Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Μαδρίτη δεν είναι μακρυά !

Την Πέμπτη 23 Ιούνη συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναμένεται να καταλήξει στα θέματα των δανείων της Ελλάδας και του «Συμφώνου για ευρώ».

Πιστεύουμε ότι την ίδια ώρα πρέπει να «συνεδριάσει» ο λαός στην Πλατεία Συντάγματος και να δώσει με σαφήνεια την απάντησή του. Όχι στους τοκογλύφους. Όχι στην Τρόικα. Όχι στην Κυβέρνηση Παπανδρέου. Όχι στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Γι’ αυτό προτείνουμε και προσκαλούμε, συνδικάτα, κοινωνικά κινήματα, κινήσεις πολιτών, πολιτιστικές πρωτοβουλίες, έντυπα, blogs και στέκια, να οργανώσουμε με ανοιχτό και δημοκρατικό τρόπο, μια μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση -συνέλευση στο Σύνταγμα στις 23 Ιούνη.

Προτείνουμε μια πρώτη σύσκεψη οργάνωσης της καμπάνιας και ανταλλαγής ιδεών την Παρασκευή 27 Μάη 7μμ στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)

Η Μαδρίτη δεν είναι μακρυά !

Σχόλια

Ο χρήστης ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ! είπε…
Να λιγοψυχήσουν αυτοί! Εμείς να τους πάρουμε φαλάγγι!
Με δραματικούς τόνους του στυλ "sos χανόμαστε" παρουσίασαν το υπουργικό συμβούλιο τα ΜΜΕ. Με ένα τρομοκρατικό ύφος καλούν τους εργαζόμενους σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση. Και όλα αυτά στο όνομα της πατρίδας ΤΟΥΣ!
Της πατρίδας του κεφαλαίου της αρπαχτής, της υποταγής στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, των κάθε λογής λακέδων κυβερνητών της.
Υπάρχει όμως και η άλλη πατρίδα. Του λαού, των εργαζόμενων που παράγουν τον πλούτο της, των αγροτών που τη καλλιεργούν, των νέων που είτε σπουδάζουν είτε δουλεύουν ονειρεύονται σε αυτή. Όλοι μας!
Και έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτούμε για το καλύτερο, έχουμε κάθε λόγο να ξεσηκωθούμε, να βγούμε στους δρόμους και να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν.
Είναι καιρός να πιστέψουμε στο πραγματικό εμείς και όχι αυτό το δικό τους που μας βάζει στην ίδια μοίρα με αυτούς που κερδίζουν και να ζουν ακόμη καλύτερα. Εμείς προς το παρών χάνουμε και απ' ότι φαίνεται θα συνεχίσουμε να χάνουμε.
Ποτέ στο παρελθόν καμιά εξουσία δεν έδωσε τίποτα για την καλή της τη ψυχή ή γιατί της περίσευαν. Αυτά που κάνουν τώρα δεν έχουν καμιά σχέση με τη σωτηρία καμιάς χώρας, έχει σχέση με την κερδοφορία αυτών που πραγματικά κάνουν κουμάντο, των καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών, έχει σχέση με το δικό τους όραμα. Να δουλεύουμε εμείς και αυτοί να κερδίζουν. Να φυτοζωούμε εμείς και αυτοί να περνάνε πλουσιοπάροχα. Αυτό είναι το φυσιολογικό γι' αυτούς, γιατί θα πρέπει να είναι και για μας; Kαι γι' αυτό είναι ικανοί μέχρι και να σκοτώσουν, να ασκήσουν κάθε είδους βία, που είναι καταδικαστέα "απ' όπου και αν προέρχεται" δηλαδή μόνο από εμάς, ακόμη και να καταστρέψουν ολόκληρες χώρες είναι ικανοί.
Ο χρήστης ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ! είπε…
Μήπως τελικά θα πρέπει να το δούμε αντίστροφα το πράγμα; Μήπως να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε ίσοι, αλλά είμαστε ανώτεροι γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο που αυτοί καρπώνονται, γιατί είμαστε πολύ περισσότεροι από αυτούς; Mήπως πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο, όπως και αυτοί, το παρών μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας; Aυτό δεν είναι το φυσιολογικό για μας; Aυτό δεν έγινε και στο παρελθόν με τους παππούδες μας και τους πατεράδες μας να χτυπιούνται στους δρόμους, για μια ελεύθερη πατρίδα του λαού, για μια καλύτερη ζωή; Για το 8ωρο, την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, τη σύνταξη. Δεν τους "τά 'δωσαν", ΤΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ. Όλα αυτά ήταν βαρύδιο για τους κεφαλαιοκράτες και τους λακέδες τους γι' αυτό τα θέλουν πίσω. Εμείς θα τους τα παραδώσουμε;
Δεν είναι τόσο παντοδύναμοι, όσους μπάτσους και στρατό και αν έχουν, όσα δακρυγόνα να ρίξουν, όσα γκλομπ και να κατεβάσουν στα κεφάλια μας, η δύναμή τους πηγάζει από την έλλειψη πίστης στις δικές μας δυνάμεις. Αντί λοιπόν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και εργάτες, εργαζόμενοι της πόλης και του χωριού, ντόπιοι και μετανάστες, να ενωθούμε και όλοι μαζί να ξαναπάρουμε πίσω όλα όσα μας πήραν. Να σηκώσουμε τα κεφάλια μας, να τους επιστρέψουμε τον τρόμο, το σοκ, και το άγχος, να πάρουμε στα χέρια μας αυτό που μας ανήκει και αυτοί σφετερίζονται ελέω ...Θεού! Τη ζωή μας!
Το έχουν ξανακάνει οι λαοί στο παρελθόν καιρός είναι να το ξανακάνουμε και 'μεις. Για να τους σβήσουμε από τη ζωή μας μια για πάντα. Για να την ορίζουμε εμείς.
Να λιγοψυχήσουν αυτοί! Εμείς να τους πάρουμε φαλάγγι!
Ο χρήστης ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ είπε…
Ξεπέρασαν τον εαυτό τους οι συνδικαλιστικές ηγεσίες! Οι ρεφορμιστές των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με μια αιφνιδιαστική κίνηση καλεί το κόσμο να αντιδράσει, όχι σήμερα, όχι αύριο, ούτε με απεργία, αλλά στις 4 Ιουνίου ημέρα Σάββατο με συγκέντρωση στις 11 το πρωί.
Το δε ΠΑΜΕ πιστό στις ανακοινώσεις του ότι δεν ακολουθεί την ατζέντα των πιο πάνω, ως ταξικός πόλος των συνδικάτων, καλεί και αυτό σε συγκέντρωση το Σάββατο στις 28 Μαίου. Πιστό, όπως προαναφέραμε στις διακηρύξεις του περί ατζέντας, δεν καλεί το ίδιο σε απεργία τα συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα που ανήκουν στη δύναμή του αλλά κάνει πρόταση στη ...ΓΣΕΕ για απεργία στις 2 του Ιούνη.
Γιατί ρε παιδιά! Άλλοι φάγανε το ξύλο στη τελευταία απεργία, εσείς τρομάξατε;
Τώρα φταίμε εμείς να ανακράξουμε:
ΟΥΤΕ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΣΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ