Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαρασταση


Μια ομάδα εκπαιδευτικών μαζί με τους γονείς απο την ένωση συλλόγων Γονέων της Νίκαιας πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν απογευματινά τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε σχολεία της Νίκαιας , βοηθώντας έτσι έμπρακτα της οικογένειες και τους μαθητές να τα βγάλουν πέρα σ αυτές τις δυσκολες συνθήκες . Πέρα απο τον καθημερινό αγώνα που δίνουν εκπαιδευτικοί και οργανωμένοι στο γονεικό κίνημα Γονείς για να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική που μας οδήγησε μέχρι εδώ επιτέλους συνενοήθηκαν και προχώρησεν σε αυτή την πρωτοβουλία . Ο δήμος Νίκαιας Ρέντη ανταποκρίθηκε στο αίτημα για παραχώρηση χώρου ( σχολικού κτηρίου) και υποστήριξη σε ότι άλλο πρακτικό χρειάζετε προχωράνε άμεσα μετά τις διακοπές των χριστουγέννων στην έναρξη των μαθημάτων . Ενα μεγάλο μπράβο τους αξίζει και είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν .


η ανακοίνωση που μοιράζετε απο την Ενωση συλλόγων γονέων Νίκαιας στους μαθητές των Λυκείων .

Μέσα στις συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού που διαρκώς εντείνονται στην ελληνική κοινωνία μία ομάδα Εθελοντών Εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας - Ρέντη και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας, αποφασίσαμε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας .
Τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς θα ξεκινήσουμε εντελώς δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας (για τη Γενική Παιδεία αλλά και την Κατεύθυνση) στους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου.Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε μαθητές οικογενειών με οικονομικά προβλήματα.Τα μαθήματα θα παραδίδονται μέσα στο χώρο του 1ου Λυκείου Νίκαιας και μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου. Οι ακριβείς ώρες και ημέρες θα οριστούν μετά τη συγκέντρωση των αιτήσεών σας.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σας [βγάζω το καπέλο] !! Μπράβο παιδιά σωστή και αξιέπαινη προσπάθεια . Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να γίνουν παντού. Και σε όλους τους χώρους .
Κώστα δεν σε έχω γνωρίσει απο κοντά αλλά πιστεύω ότι πρέπει να έχεις ΨΥΧΗ Παλληκαριού ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
:) :) .....
Ο χρήστης ΤΑΚΗΣ Π. είπε…
ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ - ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ;
ΚΩΣΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να πάρετε και για άλλα θέματα πρωτοβουλίες αλληλεγγύης . υπάρχουν παιδιά και άστεγοι που πεινάνε .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …