Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κόβει το επίδομα πρόνοιας σε 2.363 άτομα στην Ηλεία!

Με πρόσχημα παραβάσεις που διαπίστωσε ο ΣΔΟΕ σε τιμολόγια του Δήμου Πύργου...

Η κυβέρνηση «έκοψε» το επίδομα πρόνοιας σε περίπου 2.500 άτομα που το δικαιούνται (ανάπηροι, τυφλοί, κωφάλαλοι, άλλες κατηγορίες) που ζουν στην Ηλεία, με πρόσχημα παραβάσεις του Δήμου Πύργου που έχουν βεβαιωθεί από το ΣΔΟΕ, μετά από έλεγχο που έγινε για την περίοδο 2002 - 2006. Ετσι, η κυβέρνηση παρακρατά το ποσό που αντιστοιχεί στα προνοιακά επιδόματα (σ.σ. δίνονται μέσω των δήμων) και οι άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη δεν μπορούν να τα πάρουν. Πρόκειται για ποσά από 200 - 450 ευρώ το μήνα. Η κεντρική διοίκηση δεσμεύει, λοιπόν, σε ποσοστό 50% αυτά τα ποσά, κόβει 100 και 200 ευρώ από αυτούς τους ανθρώπους, επικαλούμενη τη σπατάλη του δήμου και οδηγεί στην απόγνωση χιλιάδες δικαιούχους.

Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) το μόνο που κάνει είναι να λέει πόσο άδικο είναι αυτό για τους ανήμπορους του νομού και να αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την οποία στο δήμο υλοποιούν από κοινού την αντιλαϊκή πολιτική. Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τιμολόγια του δήμου (χαρακτηρίζονται ως εικονικά) και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε εργολάβους, οι οποίοι δεν είχαν τα ανάλογα παραστατικά για να δικαιολογήσουν το τιμολόγιο που έκοψαν στο δήμο.

Να σημειωθεί πως τη διαδικασία απόδοσης των προνοιακών επιδομάτων για το Νομό Ηλείας - στο πλαίσιο εφαρμογής του «Καλλικράτη» - έχει αναλάβει ο Δήμος Πύργου (μέχρι το 2010 ήταν ευθύνη της Νομαρχίας), ως πρωτεύουσα του νομού, έως ότου οι υπόλοιποι δήμοι του νομού αποκτήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναλάβουν αυτήν τη διαδικασία για τους δημότες τους

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

  • Σύσκεψη φορέων έγινε χτες στο Ειδικό Σχολείο Κωφών στους Αμπελόκηπους
  • Αποφασίστηκε μεγάλη κινητοποίηση για τις 15 Ιούνη
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση των εκπροσώπων των φορέων
Πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή την Τετάρτη 15 Ιούνη, με ραντεβού, στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, αποφάσισε το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι, στο χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Αθήνας. Τη σύσκεψη, με αφορμή το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου, την οργάνωσαν οι: Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), Σύλλογος Κωφών Πειραιώς και Νήσων, Ενωση Κωφαλάλων Ελλάδας, Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, Ενωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος, Συλλόγος Γονέων, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

«Η βαρβαρότητα όχι μόνο δε θα μας γίνει τρόπος ζωής, αλλά πρέπει να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Η κυβέρνηση συνειδητά με τη στήριξη των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών λένε ψέματα και για το συγκεκριμένο ειδικό σχολείο. Κάθε παιδί πρέπει να έχει το δικό του σχολείο, κοντά στο σπίτι του, στην περιοχή του, και να είναι υψηλών προδιαγραφών. Σήμερα, η κυβέρνηση παρουσιάζει το δικό της έγκλημα ως αυτοφυές αποτέλεσμα και το χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα για να το κλείσει. Εκατοντάδες κωφά παιδιά είναι εκτός ειδικής αγωγής, δεκάδες χιλιάδες ΑμΕΑ είναι εκτός εκπαίδευσης. Με τα νέα μέτρα κινδυνεύουν να γίνουν περισσότερα. Χρειάζεται να γίνει υπόθεση κάθε εκπαιδευτικού, γονιού, εργαζόμενου η οργάνωση της πάλης από τα κάτω, να ενοποιήσουμε τον αγώνα μας σε όλους τους χώρους Πρόνοιας και ειδικής αγωγής», υπογράμμισε ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ.

«Σε αυτό το σχολείο έμαθα να γράφω», είπε ο Γιάννης Χριστοδουλάκος, αντιπρόεδρος της Ενωσης Κωφαλάλων Ελλάδας, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συνεισφορά του σχολείου και το έργο που έχει προσφέρει στην κοινότητα των κωφών.

«Οι απαντήσεις της υπουργού Παιδείας στη Βουλή είναι λανθασμένες και ελλειμματικές. Θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μόνο αν διατηρηθεί η λειτουργία του σχολείου», υπογράμμισε ο Χρυσόστομος Διασίτης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του ειδικού σχολείου. Για την επιτακτική ανάγκη να μην κλείσει κανένα ειδικό σχολείο μίλησε η Νανά Τσαρουχά, εκ μέρους της Ενωσης Γονέων 7ου Διαμερίσματος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν τηρήθηκαν ούτε οι στοιχειώδεις διαδικασίες από τους νόμους που οι ίδιοι ευαγγελίζονται».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …