Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαρασταση


Μια ομάδα εκπαιδευτικών μαζί με τους γονείς απο την ένωση συλλόγων Γονέων της Νίκαιας πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν απογευματινά τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε σχολεία της Νίκαιας , βοηθώντας έτσι έμπρακτα της οικογένειες και τους μαθητές να τα βγάλουν πέρα σ αυτές τις δυσκολες συνθήκες . Πέρα απο τον καθημερινό αγώνα που δίνουν εκπαιδευτικοί και οργανωμένοι στο γονεικό κίνημα Γονείς για να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική που μας οδήγησε μέχρι εδώ επιτέλους συνενοήθηκαν και προχώρησεν σε αυτή την πρωτοβουλία . Ο δήμος Νίκαιας Ρέντη ανταποκρίθηκε στο αίτημα για παραχώρηση χώρου ( σχολικού κτηρίου) και υποστήριξη σε ότι άλλο πρακτικό χρειάζετε προχωράνε άμεσα μετά τις διακοπές των χριστουγέννων στην έναρξη των μαθημάτων . Ενα μεγάλο μπράβο τους αξίζει και είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν .


η ανακοίνωση που μοιράζετε απο την Ενωση συλλόγων γονέων Νίκαιας στους μαθητές των Λυκείων .

Μέσα στις συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού που διαρκώς εντείνονται στην ελληνική κοινωνία μία ομάδα Εθελοντών Εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας - Ρέντη και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας, αποφασίσαμε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας .
Τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς θα ξεκινήσουμε εντελώς δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας (για τη Γενική Παιδεία αλλά και την Κατεύθυνση) στους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου.Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε μαθητές οικογενειών με οικονομικά προβλήματα.Τα μαθήματα θα παραδίδονται μέσα στο χώρο του 1ου Λυκείου Νίκαιας και μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου. Οι ακριβείς ώρες και ημέρες θα οριστούν μετά τη συγκέντρωση των αιτήσεών σας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας [βγάζω το καπέλο] !! Μπράβο παιδιά σωστή και αξιέπαινη προσπάθεια . Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να γίνουν παντού. Και σε όλους τους χώρους .
Κώστα δεν σε έχω γνωρίσει απο κοντά αλλά πιστεύω ότι πρέπει να έχεις ΨΥΧΗ Παλληκαριού ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ .

Ανώνυμος είπε...

:) :) .....

ΤΑΚΗΣ Π. είπε...

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ - ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ;
ΚΩΣΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

να πάρετε και για άλλα θέματα πρωτοβουλίες αλληλεγγύης . υπάρχουν παιδιά και άστεγοι που πεινάνε .