Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σχολείο Αλληλεγγύης & Διεκδίκησης

Ξεκίνησε με τις καλλίτερες συνθήκες την λειτουργία του το<<Σχολείο Αλληλεγγύης>> στην Νίκαια .


Την πρώτη τους συνάντηση συνέλευση είχαν την Δευτέρα 1 Οκτώβρη στο 11ο γυμνάσιο Νίκαιας ( πρώην Ηράκλειτος ) όπου συναντήθηκαν Γονείς Εκπαιδευτικοί και Μαθητές για να κανονίσουν την λειτουργία του σχολείου.

Η πρόεδρος της Ένωσης συλλόγων Γονέων Νίκαιας Ελένη Παπαδοπούλου έδωσε το στίγμα της προσπάθειας .
<< δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το Κράτος στήνοντας δομές που είναι υποχρεωμένο να μας παρέχει εκείνο , δεν φτιάχνουμε ένα καλό φροντιστήριο μαζί με την διεκδίκηση και τους αγώνες που δίνουμε καθημερινά για ένα Δημόσιο σύγχρονο δωρεάν σχολείο που να ικανοποιεί τις ανάγκες των μαθητών , δεν μπορούμε να μην βλέπουμε γύρω μας ότι εκατοντάδες οικογένειες που έχουν παιδιά στα σχολεία μας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα .
Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τους μαθητές μας που παρότι θέλουν αν δεν τους βοηθήσουμε με μια ενισχυτική διδασκαλία που δεν υπάρχει πια στο δημόσιο σχολείο δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν .
 Και το χειρότερο δεν μπορούμε πια να βλέπουμε Παιδιά να νιώθουν ότι δεν έχουν Μέλλον ΄'οτι τσάμπα προσπαθούν , ότι δεν υπάρχει ελπίδα .
Τους λέμε ένα ηχηρό ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΛΠΊΔΑ τους λέμε ότι ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΑ ΤΟΥΣ ότι θα παλέψουμε μαζί τους να ανατρέψουμε όλα αυτά που τους κόβουν το Μέλλον την Ελπίδα


Πέρση είμαστε στην πρώτη συνάντηση 5 γονείς και 5 μαθητές , σήμερα είμαστε πάνω από 150 γονείς και μαθητές και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ>>
 .

  Η Εκπαιδευτικός που μίλησε εκ μέρους των εθελοντών καθηγητών έδωσε την κατεύθυνση που θα έχει το σχολείο από την επόμενη κιόλας μέρα και  ενημέρωσε τους μαθητές για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών
Από μεριάς του δήμου Νίκαιας Ρέντη που είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή η πρόεδρος της ββάθμιας σχολικής επιτροπή κ Αραβαντινού δήλωσε την στήριξη με όλα τα μέσα της δημοτικής αρχής στην προσπάθεια .Tο <<Σχολείο Αλληλεγγύης >> στην Νίκαια δέχεται μαθητές και από άλλες περιοχές όπου δεν έχουνε στηθεί παρόμοιες δομές και υπάρχει ανάγκη .
Όπως ανάγκη υπάρχει και από εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν κυρίως για τα μαθήματα κατεύθυνσης ( φυσική μαθηματικά ) για την γ λυκείου .
Όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν στα τηλ .6942706867- 6977921066.


 Το <<Σχολείο Αλληλεγγύης>>της Νίκαια δεν είναι κάτι που στήθηκε έτσι εύκολα , συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες κυρίως από τα κατεστημένα των διευθυντών και της παραπαιδείας .
Η άποψη μου είναι ότι μια τέτοια δομή αλληλεγγύης στην σημερινή εποχή πρέπει να πάρει και άλλα χαρακτηριστικά .
Το Σχολείο πρέπει να στηριχτεί από όλους μας πρέπει να στηριχτεί κατ αρχάς από όλους .
Γιατί μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση σημαντικού αριθμού Γονιών που θέλουν να βοηθήσουν αφού το ενδιαφέρον και η αγωνία για την εκπαίδευση των παιδιών μας μπορεί να οδηγήσει σε δρόμους δράσης και συλλογικότητας .
Προσωπικά με όλες τις δυνάμεις μου θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια και οφείλω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους κόπιασαν και κοπιάζουν καθημερινά για να υπάρχει και να μεγαλώνει αυτή η προσπάθεια .


Σχόλια

Ο χρήστης ΝΑΤΑΣΑ είπε…
ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ να έχει το Σχολείο μας .
Ο χρήστης ΟΧΙΑ ΔΥΜΟΥΤΣΟΥΝΗ είπε…
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ . ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλη η προσπάθεια αλλά να σας δώ και λίγο να βγείτε και στο δρόμο .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

Πάτρα: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ηλικιωμένη που ζει με οξυγόνο – Συνελήφθη ο γιος της που διαμαρτυρήθηκε

Εφιαλτική γίνεται πλέον η πραγματικότητα για όσους δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα. Βλέπετε η παραπλανητική διαφήμιση δεν μας τα λέει όλα , δηλαδή όταν δεν έχεις να πληρώσεις όσα σου ζητάνε για να μπεις στην ρύθμιση τι κάνεις ; προφανώς έχεις την τύχη της ηλικιωμένης κυρίας Νίκης Μούζου, καθώς η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, αν και η ίδια ζει με μηχάνημα οξυγόνου. Όπως αναφέρει το www.patrastimes.gr, η ηλικιωμένη γυναίκα ζει σε ένα παλιό σπίτι στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, στην πιο υποβαθμισμένη συνοικία της πόλης. Σήμερα το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ συνοδεία ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ έκοψαν το ρεύμα. Η κυρία Νίκη ζει με μια πενιχρή σύνταξη. Συντηρεί τα δύο της εγγόνια, ανήλικα, και ήλθε αντιμέτωπη με έναν υπέρογκο λογαριασμό ρεύματος. Πάνω από 10.000 ευρώ. Όπως είπε δεν μπορούσε να πληρώσει καθώς έπρεπε να επιλέξει από το αν θα μπορέσει να ταΐσει την οικογένειά της ή να έχει ρεύμα. Η γειτονιά ξεσηκώθηκε. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο γιος της κυρίας Νίκης πήγε στην ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθεί. …