Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σχόλια

Ο χρήστης blackbedlam είπε…
Όλα τα μέτρα που παίρνονται είτε έχουν να κάνουν με την παιδεία, με την υγεία, με τις εργασιακές σχέσεις, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, όλα τα μέτρα που παίρνουν, έχουν πολιτικό χαρακτήρα, έχουν σχέση με την ολοκλήρωση του κύκλου του συστήματός τους, που απεγνωσμένα παλεύουν να το συντηρήσουν.
Το σύστημα αυτό έχει εξαντλήσει τα όριά του και οι αντικειμενικές συνθήκες, είναι σε φάση που δεν μπορoυν να δώσουν διέξοδο στα ίδια τα αδιέξοδα τους.Οι αντικειμενικές συνθήκες είναι υπερώριμες για το πέρασμα στο Σοσιαλιστικό μοντέλο διακυβέρνησης.
Όχι στο Σοσιαλισμό που μας πλασάρισαν, στον Σοσιαλισμό με πρωταγωνιστή την εργατική τάξη και τον λαό.Στην λαϊκή εξουσία.
Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκφραστές θα κάνουν ότι μπορούν για να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμη και όλη αυτή η εναγώνια προσπάθειά τους, δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα από την εξαθλίωση του λαού και της εργατικής τάξης, σε όλους τους τομείς.
Έτσι εκείνο που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια τους, είναι ο αγώνας της εργατικής τάξης, ενιαίος, δυναμικός, αποφασιστικός, με έναν στόχο μονάχα, την ανατροπή τους.
Οι επιμέρους αγώνες θα πρέπει να είναι προσανατολισμένοι σε αυτήν την κατεύθυνση.
Ταξικοί οι αγώνες. Να γίνει κατανοητό ότι το πρόβλημα είναι ενιαίο, δεν είναι συντεχνιακό, δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από τον κεντρικο και ιστορικό στόχο, της ανατροπής τους με στόχο την λαϊκή εξουσία.
Η Κοκκινιά είναι μια πόλη με ιστορία αγώνων.
Η Κοκκινιά όσο και να έχει αλλάξει η σύνθεσή της, έχει παραδώσεις, είναι το χώμα της που μοσκοβολά, είναι ο άνεμος της.
Μπορούν να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες, οι παρακαταθήκες των ηρώων της.
Πόσο λυπάμαι που δεν είμαι εκεί, πόσο.
Να σήμερα διάβασα ένα ποστ που έχει ανεβάσει 'ενας φίλος ο ART EKRAN και κάνει αναφορά στην μάχη της Κοκκινιάς Κοκκινιά, 7η Μάρτη 1944, ημέρα τιμής και μνήμης http://artekran.blogspot.com/
Ρίξε μια ματιά θα σε ενδιαφέρει.
Ο χρήστης Κώστας Παπαδόπουλος είπε…
Μαζί μας είσαι γειτόνισσα αρκεί να μας σκέφτεσαι και να βοηθάς με τις αναρτήσεις σου , από όπου και αν αγωνίζεσαι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο , έχεις δίκιο , ανατροπή της πολιτικής τους χρειάζεται , όμως και οι επί μέρους αγώνες έχουν τη σημασία τους δίνουν στον κόσμο που δίνει την μάχη του να κρατήσει το σχολείο του την δυνατότητα να βγεί στο δρόμο να αγωνιστεί να διεκδικήσει για κάτι που τον αφορά άμεσα , όχι λότι η ανατροπή της αντεργατική πολιτικής δεν τους αφορά γιατί όλα απο εκεί κρίνονται.
Ο χρήστης Κώστας Παπαδόπουλος είπε…
αυτό που ζώ αυτές τις μέρες γειτόνισσα είναι ότι συμμετέχωντας στις συνελεύσεις των σχολείων με αφορμή τις συγχωνεύσεις , σαν δημοτικός συμβουλος και βάζοντας τα θέματα ώς εχουν δηλαδή ότι πρέπει να βγούμε να διεκδικήσουμε να αγωνιστούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική , ακούω συνέχεια απο γονείς ότι "μην αρχίζεις πάλι τα πολιτικά μην βάζεται τα κόμματα μέσα στα σχολεία " σε αυτή την συνχηση ζεί ο κόσμος , τα ΜΜΕ έχουν κάνει καλή δουλειά το "όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είναι " το όλοι μαζί τα φάγαμε " μην νομίζετε ότι δεν έχει πιάσει τόπο μια χαρά έχει ριζώσει . Και είναι πιό ευκολο να φταίνε πάντα οι άλλοι "οι πολιτικοί" και όχι εμείς που δεν πέρνουμε το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια μας Συνεχίζουμε την τετάρτη 9/3 βγαίνουμε στο δρόμο υπερασπιζόμενοι το ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ελα μαζί μας σε περιμένουμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ 12ου, 17ου & 28ου Δημ. Σχ. Νίκαιας
Π ρ ό σ κ λ η σ η γ ι α Σ υ μ μ ε τ ο χ ή σ τ ο ν Α γ ώ ν α
Τα παιδιά δεν είναι αριθμοί
Ε Λ Α Τ Ε Ν Α Α Ν Α Τ Ρ Ε Ψ Ο Υ Μ Ε Τ Α Σ Χ Ε Δ Ι Α Τ Ο Υ Σ
Όλοι στη Συγκέντρωση και Πορεία Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 09.03.2011 στις 16:00 έξω από τα Πέτρινα [ Λεωφ. Π. Ράλλη ].

Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 12ου, 17ου και 28ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας - Ρέντη
Ένωση Δασκάλων Νίκαιας
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Νίκαιας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ