οι οποίες και αποτέλεσαν τις «αποφάσεις» της σύσκεψης! Οι προτάσεις που κάναμε μέλη της ΕΛΜΕ (από Αγ. Παρέμβαση- «Δ. Γληνός» και από Αγ. Κινήσεις) για οργάνωση κινητοποίησης στο κέντρο του Πειραιά και για διοργάνωση κοινής εκδήλωσης όλων των φορέων για το σχολείο της αγοράς, απλά δεν . συζητήθηκαν! Της σύσκεψης που διοργάνωνε(;) η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, προέδρευε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, προφανώς όχι σαν πρόεδρος της ΕΛΜΕ αφού δεν υπήρχε τέτοια απόφαση, αλλά ως μέλος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών. «Λεπτομέρεια» που δείχνει το πως αντιλαμβάνονται κάποιοι τους μαζικούς φορείς, το κίνημα των γονέων, την κακή τους χρήση ως ταμπέλες και την δημοκρατία μέσα στο κίνημα. Σε επόμενη σύσκεψη της Ομοσπονδίας Γονέων πάλι η ΕΛΜΕ ομόφωνα δηλώνει ότι θα παραστεί.

· Τον Μάρτη, με το που ανακοινώνεται το σχέδιο των συγχωνεύσεων και με τους συλλόγους γονέων των σχολείων που συγχωνεύονται, αλλά και τους καθηγητές και τους δασκάλους, σε αναταραχή και με τοπικές αντιδράσεις, κάνουμε μαζί με τις Αγ. Κινήσεις την εξής πρόταση: α) κάλεσμα σε σύσκεψη σε όλους τους συλλόγους γονέων, την Ομοσπονδία Γονέων, τα σωματεία δασκάλων, τα 15μελή για οργάνωση κινητοποίησης με πλαίσιο τα αιτήματα που βγάλαμε σε πανό σαν ΕΛΜΕ Πειραιά. Δηλαδή καμία συγχώνευση, 20άρια τμήματα, ούτε ευρώ από την τσέπη των γονιών για την λειτουργία των σχολείων, β) Δημιουργία συντονιστικής επιτροπής φορέων από τους παραπάνω για την παραπέρα κλιμάκωση και σχεδιασμό, γ) στήριξη της πρωτοβουλίας για συναυλία στην Νίκαια, δ) κοινή αφίσα για τα παραπάνω, με τα τρία αιτήματα που να καλεί στις δράσεις. Στα παραπάνω το ΠΑΜΕ καταψηφίζει με την γνωστή επιχειρηματολογία (ποιο είναι το πλαίσιο, βαρεθήκαμε τις επιτροπές). Λευκό ψήφισαν οι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ (που για συντονισμό με Ομοσπονδία Γονέων υπερψήφιζαν)!!! Σαν δεύτερη πρόταση θέτουμε απλά να γίνει η σύσκεψη για να διοργανωθεί μια κινητοποίηση στον Πειραιά, η οποία και ψηφίζεται.

·

Ανώνυμος είπε...

· Την Τρίτη 15/03 η ΕΛΜΕ έχει καλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΙΔΕ Πειραιά. Την προηγούμενη μέρα το ΔΣ της ΟΛΜΕ ανακοινώνει παναττική κινητοποίηση την Παρασκευή 18/03. Στην ΔΙΔΕ Πειραιά πληροφορούμαστε για κάλεσμα σε κινητοποίηση στον Πειραιά την Πέμπτη 17/03 από το ΠΑΜΕ και την Ομοσπονδία Γονέων. Την ίδια μέρα γονείς από 3 δημοτικά, μαζί με τα σωματεία δασκάλων καλούν και αυτοί για συλλαλητήριο την Πέμπτη. Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας κάνουμε ΔΣ στο οποίο και τίθεται το θέμα της συμμετοχής μας και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης. Εμείς λέμε ότι παρόλο που είναι προβληματικό να καλούμε σε 3 κινητοποιήσεις σε μια βδομάδα και αυτό δείχνει την έλλειψη συντονισμού, θέλουμε να ξέρουμε αν θα είμαστε συνδιοργανωτές μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους για να το ψηφίσουμε. Αν καλούμαστε να συμμετέχουμε υπό το καπέλο του ΠΑΜΕ, θα ψηφίσουμε λευκό. Απάντηση δεν πήραμε, αλλά καταλάβαμε όταν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ προσπάθησε να αποκλείσει τα σωματεία δασκάλων από τα μικρόφωνα... Στην συγκέντρωση (στην οποία τον τόνο έδωσαν οι γονείς από τα δημοτικά και από τα λύκεια που συγχωνεύονται και η νεολαία της ΚΝΕ), ζητήσαμε από τον πρόεδρο να καλέσουμε στην σύσκεψη από το μικρόφωνο, για να το ακούσουν γονείς και μαθητές. Η απάντηση πάλι ήταν καθυστερήσεις και κόλπα, ώστε να μην ακουστεί η σύσκεψη...

· Την Τετάρτη 23/03 πραγματοποιείται η σύσκεψη φορέων που έχει καλέσει η ΕΛΜΕ η οποία είναι και σχετικά μαζική. Την προηγούμενη μέρα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ μπλοκάρονται όλες οι προτάσεις που επαναφέραμε να κάνουμε ως ΕΛΜΕ, για κοινή αφίσα, κοινό παμπειραϊκό συλλαλητήριο αρχές Απρίλη, στήριξη της συναυλίας στη Νίκαια, νέα σύσκεψη για κλιμάκωση μετά το συλλαλητήριο. Έτσι η ΕΛΜΕ καλεί σε μια σύσκεψη χωρίς να έχει πρόταση! Το ΠΑΜΕ θέτει διλημματικά την συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των φοιτητικών και μαθητικών συσπειρώσεων του ΚΚΕ στις 30/03, στον Πειραιά. Την ημέρα της απεργίας δηλαδή που γιατροί και καθηγητές-δάσκαλοι καλούν στα προπύλαια! Ισχυρίζεται ότι καλεί και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά (επειδή την ελέγχει), όταν αυτή δεν έχει συνεδριάσει ακόμα!!! Το φτηνό επιχείρημα ότι αυτό βοηθάει την συμμετοχή, λόγω απόστασης, γονιών και μαθητών, καταρρίπτεται από το ότι αυτό δεν τέθηκε στο Περιστέρι, στην Ηλιούπολη και στις άλλες συνοικίες της Αττικής, αλλά μόνο στον Πειραιά που το ΠΑΜΕ έχει έτσι κι αλλιώς ξεχωριστή συγκέντρωση και θέλει την ΕΛΜΕ χειροκροτητή... των αποφάσεων του ΠΑΜΕ.

Η ουσία

Γνωρίζουμε ότι τα παραπάνω είναι κουραστικά, άστοχα, εξωφρενικά για τους αγωνιστές που δεν αναπτύσσονται στις γυάλες των κομματικών γραφείων, ειδικά στις δύσκολές μέρες που ζούμε. Ανήκουν στην σφαίρα «εδώ ο κόσμος χάνεται....».

Όποιον λογικό άνθρωπο και να ρωτήσεις είναι αυτονόητο να συντονιστούν οι δάσκαλοι με τους καθηγητές για ένα κοινό τους πρόβλημα (τις συγχωνεύσεις). Όχι για το ΠΑΜΕ που δεν έχει δύναμη και δεν ελέγχει τα σωματεία των δασκάλων...

Όποιον λογικό άνθρωπο και να ρωτήσεις είναι αυτονόητο ότι η οργάνωση συντονισμένων, ενωτικών αγώνων από έναν μεγάλο συντονιστικό φορέα θα αποφέρει και πιο επιτυχημένες και πιο μαζικές εκδηλώσεις... όχι για το ΠΑΜΕ που δεν θα μπορεί να το ελέγξει...

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η ουσία συνάδελφοι.

Εμείς βλέπουμε ότι το κίνημα μπορεί να αναπτυχθεί, πάνω σε συγκεκριμένους στόχους που φοβάται το σύστημα, και να επιφέρει πρόσκαιρες νίκες και αποτελέσματα που όμως θα ανεβάσουν το αγωνιστικό ηθικό των συμμετεχόντων, θα δώσουν έδαφος για τροποποίηση του συσχετισμού δύναμης και βέβαια θα δυσκολέψουν την κυβερνητική επίθεση.

Οι συναγωνιστές του ΠΑΜΕ θεωρούν ότι το κίνημα για το άρθρο 16 δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο και ότι κινητοποίηση που δεν ενισχύει ταυτόχρονα πολιτικά το ΚΚΕ και το πλαίσιο του για λαϊκή εξουσία, δεν έχει νόημα και ότι είναι ενσωματώσιμο και οι επιτυχίες του εξανεμίζονται την επόμενη μέρα. Σεβαστό, αλλά λάθος ότι ταυτίζουν το κίνημα με το κόμμα και με τον εαυτό τους.

Εμείς θεωρούμε ότι ένα τέτοιο κίνημα πρέπει να οργανωθεί από τα κάτω, με νέες μορφές συντονισμού και οργάνωσης, που θα συντονίζουν και αυτούς που είναι στο ΠΑΜΕ και αυτούς που δεν είναι. Οι συναγωνιστές του ΠΑΜΕ σαμποτάρουν οτιδήποτε από τα κάτω πάει να «πάρει» την πρωτοβουλία των κινήσεων από ότι ελέγχει. Δηλαδή την Ομοσπονδία Γονέων, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά, το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

Εμείς θεωρούμε ότι ο ενδοαριστερός τσακωμός και η αδυναμία αγωνιστικής συννενόησης είναι ανασχετικός παράγοντας για το κίνημα. Το ΠΑΜΕ θεωρεί ότι ο αφανισμός κάθε άλλης αριστερής φωνής είναι προϋπόθεση για την ενδυνάμωση του ΠΑΜΕ και της πολιτικής λύσης (;) που πρεσβεύει το ΚΚΕ.

Η περίοδος όμως είναι δύσκολη.

Και τα τείχη ανάμεσα σε όσους θέλουν να αγωνιστούν για να υπερασπιστούν την επιβίωσή τους απέναντι στον οδοστρωτήρα των Μνημονίων δεν θα μπορούν να κρατάνε για πολύ.

Αν δεν ανταποκριθούμε οι αριστερές δυνάμεις και αρκούμαστε απλά στα «κάστρα μας», ο λαός θα μας κάνει πέρα.



Αγωνιστική Παρέμβαση - Δ. Γληνός
Πειραιάς, 31 - 3 - 2011