Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

προσοχή κυκλοφορούν αεριτζήδες και χουβαρντάδες

μέσα στην βδομάδα πήρα ένα email απο φίλο εκπαιδευτικό απο σχολείο της Νίκαιας δείτε το έχει ενδιαφέρον

<<ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
ως Δημοκρατική Συσπείρωση έχουμε επανειλημένα πει πως η υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα μέτρα του μνημονίου για την παιδεία θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της και τη μετατροπή της από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Έχουμε επίσης πει πως οι αλλαγές που γίνονται στα σχολεία το διάστημα που διανύουμε τελικό τους στόχο έχουν ένα σχολείο που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, παραδομένο στις απαιτήσεις του χρήματος και που θα προσδιορίζει τους εκπαιδευτικούς του στόχους με όρους αγοράς (πόσα δίνεις - τι σου εξασφαλίζω).
Σήμερα δε μένουμε απλά στις επισημάνσεις αλλά σας στέλνουμε μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη του τι φοβόμαστε και αντιπαλεύουμε Το επισυναπτόμενο έγγραφο πήγε με e-mail σε σχολείο της Νίκαιας (23ο) και προσφέρει από ιδιώτες δωρεάν επισκευές και υλικό στο σχολείο ....με την προϋπόθεση βέβαια της διαφίμησης των εταιριών που διαθέτουν τα χρήματα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
>>


Διαβάστε πρόταση σπόνσορα για τα σχολεία του Πειραιά.
Με λίγα λόγια η εν λόγω εταιρεία:
1. Αναλαμβάνει διάφορα που μέχρι τώρα έτρεχαν από λεφτά των σχολικών επιτροπών (βαψίματα, ζημιές κοκ). Όμως τα λεφτά των νέων σχολικών επιτροπών είναι ζήτημα πότε, πως, πόσα θα είναι και θα δίνονται, το μόνο σίγουρο, που το ξέρουν και οι λογής χορηγοί,
2. Δεσμεύει τους μαθητές (και τους καθηγητές) ως πελατεία για 7 χρόνια (!), για διαφημιστικά προϊόντα και άλλες (;) υπηρεσίες. 'Ετσι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας (ούτε site δεν έχει), αντί να πληρώνει φυλλάδια, αφίσες και φοιτητές να μοιράζουν την διαφημιστική πραμάτεια του για εκδόσεις, βιβλία, φροντιστήρια, ξενόγλωσσα προγράμματα, πιθανά πακέτα για εκπαιδευτικές εκδρομές κοκ, θα πληρώνει κάποιες μπάλες του μπάσκετ και κάποιες επισκευές.
Κερδισμένος; Ο κρατικός προϋπολογισμός.
Χαμένος; Ο χώρος του σχολείου ως τέτοιος, αφού πλέον και επίσημα (μέσω υποχρηματοδότησης), μετατρέπεται σε αγοραίο χώρο με manager (διευθυντές-καθηγητές), πελάτες και εμπορεύματα.

Όπως βλέπετε άρχισαν τα όργανα , βρήκαν την ευκαιρία που περίμεναν οι κάθε λογής αεριτζήδες ( ο συγκεκριμένος τέτοιος φαίνετε ) να μπουν μέσα στα σχολεία και να κονομήσουν

σημ... όλα τα λεφτά η τελευταία παράγραφος του <<συμβολαίου >>

η διεύθυνση του σχολείου υποχρεούται να αφήνει τον <<αεριτζή>> να μπαίνει μέσα στο σχολείο την ώρα λειτουργείας και να αλωνίζει ....ενδιαφέρον !! ξέρετε πόσοι θα το κάνουν στο μέλλον αυτό αν τους αφήσουμε ;

αυτοί κάνουν την δουλειά τους ..ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ......


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριά



για να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …