Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Γκόλ στη ΒΙΑ


Γκολ στη βία

Στο γήπεδο της Νεάπολης διεξήχθη ο πρώτος αγώνας Φιλίας μεταξύ των ομάδων παλαιμάχων Ιωνικού και Προοδευτικής. Σκοπός αυτής της αναμέτρησης ήταν να εκφράσουν την αντίθεση τους στα φαινόμενα βίας, που πολύ συχνά κάνουν την εμφάνιση τους στα ελληνικά γήπεδα.


Στο βίντεο που πήραμε απο τον :.sport-fm. είναι απο τον αγώνα που έδωσαν στο γήπεδο της Νεάπολης οι παλαίμαχοι του Ιωνικού και της Προοδευτικής
<< Οι διοικήσεις των συλλόγων Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Ιωνικού Νίκαιας και της Προ οδευτικής Κορυδαλλού συναντήθηκαν στα γραφεία του Ιωνικού και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα για τις πρωτοβουλίες που μπορούν να πάρουν για να βελτιωθούν οι σχέσεις των ιστορικών γειτονικών σωματείων...η ανακοίνωση περισσοτερα στο :http://www.halkidona.gr

Στο βίντεο ο Νίκος Μάλλιαρης
εκ των ιδρυτικών μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και ιδρυτής του ερασιτεχνικού σωματείου «Αστέρας 2004» κ. Νίκος Μάλλιαρης.
Μιλάει για τους σκοπούς και τις σκέψεις των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών γύρω απο την βία στο ποδόσφαιρο.
λίγα απ μια παλιά συνέντευξη που είχε δώσει ο Ν.Μάλλιαρης στην εφήμεριδα "Αριστερά"
.....Εγώ είμαι πρόεδρος στον Αστέρα 2004, μια ομάδα με 250 παιδιά, όπου παλεύουμε να περάσουμε την αντίληψη "κάνε αθλητισμό, να χαίρεσαι αυτό που κάνεις, και συγχρόνως κάνε σωστό αθλητισμό". Να μάθουν να αναδεικνύονται μέσω της συλλογικότητας και της συναγωνιστικότητας στα ομαδικά αθλήματα, να αναδειχθεί με αξιοκρατία ο καλύτερος και να εξελιχθεί.
...........Μπες λοιπόν μέσα, όπως μπήκαμε εμείς σαν Αστέρας 2004 πριν 5 χρόνια και φτιάξαμε ένα πρότυπο. Ένα σωματείο που θα μάθει τα παιδιά να αγωνίζονται σωστά, να δεθούν σαν φίλοι, να βελτιωθούν με τη συλλογικότητα, την αγάπη, την αλληλοκατανόηση. Που θα τα μάθει να μην ενδίδουν στην εύκολη λύση, τη δωροδοκία, τις βιαιότητες. Το σωματείο το κάναμε κοινωνικό κύτταρο, με παιδευτική λειτουργία για τα παιδιά και στους γονείς, με κοινωνική και οικολογική δράση. Παίρνουμε πρωτοβουλίες μεγάλης σημασίας, που έχουν γίνει αποδεκτές από το σύνολο του Τύπου, του ποδοσφαίρου, ακόμη και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά τις πυρκαγιές, για να καταλάβεις, είπαμε ότι οι πρώτοι που θίγονται είναι οι αθλούμενοι, οι οποίοι καλούνται να αγωνιστούν σε υψηλές θερμοκρασίες και σε μολυσμένη ατμόσφαιρα. Και προτείναμε στα 50 γήπεδα της Αττικής, όπου υπάρχουν περίπου 700 στρέμματα ελεύθεροι χώροι, να γίνουν δενδροφυτεύσεις από τα ίδια τα παιδιά που αγωνίζονται εκεί, ώστε να αναπτυχθεί η οικολογική συνείδηση και να συμβάλλουμε κάπως στην ανακούφιση του περιβάλλοντος, φτιάχνοντας μικρά πάρκα στον οικιστικό ιστό της τσιμεντούπολης...
Υπάρχουν λύσεις υπάρχουν Ανθρωποι που έχουν ιδέες έχουν την θέληση το μεράκι την αγάπη για αυτό που κάνουν και θέλουν να το κάνουν πράξη , ας βοηθήσουμε και εμείς όπως μπορούμε απο όποια θέση και αν βρισκόμαστε μπάς και αλλάξουμε τα πράγματα .....1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μια προσπάθεια που αξίζει να την στηρίξουν όλοι .
οι αληθινού φίλαθλοι δεν πηγαίνουν πια στο γήπεδο με όλα αυτά που συμβαίνουν .
Μήπως ήρθε η ωρα πια να αλλάξει αυτή η κατάσταση , ειναι δύσκολο το ξερουμε , αυτόι που έφεραν το ποδόσφαιρο σε αυτήν την κατάσταση έτσι το θελουν .Αλλά υπάρχει πάντα και η άλλη λύση.