Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

η αρχή μπορεί να είναι στις 11 του Μάη

Απο την πρώτη στιγμή είχαμε γράψει :http://opateras.blogspot.com για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορέυση στην ουσία σε μαθητές ΑΜΕΑ να δώσουν φέτος πανελαδικές εξετάσεις , πολλοί φορείς των ΑΜΕΑ ακόμα και οι "ξεπουλημένοι " αντέδρασαν έβγαλαν ανακοινώσεις ..Ε ΚΑΙ; πιστεύει κανείς ότι θα συμβεί κάτι ότι <<θα ιδρώσει το αυτί τους >> με τις ανακοινώσεις και τα γραφόμενα στα blogs;

ανακοίνωση απο την Ελληνική εταιρεία δυσλεξίας ( όταν τα έκαναν πλακάκια μεταξύ τους ήταν καλά )

Η Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τα εξεταστικά κέντρα που εξετάζονται μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες έβγαλε και απέστειλε και στο Υπουργείο σε συνεργασία με τους γονείς παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες Θεσσαλονίκης το ακόλουθο Δελτίο:

" Σαν Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την μείωση των εξεταστικών κέντρων και τον εξαναγκασμό πολλών υποψηφίων να ταξιδεύουν χιλιόμετρα και μίλια μακριά από τον οικείο τους χώρο, από το χώρο διαμονής τους, οι οποίοι πέρα από τις δύσκολες ψυχολογικά στιγμές που βιώνουν λόγω των εξετάσεων καλούνται να υποστούν ένα ακόμα βάσανο στην εξεταστική αυτή διαδικασία.Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εξεταστικά κέντρα ΜΟΝΟ στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη.
Διαμαρτυρώμαστε γιατί πέρα από το ψυχολογικό βάρος που φορτίζει τα παιδιά αυτά, τα οποία είναι ήδη φορτισμένα λόγω των μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων τους, η πρακτική αυτή όχι μόνο δεν βάζει "ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ" αλλά παρανομεί και καταπατεί το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ δικαίωμα στην ισότητα και πάρα πολλές αντίστοιχες κοινοτικές οδηγίες στις οποίες η χώρα μας οφείλει να σέβεται.
-Το άρθρο 2 παρ.1 σημείο β της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που απαγορεύει τη δυσμενή μεταχείριση σε βάρος ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και “κάθε άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω αναπηρίας όσον αφορά την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση”.
-Την διευκρινιστική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου κ. Reding, σε ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή κ. Χουντή, πως η οδηγία 2000/78/ΕΚ του ΕΣ απαγορεύει την έμμεση ή άμεση διάκριση λόγω αναπηρίας όσον αφορά την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση
Ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση να μαστίζει τα στρώματα του Ελληνικού Λαού, από τα οποία προέρχονται οι περισσότεροι μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες που δίνουν πανελλήνιες, αυτές οι αποφάσεις σας θα καταδικάσουν πολλά παιδιά να μην συμμετέχουν ή να αναγκαστούν να δανειστούν χρήματα ώστε να καλύψουν όχι μόνο τα έξοδα μετακίνησής τους αλλά και τα έξοδα διαμονής τους καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατη η αυθημερόν μετακίνησή τους.
Πρέπει επιτέλους να καταλάβει το Ελληνικό Κράτος πως ο Έλληνας πολίτης δεν έχει μόνο υποχρεώσεις αλλά και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, τα οποία οφείλει να σέβεται. Γι` αυτό καλούμε το Υπουργείο Παιδείας ακόμα και τώρα να επιτρέψει στους μαθητές να λάβουν ισότιμα μέρος στις εξετάσεις αυτές
Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας"

ούτε και για τους υπολοιπους μαθητές τα πράγματα είναι ρόδινα , η κρίση έχει χτυπήσει βαθειά την ελληνική οικογένεια , κάθε σπίτι έχει και ένα άνεργο , χρωστάει σε κάρτες και δάνεια , έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα τους , όλο αυτό το σκηνικό δεν αφήνει τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις αδιαφορους , μιλώντας με εκαπιδευτικούς που διδάσκουν σε φροντηστήρια μου έλεγαν ότι έχει μειωθεί η δύναμη των μαθητών στα φροντηστήρια κατά 30% και οι περισσότεροι που πάνε χρωστάνε απο 2-3 μήνες .

Πώς να έχουν το μυαλό τους τα παιδιά αυτά στα μαθήματα και μόνο ;

Πρεπει να αλλάξουμε ρότα , και η αρχή μπορεί να είναι η απεργία στις 11 του Μάη .

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να πάρει τους τσιτσιφίογκους του και να πάει στο διάολο : ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ
Ο χρήστης blackbedlam είπε…
Αν δεν μου πουν ότι στην Κοκκινιά βγήκαν στους δρόμους οι ντουντούκες,αν δεν μάθω ότι πήραν τους δρόμους για να μιλήσουν με τον κόσμο,αν δεν γεμίσουν οι μάντρες και οι τοίχοι της Κοκκινιάς κόκκινα συνθήματα, αν τα τραγούδια και οι διαμαρτυρίες δεν ακούγονται από τα μεγάφωνα όλη μέρα και από όλα τα γραφεία των αριστερών οργανώσεων........
Κάντε την αρχή.Ελπίζω να ζηλέψουν και να ακολουθήσουν

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …