Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σχόλια

Ο χρήστης blackbedlam είπε…
Όλα τα μέτρα που παίρνονται είτε έχουν να κάνουν με την παιδεία, με την υγεία, με τις εργασιακές σχέσεις, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, όλα τα μέτρα που παίρνουν, έχουν πολιτικό χαρακτήρα, έχουν σχέση με την ολοκλήρωση του κύκλου του συστήματός τους, που απεγνωσμένα παλεύουν να το συντηρήσουν.
Το σύστημα αυτό έχει εξαντλήσει τα όριά του και οι αντικειμενικές συνθήκες, είναι σε φάση που δεν μπορoυν να δώσουν διέξοδο στα ίδια τα αδιέξοδα τους.Οι αντικειμενικές συνθήκες είναι υπερώριμες για το πέρασμα στο Σοσιαλιστικό μοντέλο διακυβέρνησης.
Όχι στο Σοσιαλισμό που μας πλασάρισαν, στον Σοσιαλισμό με πρωταγωνιστή την εργατική τάξη και τον λαό.Στην λαϊκή εξουσία.
Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκφραστές θα κάνουν ότι μπορούν για να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμη και όλη αυτή η εναγώνια προσπάθειά τους, δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα από την εξαθλίωση του λαού και της εργατικής τάξης, σε όλους τους τομείς.
Έτσι εκείνο που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια τους, είναι ο αγώνας της εργατικής τάξης, ενιαίος, δυναμικός, αποφασιστικός, με έναν στόχο μονάχα, την ανατροπή τους.
Οι επιμέρους αγώνες θα πρέπει να είναι προσανατολισμένοι σε αυτήν την κατεύθυνση.
Ταξικοί οι αγώνες. Να γίνει κατανοητό ότι το πρόβλημα είναι ενιαίο, δεν είναι συντεχνιακό, δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από τον κεντρικο και ιστορικό στόχο, της ανατροπής τους με στόχο την λαϊκή εξουσία.
Η Κοκκινιά είναι μια πόλη με ιστορία αγώνων.
Η Κοκκινιά όσο και να έχει αλλάξει η σύνθεσή της, έχει παραδώσεις, είναι το χώμα της που μοσκοβολά, είναι ο άνεμος της.
Μπορούν να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες, οι παρακαταθήκες των ηρώων της.
Πόσο λυπάμαι που δεν είμαι εκεί, πόσο.
Να σήμερα διάβασα ένα ποστ που έχει ανεβάσει 'ενας φίλος ο ART EKRAN και κάνει αναφορά στην μάχη της Κοκκινιάς Κοκκινιά, 7η Μάρτη 1944, ημέρα τιμής και μνήμης http://artekran.blogspot.com/
Ρίξε μια ματιά θα σε ενδιαφέρει.
Ο χρήστης Κώστας Παπαδόπουλος είπε…
Μαζί μας είσαι γειτόνισσα αρκεί να μας σκέφτεσαι και να βοηθάς με τις αναρτήσεις σου , από όπου και αν αγωνίζεσαι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο , έχεις δίκιο , ανατροπή της πολιτικής τους χρειάζεται , όμως και οι επί μέρους αγώνες έχουν τη σημασία τους δίνουν στον κόσμο που δίνει την μάχη του να κρατήσει το σχολείο του την δυνατότητα να βγεί στο δρόμο να αγωνιστεί να διεκδικήσει για κάτι που τον αφορά άμεσα , όχι λότι η ανατροπή της αντεργατική πολιτικής δεν τους αφορά γιατί όλα απο εκεί κρίνονται.
Ο χρήστης Κώστας Παπαδόπουλος είπε…
αυτό που ζώ αυτές τις μέρες γειτόνισσα είναι ότι συμμετέχωντας στις συνελεύσεις των σχολείων με αφορμή τις συγχωνεύσεις , σαν δημοτικός συμβουλος και βάζοντας τα θέματα ώς εχουν δηλαδή ότι πρέπει να βγούμε να διεκδικήσουμε να αγωνιστούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική , ακούω συνέχεια απο γονείς ότι "μην αρχίζεις πάλι τα πολιτικά μην βάζεται τα κόμματα μέσα στα σχολεία " σε αυτή την συνχηση ζεί ο κόσμος , τα ΜΜΕ έχουν κάνει καλή δουλειά το "όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είναι " το όλοι μαζί τα φάγαμε " μην νομίζετε ότι δεν έχει πιάσει τόπο μια χαρά έχει ριζώσει . Και είναι πιό ευκολο να φταίνε πάντα οι άλλοι "οι πολιτικοί" και όχι εμείς που δεν πέρνουμε το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια μας Συνεχίζουμε την τετάρτη 9/3 βγαίνουμε στο δρόμο υπερασπιζόμενοι το ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ελα μαζί μας σε περιμένουμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ 12ου, 17ου & 28ου Δημ. Σχ. Νίκαιας
Π ρ ό σ κ λ η σ η γ ι α Σ υ μ μ ε τ ο χ ή σ τ ο ν Α γ ώ ν α
Τα παιδιά δεν είναι αριθμοί
Ε Λ Α Τ Ε Ν Α Α Ν Α Τ Ρ Ε Ψ Ο Υ Μ Ε Τ Α Σ Χ Ε Δ Ι Α Τ Ο Υ Σ
Όλοι στη Συγκέντρωση και Πορεία Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 09.03.2011 στις 16:00 έξω από τα Πέτρινα [ Λεωφ. Π. Ράλλη ].

Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 12ου, 17ου και 28ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας - Ρέντη
Ένωση Δασκάλων Νίκαιας
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Νίκαιας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …