Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

προσοχή κυκλοφορούν αεριτζήδες και χουβαρντάδες

μέσα στην βδομάδα πήρα ένα email απο φίλο εκπαιδευτικό απο σχολείο της Νίκαιας δείτε το έχει ενδιαφέρον

<<ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
ως Δημοκρατική Συσπείρωση έχουμε επανειλημένα πει πως η υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα μέτρα του μνημονίου για την παιδεία θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της και τη μετατροπή της από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Έχουμε επίσης πει πως οι αλλαγές που γίνονται στα σχολεία το διάστημα που διανύουμε τελικό τους στόχο έχουν ένα σχολείο που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, παραδομένο στις απαιτήσεις του χρήματος και που θα προσδιορίζει τους εκπαιδευτικούς του στόχους με όρους αγοράς (πόσα δίνεις - τι σου εξασφαλίζω).
Σήμερα δε μένουμε απλά στις επισημάνσεις αλλά σας στέλνουμε μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη του τι φοβόμαστε και αντιπαλεύουμε Το επισυναπτόμενο έγγραφο πήγε με e-mail σε σχολείο της Νίκαιας (23ο) και προσφέρει από ιδιώτες δωρεάν επισκευές και υλικό στο σχολείο ....με την προϋπόθεση βέβαια της διαφίμησης των εταιριών που διαθέτουν τα χρήματα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
>>


Διαβάστε πρόταση σπόνσορα για τα σχολεία του Πειραιά.
Με λίγα λόγια η εν λόγω εταιρεία:
1. Αναλαμβάνει διάφορα που μέχρι τώρα έτρεχαν από λεφτά των σχολικών επιτροπών (βαψίματα, ζημιές κοκ). Όμως τα λεφτά των νέων σχολικών επιτροπών είναι ζήτημα πότε, πως, πόσα θα είναι και θα δίνονται, το μόνο σίγουρο, που το ξέρουν και οι λογής χορηγοί,
2. Δεσμεύει τους μαθητές (και τους καθηγητές) ως πελατεία για 7 χρόνια (!), για διαφημιστικά προϊόντα και άλλες (;) υπηρεσίες. 'Ετσι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας (ούτε site δεν έχει), αντί να πληρώνει φυλλάδια, αφίσες και φοιτητές να μοιράζουν την διαφημιστική πραμάτεια του για εκδόσεις, βιβλία, φροντιστήρια, ξενόγλωσσα προγράμματα, πιθανά πακέτα για εκπαιδευτικές εκδρομές κοκ, θα πληρώνει κάποιες μπάλες του μπάσκετ και κάποιες επισκευές.
Κερδισμένος; Ο κρατικός προϋπολογισμός.
Χαμένος; Ο χώρος του σχολείου ως τέτοιος, αφού πλέον και επίσημα (μέσω υποχρηματοδότησης), μετατρέπεται σε αγοραίο χώρο με manager (διευθυντές-καθηγητές), πελάτες και εμπορεύματα.

Όπως βλέπετε άρχισαν τα όργανα , βρήκαν την ευκαιρία που περίμεναν οι κάθε λογής αεριτζήδες ( ο συγκεκριμένος τέτοιος φαίνετε ) να μπουν μέσα στα σχολεία και να κονομήσουν

σημ... όλα τα λεφτά η τελευταία παράγραφος του <<συμβολαίου >>

η διεύθυνση του σχολείου υποχρεούται να αφήνει τον <<αεριτζή>> να μπαίνει μέσα στο σχολείο την ώρα λειτουργείας και να αλωνίζει ....ενδιαφέρον !! ξέρετε πόσοι θα το κάνουν στο μέλλον αυτό αν τους αφήσουμε ;

αυτοί κάνουν την δουλειά τους ..ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ......


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ