Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σχολείο Αλληλεγγύης & Διεκδίκησης

Ξεκίνησε με τις καλλίτερες συνθήκες την λειτουργία του το<<Σχολείο Αλληλεγγύης>> στην Νίκαια .


Την πρώτη τους συνάντηση συνέλευση είχαν την Δευτέρα 1 Οκτώβρη στο 11ο γυμνάσιο Νίκαιας ( πρώην Ηράκλειτος ) όπου συναντήθηκαν Γονείς Εκπαιδευτικοί και Μαθητές για να κανονίσουν την λειτουργία του σχολείου.

Η πρόεδρος της Ένωσης συλλόγων Γονέων Νίκαιας Ελένη Παπαδοπούλου έδωσε το στίγμα της προσπάθειας .
<< δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το Κράτος στήνοντας δομές που είναι υποχρεωμένο να μας παρέχει εκείνο , δεν φτιάχνουμε ένα καλό φροντιστήριο μαζί με την διεκδίκηση και τους αγώνες που δίνουμε καθημερινά για ένα Δημόσιο σύγχρονο δωρεάν σχολείο που να ικανοποιεί τις ανάγκες των μαθητών , δεν μπορούμε να μην βλέπουμε γύρω μας ότι εκατοντάδες οικογένειες που έχουν παιδιά στα σχολεία μας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα .
Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τους μαθητές μας που παρότι θέλουν αν δεν τους βοηθήσουμε με μια ενισχυτική διδασκαλία που δεν υπάρχει πια στο δημόσιο σχολείο δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν .
 Και το χειρότερο δεν μπορούμε πια να βλέπουμε Παιδιά να νιώθουν ότι δεν έχουν Μέλλον ΄'οτι τσάμπα προσπαθούν , ότι δεν υπάρχει ελπίδα .
Τους λέμε ένα ηχηρό ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΛΠΊΔΑ τους λέμε ότι ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΑ ΤΟΥΣ ότι θα παλέψουμε μαζί τους να ανατρέψουμε όλα αυτά που τους κόβουν το Μέλλον την Ελπίδα


Πέρση είμαστε στην πρώτη συνάντηση 5 γονείς και 5 μαθητές , σήμερα είμαστε πάνω από 150 γονείς και μαθητές και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ>>
 .

  Η Εκπαιδευτικός που μίλησε εκ μέρους των εθελοντών καθηγητών έδωσε την κατεύθυνση που θα έχει το σχολείο από την επόμενη κιόλας μέρα και  ενημέρωσε τους μαθητές για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών
Από μεριάς του δήμου Νίκαιας Ρέντη που είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή η πρόεδρος της ββάθμιας σχολικής επιτροπή κ Αραβαντινού δήλωσε την στήριξη με όλα τα μέσα της δημοτικής αρχής στην προσπάθεια .Tο <<Σχολείο Αλληλεγγύης >> στην Νίκαια δέχεται μαθητές και από άλλες περιοχές όπου δεν έχουνε στηθεί παρόμοιες δομές και υπάρχει ανάγκη .
Όπως ανάγκη υπάρχει και από εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν κυρίως για τα μαθήματα κατεύθυνσης ( φυσική μαθηματικά ) για την γ λυκείου .
Όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν στα τηλ .6942706867- 6977921066.


 Το <<Σχολείο Αλληλεγγύης>>της Νίκαια δεν είναι κάτι που στήθηκε έτσι εύκολα , συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες κυρίως από τα κατεστημένα των διευθυντών και της παραπαιδείας .
Η άποψη μου είναι ότι μια τέτοια δομή αλληλεγγύης στην σημερινή εποχή πρέπει να πάρει και άλλα χαρακτηριστικά .
Το Σχολείο πρέπει να στηριχτεί από όλους μας πρέπει να στηριχτεί κατ αρχάς από όλους .
Γιατί μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση σημαντικού αριθμού Γονιών που θέλουν να βοηθήσουν αφού το ενδιαφέρον και η αγωνία για την εκπαίδευση των παιδιών μας μπορεί να οδηγήσει σε δρόμους δράσης και συλλογικότητας .
Προσωπικά με όλες τις δυνάμεις μου θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια και οφείλω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους κόπιασαν και κοπιάζουν καθημερινά για να υπάρχει και να μεγαλώνει αυτή η προσπάθεια .


Σχόλια

Ο χρήστης ΝΑΤΑΣΑ είπε…
ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ να έχει το Σχολείο μας .
Ο χρήστης ΟΧΙΑ ΔΥΜΟΥΤΣΟΥΝΗ είπε…
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ . ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλη η προσπάθεια αλλά να σας δώ και λίγο να βγείτε και στο δρόμο .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ