Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η μοναχική "λάμψη" των ελλήνων παραολυμπιακών πρωταθλητών

Με τον καλύτερο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα, έπεσε στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας, η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου αθλητών με αναπηρία. Ο Ιωάννης Πρώτος στα 400 μέτρα (κατηγορία T13) και ο Ευστράτιος Νικολαΐδης στη σφαίρα (F20) κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο αειθαλής Αθανάσιος Μπαράκας στο μήκος (κατηγορία F11) κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι δύο πρώτοι έλληνες αθλητές εξασφάλισαν για τη Ελλάδα δύο ακόμη προκρίσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό ελληνικών προκρίσεων στις τεσσερις. Τις άλλες δύο είχαν κατακτήσει τις προηγούμενες μέρες των αγώνων οι Σταθελάκος και Σταματουλά στο αγώνισμα της σφαίρας.

Η συνολική αποκομιδή της ελληνικής αποστολής από το παγκόσμιο της Ν. Ζηλανδίας είναι 9 μετάλλια και δεκάδες συμμετοχές αθλητών και αθλητριών στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Ικανοποιητική ή όχι η αποκομιδή; Με τα δεδομένα της τελευταίας οκταετίας των μεγάλων παραολυμπιακών επιτυχιών θα μπορούσαμε να αναμένουμε ενδεχομένως περισσότερα.

Αν όμως συνυπολογίσουμε την άγρια περικοπή επιχορηγήσεων και – κύρια – την δραματική άρση κινήτρων, δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε την αποκομιδή ίσως και την πλέον επιτυχημένη όλων των εποχών. Οι μεγάλοι παραολυμπιακοί αθλητές της χώρας μας, τούτη την φορά δεν άγγιξαν μόνο τα αγωνιστικά τους όρια, αλλά παράλληλα υπερέβησαν και τα ανθρώπινα όρια αν(τ)οχής τους. Ο,τι κατάφεραν, το κατάφεραν με την επίσημη πολιτεία πρακτικώς απούσα. Παρούσα ήταν και θα είναι μόνο στις ... λαμπερές τελετές υποδοχής των πρωταθλητών μας επιδιώκοντας να “κλέψει” – δια των γνωστών μεγαλόστομων δηλώσεων και υποσχέσεων – μερτικό από τις επιτυχίες τους.

απο το : www.truerespect.com.cy

Σχόλια

Ο χρήστης μαχαιρης είπε…
Μηπως ηρθε η ωρα...Οι ιδιοι, οι παραολυμπιονικες...Να καταγγειλουν την πολιτεια...
Και τα πεπραγμενα εναντιον τους.....;;;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ