Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

28ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας - 60 χρόνια ιστορίαΑυτό το σχολείο θέλει να κλείσει το Υπουργείο "παιδείας" ;

28o Δ.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ

Ιστορικό σχολείο, θεμελιωμένο, από το 1946. Αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη μας, το οποίο είναι χτισμένο εξ' ολοκλήρου από πέτρα. Σ' αυτό φοίτησαν πολλές γενιές Νικαιωτών, απλοί άνθρωποι αλλά και επιστήμονες, αθλητές όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, και λοιποί πολλοί, οι οποίοι το επισκέπτονται με συγκίνηση.

Ανακαινίσθηκε πλήρως και εξοπλίσθηκε, το 2010, έτσι ώστε να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις καλής και επαρκούς λειτουργίας, όσο αφορά την παραμονή των μαθητών στο χώρο του σχολείου και αφετέρου την αποτελεσματική παραγωγή διδακτικού και παιδαγωγικού έργου.

Διαθέτει ειδικές ράμπες για παιδιά με ειδικές ανάγκες, εφόσον φιλοξενεί δύο μαθητές με κινητικά προβλήματα.

Έχει 120 μαθητές με μέσο όρο, τμημάτων, 20 μαθητές ανά δάσκαλο.

Υπάρχουν τμήματα με περισσότερους από 20 μαθητές και τμήματα με λιγότερους από 20, που όμως λόγω των μαθησιακών δυσκολιών και μαθητών με ειδικές ανάγκες επιβάλλουν, ακόμα, πιο ολιγομελή τμήματα.

Λειτουργεί Τμήμα Ένταξης το οποίο έχει 13 παιδιά, αγγίζοντας την οροφή του προβλεπόμενου ορίου το οποίο έχει οριστεί από το υπουργείο Παιδείας.

Επιπροσθέτως, τα άλλα δύο Τμήματα Ένταξης, του 12ου και 17ου Δ.Σ. που συναυλίζονται με το 28ο Δ.Σ., είναι υπερπλήρη σε αριθμό μαθητών και έτσι θα δημιουργηθεί κενό στην αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων αφού με την κατάργηση των οργανικών θέσεων των εκπ/κών του σχολείου, θα καταργηθεί και το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας.

Στο σχολείο μας, φοιτούν πολλοί αλλοδαποί μαθητές, κάποιοι εκ των οποίων είναι και Ρομά. Το σχολείο εκμεταλλεύθηκε κάθε εκπ/κό πρόγραμμα, Φροντιστηριακό Τμήμα, πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, για αλλοδαπούς μαθητές και Ρομά αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τη γνώση και τη χρήση της ελληνικής γλώσσας .Παρά το γεγονός της οικονομικής αβεβαιότητας, για όλους, οι εκπ/κοί, οι οποίοι δεν είχαν πληρωθεί τις υπερωρίες τους έως και τον Ιανουάριο του 2011, με φιλότιμο επανέλαβαν τις αιτήσεις για το σχολικό έτος 2010-11, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στο χώρο του σχολείου, τους μαθητές τους και να μη διακοπεί αυτή η προσπάθεια.

Το σχολείο συνεργάζεται με υπηρεσίες υποστήριξης μαθητών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. (Παιδοψυχιατρικό Τμήμα Τζανείου Νοσοκομείου, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Νίκαιας κ.λ.π.) που έχουν υποστηρίξει εγγράφως τη θέση τους για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η διατάραξη του σταθερού σχολικού περιβάλλοντος και εκπ/κού πλαισίου.

Η σχολική σύμβουλος, στην εποπτεία της οποίας βρίσκεται το σχολείο, διετύπωσε, προφορικά, στη Δ/ντρια του σχολείου και ζήτησε απ' αυτήν να το ανακοινώσει δημόσια στη Γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των τριών σχολείων και των εκπ/κών καθώς και των τοπικών παραγόντων ότι αντιτίθεται στην συγχώνευση του σχολείου λόγω του ιδιαίτερου παιδαγωγικού ρόλου που έχει στην περιοχή όπου λειτουργεί.

Επίσης, ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Π.Ε. Πειραιά τοποθετήθηκε δημόσια στην γενική συνέλευση διατυπώνοντας και τη δική του αντίθεση λέγοντας ότι ,ως 6/θέσιο σχολείο με τον αριθμό των παιδιών που έχει και τον τρόπο που λειτουργεί, είναι λειτουργικά ιδανικό, όπως ανέφερε, σχολείο και δεν πρέπει να συγχωνευθεί.

Επιπλέον, στο σχολείο μας φοίτησαν και φοιτούν μαθητές, οι οποίοι διέπρεψαν και διαπρέπουν σε εγχώριες και διεθνείς, αθλητικές και καλλιτεχνικές διοργανώσεις, επιβεβαιώνοντας, ότι το σχολείο μας δεν παρέχει μόνο στήριξη στους μαθητές που το έχουν ανάγκη, αλλά προάγει και τις ιδιαίτερες ικανότητες των μαθητών του.

πως να μην σας το κλείσουν Κυρία Διευθύντρια , εσείς εκεί ασκείται παιδαγωγικό έργο , θέλετε να βγούν τα παιδιά μας αύριο και να κοιτάνε ψηλά στο αύριο
αυτοί βλέπουν τα παιδιά μας σαν αριθμούς, και θέλουν να βγούν τα παιδιά μας απο το "δικό τους σχολείο" με σκυφτό το κεφάλι .
Εμείς είναι το ζητούμενο θα τους αφήσουμε ;

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
το 28 δημοτικό απο τα πιό παλιά και όμορφα σχολεία της πόλης μας .
Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν σχολεία είναι απαράδεκτο μην τους αφήσετε .
Τα καλλίτερα ακούς όποιον και να ρωτήσεις ια το σχολείο αυτό έχετε δίκιο για αυτό το κλείνουν θέλουν τα παιδιά μας αμόρφωτα πώς αλλοιώς θα τους δίνουν χαρτζιλίκι για μισθό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ