Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

20οΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Ξεκίνησε σήμερα 7/5/2011 το 20ο φεστιβάλ μαθητικής δημιουργίας που διοργανώνει η Ενωση συλλόγων γονέων Νίκαιας με τον δήμο Νίκαιας - Ρέντη.
http://www.polisnikaia.gr

Το φεστιβάλ άνοιξε όπως κάθε χρόνο με τα γυμνάσια και Λύκεια της Νίκαιας με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια απο όλες της περιοχές της Ελλάδας .

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης χαιρέτησε η πρόεδρος της Ενωσης συλλόγων γονέων Νίκαιας κ Ελένη Παπαδοπούλου .Φέτος το φεστιβάλ ξεκινά μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τα Σχολεία μας και τον Δήμο , μνημόνιο , Καλλικράτης , σαρωτικές αλλαγές στα εκπαιδευτικά ζητήματα , υποχρηματοδότηση αλλά και η επιβολή της επιτήρησης στον δήμο Νίκαιας όπως ανακοινώθηκε , θα είναι πολύ δύσκολο τα επόμενα χρόνια να τέτοιες εκδηλώσεις να γίνουν ξανά αν δεν πάρουμε την υπόθεση εμείς οι Γονείς στα χέρια μας .
Μπορούμε να το κάνουμε, αν σκεφτούμε τι έχουμε καταφέρει και τι μπορούμε να κάνουμε αν είμαστε , όπως λέει και η πρόεδρος ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ναμην τους χαρίσουμε ΤΙΠΟΤΑ.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ