Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

19-20 Οκτωβρίου: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ


Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα» συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις της στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αγώνας που έχει να κάνει με το δικαίωμα στην εργασία και την ίδια την επιβίωση τους.


Ζούμε μέρες γενικευμένης εξέγερσης. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χάνουν την εργασία τους, το ψωμί τους, την Ζωή τους. Σκοπός τους είναι και όσοι θα συνεχίσουν να εργάζονται να παίρνουν μισθούς πείνας.

Όλες οι κοινωνικές υποδομές καταρρέουν, η Υγεία, η πρόνοια, η Παιδεία καθώς και ολόκληρη η χώρα ξεπουλιέται.

Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει μαζικά και συντονισμένα. Σε κάθε χώρο σε κάθε γειτονιά ο κόσμος πρέπει να πει όχι σε αυτή την πολιτική και να βγει στους δρόμους, για να δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και της Τρόικας.

Ο Αγώνας των εργαζομένων στη τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο, γιατί είναι αγώνας υπεράσπισης του θεσμού της Τ.Α. Ένας θεσμός που πρέπει με κάθε τρόπο να διατηρήσει τα δημόσια και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Οι δήμαρχοι και οι δημοτικές παρατάξεις έχουν χρέος να ταχθούν με το μέρος των εργαζομένων έμπρακτα και να αντιμετωπίσουν από κοινού τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που κατεδαφίζει τα δικαιώματα των δημοτών τους. Αντί αυτού βέβαια, έχουμε δημάρχους με πρωταγωνιστή τον Καμίνη, που μεθοδεύουν το χτύπημα του αγώνα των εργαζομένων. Ματαιοπονούν.

Οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, ολόκληρος ο λαός δίνει την δική του απάντηση σε όλα αυτά. Με την μαζική του συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 19 – 20 του Οκτώβρη θα ανατρέψει τα σχέδια τους.


ο ξεσηκωμός δεν είναι απλά σύνθημα
είναι η μόνη ρεαλιστική λύση


Όλοι στην απεργία στις 19-20 /10 / 2011

1 σχόλιο:

VaSiLiS .tS. είπε...

ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΩΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ . ΑΥΡΙΟ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ