Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαρασταση


Μια ομάδα εκπαιδευτικών μαζί με τους γονείς απο την ένωση συλλόγων Γονέων της Νίκαιας πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν απογευματινά τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε σχολεία της Νίκαιας , βοηθώντας έτσι έμπρακτα της οικογένειες και τους μαθητές να τα βγάλουν πέρα σ αυτές τις δυσκολες συνθήκες . Πέρα απο τον καθημερινό αγώνα που δίνουν εκπαιδευτικοί και οργανωμένοι στο γονεικό κίνημα Γονείς για να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική που μας οδήγησε μέχρι εδώ επιτέλους συνενοήθηκαν και προχώρησεν σε αυτή την πρωτοβουλία . Ο δήμος Νίκαιας Ρέντη ανταποκρίθηκε στο αίτημα για παραχώρηση χώρου ( σχολικού κτηρίου) και υποστήριξη σε ότι άλλο πρακτικό χρειάζετε προχωράνε άμεσα μετά τις διακοπές των χριστουγέννων στην έναρξη των μαθημάτων . Ενα μεγάλο μπράβο τους αξίζει και είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν .


η ανακοίνωση που μοιράζετε απο την Ενωση συλλόγων γονέων Νίκαιας στους μαθητές των Λυκείων .

Μέσα στις συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού που διαρκώς εντείνονται στην ελληνική κοινωνία μία ομάδα Εθελοντών Εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας - Ρέντη και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας, αποφασίσαμε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας .
Τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς θα ξεκινήσουμε εντελώς δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας (για τη Γενική Παιδεία αλλά και την Κατεύθυνση) στους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου.Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε μαθητές οικογενειών με οικονομικά προβλήματα.Τα μαθήματα θα παραδίδονται μέσα στο χώρο του 1ου Λυκείου Νίκαιας και μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου. Οι ακριβείς ώρες και ημέρες θα οριστούν μετά τη συγκέντρωση των αιτήσεών σας.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σας [βγάζω το καπέλο] !! Μπράβο παιδιά σωστή και αξιέπαινη προσπάθεια . Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να γίνουν παντού. Και σε όλους τους χώρους .
Κώστα δεν σε έχω γνωρίσει απο κοντά αλλά πιστεύω ότι πρέπει να έχεις ΨΥΧΗ Παλληκαριού ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
:) :) .....
Ο χρήστης ΤΑΚΗΣ Π. είπε…
ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ - ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ;
ΚΩΣΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να πάρετε και για άλλα θέματα πρωτοβουλίες αλληλεγγύης . υπάρχουν παιδιά και άστεγοι που πεινάνε .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ