Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

η αρχή μπορεί να είναι στις 11 του Μάη

Απο την πρώτη στιγμή είχαμε γράψει :http://opateras.blogspot.com για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορέυση στην ουσία σε μαθητές ΑΜΕΑ να δώσουν φέτος πανελαδικές εξετάσεις , πολλοί φορείς των ΑΜΕΑ ακόμα και οι "ξεπουλημένοι " αντέδρασαν έβγαλαν ανακοινώσεις ..Ε ΚΑΙ; πιστεύει κανείς ότι θα συμβεί κάτι ότι <<θα ιδρώσει το αυτί τους >> με τις ανακοινώσεις και τα γραφόμενα στα blogs;

ανακοίνωση απο την Ελληνική εταιρεία δυσλεξίας ( όταν τα έκαναν πλακάκια μεταξύ τους ήταν καλά )

Η Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τα εξεταστικά κέντρα που εξετάζονται μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες έβγαλε και απέστειλε και στο Υπουργείο σε συνεργασία με τους γονείς παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες Θεσσαλονίκης το ακόλουθο Δελτίο:

" Σαν Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την μείωση των εξεταστικών κέντρων και τον εξαναγκασμό πολλών υποψηφίων να ταξιδεύουν χιλιόμετρα και μίλια μακριά από τον οικείο τους χώρο, από το χώρο διαμονής τους, οι οποίοι πέρα από τις δύσκολες ψυχολογικά στιγμές που βιώνουν λόγω των εξετάσεων καλούνται να υποστούν ένα ακόμα βάσανο στην εξεταστική αυτή διαδικασία.Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εξεταστικά κέντρα ΜΟΝΟ στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη.
Διαμαρτυρώμαστε γιατί πέρα από το ψυχολογικό βάρος που φορτίζει τα παιδιά αυτά, τα οποία είναι ήδη φορτισμένα λόγω των μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων τους, η πρακτική αυτή όχι μόνο δεν βάζει "ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ" αλλά παρανομεί και καταπατεί το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ δικαίωμα στην ισότητα και πάρα πολλές αντίστοιχες κοινοτικές οδηγίες στις οποίες η χώρα μας οφείλει να σέβεται.
-Το άρθρο 2 παρ.1 σημείο β της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που απαγορεύει τη δυσμενή μεταχείριση σε βάρος ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και “κάθε άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω αναπηρίας όσον αφορά την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση”.
-Την διευκρινιστική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου κ. Reding, σε ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή κ. Χουντή, πως η οδηγία 2000/78/ΕΚ του ΕΣ απαγορεύει την έμμεση ή άμεση διάκριση λόγω αναπηρίας όσον αφορά την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση
Ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση να μαστίζει τα στρώματα του Ελληνικού Λαού, από τα οποία προέρχονται οι περισσότεροι μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες που δίνουν πανελλήνιες, αυτές οι αποφάσεις σας θα καταδικάσουν πολλά παιδιά να μην συμμετέχουν ή να αναγκαστούν να δανειστούν χρήματα ώστε να καλύψουν όχι μόνο τα έξοδα μετακίνησής τους αλλά και τα έξοδα διαμονής τους καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατη η αυθημερόν μετακίνησή τους.
Πρέπει επιτέλους να καταλάβει το Ελληνικό Κράτος πως ο Έλληνας πολίτης δεν έχει μόνο υποχρεώσεις αλλά και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, τα οποία οφείλει να σέβεται. Γι` αυτό καλούμε το Υπουργείο Παιδείας ακόμα και τώρα να επιτρέψει στους μαθητές να λάβουν ισότιμα μέρος στις εξετάσεις αυτές
Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας"

ούτε και για τους υπολοιπους μαθητές τα πράγματα είναι ρόδινα , η κρίση έχει χτυπήσει βαθειά την ελληνική οικογένεια , κάθε σπίτι έχει και ένα άνεργο , χρωστάει σε κάρτες και δάνεια , έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα τους , όλο αυτό το σκηνικό δεν αφήνει τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις αδιαφορους , μιλώντας με εκαπιδευτικούς που διδάσκουν σε φροντηστήρια μου έλεγαν ότι έχει μειωθεί η δύναμη των μαθητών στα φροντηστήρια κατά 30% και οι περισσότεροι που πάνε χρωστάνε απο 2-3 μήνες .

Πώς να έχουν το μυαλό τους τα παιδιά αυτά στα μαθήματα και μόνο ;

Πρεπει να αλλάξουμε ρότα , και η αρχή μπορεί να είναι η απεργία στις 11 του Μάη .

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να πάρει τους τσιτσιφίογκους του και να πάει στο διάολο : ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ
Ο χρήστης blackbedlam είπε…
Αν δεν μου πουν ότι στην Κοκκινιά βγήκαν στους δρόμους οι ντουντούκες,αν δεν μάθω ότι πήραν τους δρόμους για να μιλήσουν με τον κόσμο,αν δεν γεμίσουν οι μάντρες και οι τοίχοι της Κοκκινιάς κόκκινα συνθήματα, αν τα τραγούδια και οι διαμαρτυρίες δεν ακούγονται από τα μεγάφωνα όλη μέρα και από όλα τα γραφεία των αριστερών οργανώσεων........
Κάντε την αρχή.Ελπίζω να ζηλέψουν και να ακολουθήσουν

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ