Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

θα απαντήσετε σε αυτά τα παιδιά απο την μεθόριο κύριοι Ελληναράδες ;κάθε μέρα 80 χιλιόμετρα πάνω - κάτω θα σκωτοθούμε γιατί το θέλουν αυτοί απο κάτω ......
μαθητής σχολείου απο τον Παύλο Μελά

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΒΡΟΥ


Οι καθηγητές του Γυμνασίου Γάβρου Καστοριάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Υπουργό Παιδείας και την Περιφερειακή Διευθύντρια κα Ζυγούρη για το λουκέτο που βάζουν επιτέλους στο κακό σχολείο μας που δεν προσφέρει στα παιδιά τα αναμενόμενα.

Έχει καμία σημασία που το σχολείο μας έχει τον πληρέστερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό με σύγχρονους υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, το γρηγορότερο internet στο νομό, το πιο ολοκληρωμένο και κυρίως ενεργό εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσα καλλιτεχνικών και αίθουσα τεχνολογίας;

Έχει καμία σημασία που το σχολείο μας είναι δυσπρόσιτο στην παραμεθόριο και σε υψόμετρο με παιδιά που πλέον θα έχουν τη χαρά να σηκώνονται από τα χαράματα για να περιμένουν το λεωφορείο μέσα στις πιο ακραίες για την Ελλάδα θερμοκρασίες για να ταξιδέψουν από τον Άνω Μελά στο Μανιάκι μέσα από έναν δρόμο που η τροχαία χαρακτηρίζει κατά λέξη σε έκθεσή της «εξαιρετικά επικίνδυνο», με 25 τροχαία ατυχήματα το 2010, με συνεχή κίνηση βαρέων οχημάτων προς Αλβανία, με παγετό σε σχεδόν καθημερινή βάση το χειμώνα, με κατολισθήσεις που κλείνουν κάθε τόσο τον δρόμο για να γίνουν χωματουργικά έργα και λύση δεν έχει δοθεί ακόμη;

Φυσικά και ΟΧΙ!. Τι σημασία έχουν αυτά μπροστά στο παραδεισένιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα απολαύσουν οι μαθητές στο Νέο Σχολείο Μανιάκων!

Επειδή τα κριτήρια είναι καθαρά παιδαγωγικά θέλουμε πραγματικά να καταγγείλουμε την κατάφορη αδικία απέναντι στους μαθητές άλλων σχολείων όπως του Γυμνασίου Νεστορίου που τα λίγα παιδιά που έχει και ενώ βρίσκονται πιο κοντά στο Γυμνάσιο Μεσοποταμίας από ότι το δικό μας στο Μανιάκι θα χάσουν τα εξαιρετικά προνόμια που θα απολαύσουν τα δικά μας παιδιά. Γιατί να υπάρχουν τέτοιες ανισότητες; Λάβαμε την απάντηση… Τα ΕΞΟΔΑ για την μεταφορά αυτών των μαθητών θα βαρύνουν τον Δήμο Νεστορίου και αυτό είναι κάτι που δεν ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Σχόλια

Ο χρήστης Τηλέμαχος είπε…
γιατί να απαντήσουν φίλε μου ;
δεν τους ενδιαφέρει αν αυτά τα παιδιά στα σύνορα με την Αλβανία μάθουν γράμματα , μάλλον κάνω λάθος τους ενδιαφέρει να μην μάθουν γράμματα να μείνουν εκεί τσόμπανηδες να φυλάν τα πρόβατα .
Τι τους κοιτάμε ρε παιδιά ;
Ο χρήστης Γιάννης . είπε…
Αυτό που φαίνετε είναι ότι φοβούνται πολύ τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν στην παρέλαση την 25ηΜαρτίου να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαδί .
ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ
Ο χρήστης Κώστας Παπαδόπουλος είπε…
Είναι αναγκαίο να συντονίσουμε τις σκόρπιες κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων. Μαζί με τους δασκάλους του Πειραιά, μαζί με την ΕΛΜΕ, μαζί με συλλόγους γονέων δημοτικών και γυμνασίων και λυκείων που συγχωνεύονται, μαζί με 15μελή συμβούλια, όποιος κινείται ενάντια στις συγχωνεύσεις και στο στοίβαγμα των μαθητών σε μεγάλα τμήματα να ενωθεί σε ένα μεγάλο μέτωπο, με συντονισμό και διάρκεια, πάνω σε 3 στόχους: Καμία συγχώνευση, όχι σε 27άρια, 28άρια, 30άρια, έκτακτη κρατική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.
Ο χρήστης Κώστας Παπαδόπουλος είπε…
• Είναι αναγκαίο στις συγχωνεύσεις των σχολείων να προχωρήσει ο συντονισμός και να προχωρήσουμε σε αναβαθμισμένες μορφές πάλης. Να κλείσουν τα σχολεία από ένα ενωμένο μέτωπο παιδείας για να μην κλείσουν από την κυβέρνηση μια για πάντα! Αναβαθμισμένες μορφές πάλης να δούμε και για την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Να δούμε μορφές «δεν πληρώνω», μαζικά από τα σχολεία που πνίγονται οικονομικά!
Ο χρήστης Κώστας Παπαδόπουλος είπε…
Να προχωρήσουμε:

 Σε κοινές κινητοποιήσεις και συντονισμό συλλόγων γονέων, δασκάλων καθηγητών, μαθητών, φορέων στον Πειραιά για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα. Όλοι στην σύσκεψη συντονισμού που καλεί την Τετάρτη 23/03 η ΕΛΜΕ Πειραιά στο Ζάννειο!
 Όλοι, όλες, την Παρασκευή 23 Μάρτη στις 12.30, στις συγκεντρώσεις!

Αγώνας διαρκείας για να ανατρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ-ΔΝΤ στην παιδεία!

Αγώνας διαρκείας για για μια πολιτική, οικονομική, κοινωνική διέξοδο της χώρας, για ένα μέτωπο που θα συμβάλλει σε έναν ξεσηκωμό για να φύγουν η τρόικα, η κυβέρνηση και το μνημόνιο, για έναν διαφορετικό κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό δρόμο!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ