Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

9 Ιανουαρίου 3.00μ.μ. - Πανελλαδική κινητοποίηση στα διόδια


http://kontrastoreyma.blogspot.com/

Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Ρέντη ¨κόντρα στο ρεύμα¨, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ¨πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων¨, συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της 9ης Ιανουαρίου, ημέρα που οι πολίτες θα ανοίξουν τα διόδια από την Καλαμάτα μέχρι την Θεσσαλονίκη.
Δείτε www.diodiastop.blogspot.com & www.akribeia-stop.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Η νέα χρονιά ξεκίνησε δυστυχώς με την επίθεση στο εισόδημα μας να συνεχίζεται το ίδιο άγρια όπως και την προηγούμενη. Αυξήσεις σε Φ.Π.Α. , εισιτήρια ΜΜΜ, διόδια, ταξί από την πρώτη μέρα, ενώ έρχονται και νέα μέτρα.
Μόνος δρόμος να αντισταθούμε. Όχι ο καθένας μόνος του, όλοι μαζί, να συντονίσουμε τα βήματα μας για να τους σταματήσουμε όσο είναι καιρός.

Το ραντεβού μας την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 2.15μ.μ. στην πλ. Αγ. Νικολάου της Νίκαιας για να πάμε στις 3μ.μ. στα διόδια Ελευσίνας ( είσοδος Αττικής Οδού ) μαζί με άλλες κινήσεις και επιτροπές αγωνιζόμενων πολιτών. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων ( είτε σε περίπτωση που ενοικιαστεί πούλμαν για να πάμε όλοι μαζί , είτε στα δικά μας μέρα μεταφοράς) στα τηλέφωνα 6981878718 ( Κατερίνα ) 6944299953 ( Κώστας )

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ