Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 1 € ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ



ΚΑΤΑΘΕΣΗ 1 € ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου
Ένα (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν δύο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου
Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτική χρήση υπηρεσιών κάτι που ρυθμίζεται κάθε φορά από την εξουσία ανάλογα με τις υπηρεσίες που μας παρέχουν.
Δεν προβλέπονται πρόστιμα για την περίπτωση διότι δεν αρνούμαστε τη χρήση έστω των κακών δρόμων, διαφωνούμε όμως στο ύψος της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του κράτους και την οριζόντια εφαρμογή του. Ούτε μπορεί να μας βάλει πρόστιμο η Δ.Ο.Υ. ότι δεν καταβάλαμε εμπρόθεσμα τα τέλη! Ας προχωρήσει σε νέα πράξη αλλά πρέπει να απαντήσει στους νόμιμους λόγους που προβάλουμε στο γραμμάτιο πληρωμής που καταθέτουμε.
Άλλωστε μην γελιόμαστε η άρνηση-διαμαρτυρία αυτή είναι και ένας τρόπος ανυπακοής., δήλωσαν στο newspressagrinio οι δύο εκπαιδευτικοί που χθες Τετάρτη 28-12-2011 κατέθεσαν στο παρακαταθηκών και δανείων του Αγρινίου το ποσό του ενός (1) ευρώ.
Ο εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος και Γεν. Γραμματέας της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας έδωσε συνέντευξη στον ΑΧΕΛΩΟ TV και θα μεταδοθεί σήμερα Πέμπτη, όπως διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνου της τοπικής τηλεόρασης, στα δελτία ειδήσεων του καναλιού, όπου μεταξύ άλλων είπε: “ότι η κίνηση αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα και είναι μια πρώιμη ανυπακοή σε έναν εισπρακτικό μηχανισμό που η πλειοψηφία των πολιτών τον έχει αποδεχτεί διότι οι θεσμικές άμυνες της είναι ανύπαρκτες και της έχει επιβληθεί η προσωπική ευθύνη έναντι της κρατικής κυριαρχίας των αστικών δομών. Δεν είναι μια ακτιβίστικη δράση αλλά μια σοβαρή πολιτική πράξη με κοινωνικό και νομικό υπόβαθρο. Κάτι που στην Κέρκυρα γίνεται με συλλογικό τρόπου και πρωτοβουλία του τ. βουλευτή Γιώργο Καλούδη και νυν περιφερειακού συμβούλου Ιονίων νήσων. Το σοβαρό των επιχειρημάτων μας φαίνεται από το γεγονός ότι το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων με αφορμή την παρέμβαση της Κέρκυρας έχει υποβάλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για γνωμάτευση περί των αιτιάσεων και στο τι ισχύει τελικά. Άρα η ρωγμή και στην είσπραξη του υπέρογκου χαρατσιού των τελών κυκλοφορίας είναι γεγονός και ένα νέο κοινωνικό μέτωπο κατά των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων ξεκινάει”…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να σταματήσω και γω να πληρώνω 42% φόρο για να αμείβονται οι δάσκαλοι και να φωνάξω "για ποιές υπηρεσίες ακριβώς ? το χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη έχουμε, τελευταίοι βγαίνουμε στην ΡΙΖΑ, το παιδί μου το στέλνω στο ιδιωτικό..." Αυτή είναι συμπεριφορά αρβανιτών κατσαπλιάδων, δηλαδή νεοελλήνων. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό, ήδη είμαστε στην πόρτα του τρίτου κόσμου αυτό μας έλειψε. Το ωραίο βεβαια είναι ότι εμάς στην Αθήνα μας έκαναν εξαιρετικούς δρόμους, στο Αγρίνιο που πεθαίνεις σαν το Φαρ Ουέστ στον κωλόδρομο που έχουν έχει προγραμματιστεί να φτιαχτεί ο επόμενος δρόμος και αν δεν ήταν ο ευαίσθητος υπουργός μεταφορών με το φιλολαϊκό προφίλ να σταματήσει τα έργα θα γινόταν και ο δρόμος Αντιρίου-Ιωαννίνων και δεν θα πέθαιναν σαν τα σκυλιά στους δρόμους. Μα τόσο μυαλό έχουν !