Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Σχολείο Αλληλεγγύης & Διεκδίκησης

Ξεκίνησε με τις καλλίτερες συνθήκες την λειτουργία του το<<Σχολείο Αλληλεγγύης>> στην Νίκαια .


Την πρώτη τους συνάντηση συνέλευση είχαν την Δευτέρα 1 Οκτώβρη στο 11ο γυμνάσιο Νίκαιας ( πρώην Ηράκλειτος ) όπου συναντήθηκαν Γονείς Εκπαιδευτικοί και Μαθητές για να κανονίσουν την λειτουργία του σχολείου.

Η πρόεδρος της Ένωσης συλλόγων Γονέων Νίκαιας Ελένη Παπαδοπούλου έδωσε το στίγμα της προσπάθειας .
<< δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το Κράτος στήνοντας δομές που είναι υποχρεωμένο να μας παρέχει εκείνο , δεν φτιάχνουμε ένα καλό φροντιστήριο μαζί με την διεκδίκηση και τους αγώνες που δίνουμε καθημερινά για ένα Δημόσιο σύγχρονο δωρεάν σχολείο που να ικανοποιεί τις ανάγκες των μαθητών , δεν μπορούμε να μην βλέπουμε γύρω μας ότι εκατοντάδες οικογένειες που έχουν παιδιά στα σχολεία μας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα .
Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τους μαθητές μας που παρότι θέλουν αν δεν τους βοηθήσουμε με μια ενισχυτική διδασκαλία που δεν υπάρχει πια στο δημόσιο σχολείο δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν .
 Και το χειρότερο δεν μπορούμε πια να βλέπουμε Παιδιά να νιώθουν ότι δεν έχουν Μέλλον ΄'οτι τσάμπα προσπαθούν , ότι δεν υπάρχει ελπίδα .
Τους λέμε ένα ηχηρό ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΛΠΊΔΑ τους λέμε ότι ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΑ ΤΟΥΣ ότι θα παλέψουμε μαζί τους να ανατρέψουμε όλα αυτά που τους κόβουν το Μέλλον την Ελπίδα


Πέρση είμαστε στην πρώτη συνάντηση 5 γονείς και 5 μαθητές , σήμερα είμαστε πάνω από 150 γονείς και μαθητές και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ>>
 .

  Η Εκπαιδευτικός που μίλησε εκ μέρους των εθελοντών καθηγητών έδωσε την κατεύθυνση που θα έχει το σχολείο από την επόμενη κιόλας μέρα και  ενημέρωσε τους μαθητές για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών
Από μεριάς του δήμου Νίκαιας Ρέντη που είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή η πρόεδρος της ββάθμιας σχολικής επιτροπή κ Αραβαντινού δήλωσε την στήριξη με όλα τα μέσα της δημοτικής αρχής στην προσπάθεια .



Tο <<Σχολείο Αλληλεγγύης >> στην Νίκαια δέχεται μαθητές και από άλλες περιοχές όπου δεν έχουνε στηθεί παρόμοιες δομές και υπάρχει ανάγκη .
Όπως ανάγκη υπάρχει και από εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν κυρίως για τα μαθήματα κατεύθυνσης ( φυσική μαθηματικά ) για την γ λυκείου .
Όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν στα τηλ .6942706867- 6977921066.


 Το <<Σχολείο Αλληλεγγύης>>της Νίκαια δεν είναι κάτι που στήθηκε έτσι εύκολα , συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες κυρίως από τα κατεστημένα των διευθυντών και της παραπαιδείας .
Η άποψη μου είναι ότι μια τέτοια δομή αλληλεγγύης στην σημερινή εποχή πρέπει να πάρει και άλλα χαρακτηριστικά .
Το Σχολείο πρέπει να στηριχτεί από όλους μας πρέπει να στηριχτεί κατ αρχάς από όλους .
Γιατί μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση σημαντικού αριθμού Γονιών που θέλουν να βοηθήσουν αφού το ενδιαφέρον και η αγωνία για την εκπαίδευση των παιδιών μας μπορεί να οδηγήσει σε δρόμους δράσης και συλλογικότητας .
Προσωπικά με όλες τις δυνάμεις μου θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια και οφείλω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους κόπιασαν και κοπιάζουν καθημερινά για να υπάρχει και να μεγαλώνει αυτή η προσπάθεια .


3 σχόλια:

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ να έχει το Σχολείο μας .

Unknown είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ . ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλη η προσπάθεια αλλά να σας δώ και λίγο να βγείτε και στο δρόμο .