Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ξεκίνησε η κομποστοποίηση

Το υπουργείο <<παιδείας >> ξεκίνησε διάλογο για τις συνχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων .
Με το γνωστό τρόπο "άνοιξε " σελίδα στο : www.opengov.gr με το κείμενο που θα διαβάσετε και θα το έχει αναρτημένο μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου
Σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε σε διαβούλευση κριτήρια για τη συνένωση σχολείων αποτελούν οι κτιριακές υποδομές-εγκαταστάσεις, καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού στο σχολείο μετακίνησης.

Όπως τονίζει το υπουργείο σε κάθε περίπτωση θα τηρούνται οι κανονιστικές ρυθμίσεις για το μέγιστο αριθμό μαθητών (έως 25 για την πρωτοβάθμια και έως 30 για τη δευτεροβάθμια), ενώ θα εκτιμάται και η χιλιομετρική απόσταση για το νέο σχολείο και θα εκτιμάται η συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής, το οδικό δίκτυο, οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες και η διάρκεια κάλυψης της διαδρομής για την άφιξη στο νέο σχολείο. Η διάρκεια της διαδρομής, στις δύσκολες και δυσπρόσιτες περιοχές, δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τη μισή ώρα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και τα ¾ της ώρας για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το υπουργείο σημειώνει ότι στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης θα συντελέσει η γνώμη των εκπροσώπων νέων δήμων!!

Ενδιαφέρον ...η γνώμη και όχι οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων ;

Στην Νίκαια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσα σχολεία θα συνχωνευτούν , γιατί σύμφωνα με τα γραφόμενα , υπάρχουν πολλά συστεγαζόμενα που θα γίνουν ένα σχολείο.

Με την μέθοδο της <<κομποστοποίησης>> 30 και 25 μαθητές ανα τμήμα μια χαρά το βλέπω

Αντε να δούμε θα ξυπνήσουν οι ενδιαφερόμενοι έστω και τώρα , εννοώ τους εκπαιδευτικούς τους γονείς ...οι οποίοι στην μεγάλη πλειοψηφία τους περί άλλων ενδιαφέρονται.

Και μετά ρωτάνε οι γονείς του 19ου δημοτικού που χτίζεται στον χωρο του πρώην νεκροταφείου της Νεάπολης , που έχει σταματήσει η ανεγερσή του λόγω χρεών πρός τον εργολάβο αν και πότε θα τελειώσει .

Ενώ θα πρέπει να δούν αν θα υπάρχουν σαν σχολείο απο την επόμενη χρονιά .

Είναι πολλά τα λεφτά παλληκάρια δεν φτάνουν για όλους

φωτογραφία εδώ δεν βάζω η πιό κάτω τα λέει όλα



Δεν υπάρχουν σχόλια: