Κυριακή 29 Μαΐου 2011

όλοι μαζί, για όσο χρειαστεί!



ΟΥΣΤ! ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 600μμ


· Είμαστε πάρα πολλοί και είμαστε παντού. Νέοι και μεγαλύτεροι. Εργαζόμενοι και άνεργοι. Συναντηθήκαμε, φωνάξαμε ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ και δεν ήρθαμε για πλάκα. Διαλέξαμε το «μαζί» από τη μοναξιά, την πράξη από την αναμονή, την πλατεία από τον καναπέ, δοκιμάσαμε την ελπίδα αντί του φόβου.

· Είναι πολύ λίγοι και είναι κρυμμένοι. Στη Βουλή και τις Συνόδους τους. Η τρόικα, η κυβέρνηση, όλη η συμμορία που συναινεί για να μας εξοντώσει. Μαζί και οι φίλοι τους. Τα κανάλια που εδώ και μήνες λένε ψέματα. Μα δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

· Δεν έχουμε άλλο χρόνο. Η χώρα πουλιέται μαζί με τις ζωές και το μέλλον μας. Όσοι λένε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, μάς προτείνουν το χάος. Όσοι πιστεύουν πως κάποιοι άλλοι «θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα» γελιούνται.

· Δε θέλουμε καμιά σχέση μ’ αυτό το πολιτικό σύστημα, τις αξίες, τους «ανθρώπους» του. Τους ψεύτες και τους κλέφτες. Την ατιμωρησία και την αδικία. Την καταστροφή και τη φτώχεια. Το «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Τον κόσμο των τραπεζών, των χρεών, του ΔΝΤ. Το σύστημα που έχει πολλούς σαν τον Πάγκαλο.

· Να είμαστε μαζί όσοι φωνάζουμε «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ». Όσοι προσπαθούμε να επιβιώσουμε σ’ αυτή τη χώρα. Όσοι αγωνίζονται με κάθε τρόπο. Ενωμένοι, χωρίς άλλους διαχωρισμούς. Εχθρός μας είναι η Χούντα που κυβερνά. Σύμμαχοί μας οι αγώνες στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Αργεντινή.

· Οι πλατείες μάς ανήκουν. Τις κερδίσαμε ειρηνικά κι έτσι θα συνεχίσουμε. Με τις χιλιάδες φωνές και τα χιλιάδες πρόσωπα. Αυτή είναι η δημοκρατία. Να έχουμε λόγο για τις ζωές μας. Να μην είμαστε στο περιθώριο. Κανείς δεν τολμά να τα βάλει μ’ έναν ολόκληρο λαό, κανείς δε μπορεί να μας αγνοεί.

· Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τίποτα δε χαρίζεται. Μα τώρα «ξυπνήσαμε». Χαμογελάσαμε και νιώσαμε λίγο πιο δυνατοί. Βήμα-βήμα θα γίνουμε περισσότεροι, πιο αποφασισμένοι, πιο οργανωμένοι. Στις γειτονιές, στη δουλειά μας, τις σχολές μας και όλοι μαζί στις πλατείες.

Αν δε διώξουμε από τη χώρα την Τρόικα, την κυβέρνηση

το Μνημόνιο και όλους αυτούς που χρόνια κάνουν κουμάντο

δεν πρόκειται να ξημερώσουν καλύτερες μέρες

όλοι μαζί, για όσο χρειαστεί!

dikaioma.gr

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Καλημερα.
Συμφωνω με οσα καταθετεις στο μπλοκ της ΒΒ.