Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 ΓΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ESTELLE
Ρεσάλτο Ισραηλινών κομάντο στο καράβι της ανθρωπιάς

Η επέμβαση έγινε σε διεθνή ύδατα και ανέκοψε τον πλου του πλοίου, το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια με 30 άτομα ως πλήρωμα και εθελοντές, μεταξύ των οποίων και δύο Ελληνες βουλευτές

Ρεσάλτο Ισραηλινών κομάντο στο καράβι της ανθρωπιάς
Το «Estelle» μπορεί να μην έφτασε στον προορισμό του, όμως το μήνυμα αλληλεγγύης προς τον αποκλεισμένο πληθυσμό της Γάζας ήδη ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της γης. Η είδηση για το ισραηλινό μπλόκο στο πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια με επιβάτες μέλη των κοινοβουλίων της Ελλάδας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, ανάμεσά τους και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Κοδέλας και Β Διαμαντόπουλος, κάνει τον γύρο του κόσμου.
Σύμφωνα με μέλη της πρωτοβουλίας «Ενα Καράβι για τη Γάζα», η ισραηλινή επιχείρηση έγινε το πρωί του Σαββάτου 38 ναυτικά μίλια από τη ζώνη αποκλεισμού και ενώ το «Estelle» ακολουθούσαν πολεμικά σκάφη ήδη από την Παρασκευή.
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η επέμβαση στο πλοίο ήταν ειρηνική ενώ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «οι επιβάτες δεν προέβαλαν αντίσταση».
Το «Estelle» άλλαξε κατεύθυνση για το λιμάνι του Ασντότ όπου εκεί θα ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία ώστε οι επιβάτες του να προωθηθούν από τις Αρχές στις χώρες προέλευσής τους. Εκτός από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλοίο επέβαιναν τρεις ακόμη Ελληνες, οι κ. Βαγγέλης Πισίας, Μιχάλης Τικτόπουλος και Λουκάς Σταμέλλος, μέλη της πρωτοβουλίας «Ενα Καράβι για τη Γάζα».
Την ισραηλινή επέμβαση στο «Estelle» καταδίκασε με ομόφωνο ψήφισμα η ΚΠΕ του Συνασπισμού, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Αισθανόμαστε περήφανοι που σε αυτήν την αποστολή συμμετέχουν δύο μέλη της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Ας γνωρίζουν οι εχθροί της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών ότι πιο ισχυρό όπλο απ' όλα τα οπλικά συστήματα είναι το όπλο της αλληλεγγύσης των λαών».
Από τη Σουηδία
Το ιστιοφόρο που μετείχε φέτος στην αποστολή για τη Γάζα, ξεκίνησε από τη Σουηδία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, προσέγγισε σε πολλά λιμάνια από τη Βόρεια Ευρώπη μέχρι τη Μεσόγειο, μεταφέροντας το μήνυμα της διεθνούς πρωτοβουλίας «Freedom Flotilla Coalition». Προσωπικότητες διαφορετικών εθνικοτήτων έλαβαν μέρος στο ταξίδι, ανέβηκαν και κατέβηκαν από το «Estelle», μέχρι να ξεκινήσει η τελική φάση. Η τελική αποστολή αναχώρησε στις 6 Οκτωβρίου από τη Νάπολη.
Το πλοίο ως φορτίο μετέφερε δύο ελαιόδεντρα, σύμβολο ειρήνης και ζωής. Ομως το κυρίως φορτίο του είναι 41 τόνοι τσιμέντο, ιατρικός εξοπλισμός, αναπηρικά καροτσάκια, αλλά και παιδικά βιβλία, παιχνίδια, μπάλες και θεατρικός εξοπλισμός.
Στη διαδρομή του στη Μεσόγειο επισκέφθηκε λιμάνια στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, ενώ μεγάλοι δήμοι όπως το Σαν Σεμπαστιάν και η Νάπολη «υιοθέτησαν» την αποστολή. Καθώς το «Estelle» βρισκόταν νότια της Κρήτης σε συνεργασία με την «Ελληνική Πρωτοβουλία» δώρισε συμβολικά κιβώτια με τρόφιμα στην κοινωνική κουζίνα των Χανίων.



 

Επέστρεψαν την Κυριακή το απόγευμα οι Ελληνες Αγωνιστές του πληρώματος του Estelle , πλήθος αλληλέγγυων συντρόφων κια συναγωνιστών καθώς και βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υποδέχτηκαν τους συντρόφους .








 

 

  Ανακοίνωση του Συλλόγου "Ιντιφάντα"

 Ομόφωνο ψήφισμα της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Ο Μίκης Θεοδωράκης και 77 Έλληνες βουλευτές στο πλευρό του Estelle

 
Δήλωση του Δ. Κοδέλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, από το Estelle 
 

 Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ

Νετανιάχου: πρόκληση η αποστολή του Estelle στη Γάζα

3 σχόλια:

geronymo.s. είπε...

μπράβο σε όλους όσους για αρκετό διάστημα προσπαθούν με κάθε τρόπο να φέρουν στο προσκήνιο την κατάσταη που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός και ιδιαίτερα στη Γάζα.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Οι Παλαιστίνιοι και οι αλληλέγγυοι στο τέλος θα νικήσουν, έστω και με κόντρα όλους τους "αέρηδες"...

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγωνας για ελεύθερη Παλαιστίνη συνεχίζεται μέχρι την τελική Νίκη όσα πλοία και να αρπάξουν όσες φυλακές και να γεμίσουν θα συνεχίζουμε .