Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλλικράτης και "πρόνεια"και ο επερχόμενος χαμός"

άρχισε να "δουλεύει" ο Καλλικράτης σιγά σιγά , και έτσι οι αλλάγες που φέρνει μαζί του κυριως στον τομέα της πρόνειας άρχισαν να μας τσιμπάνε για να "ξυπνήσουμε" όσους τουλάχιστον μέχρι τώρα κοιμόντουσαν

Ανακοινώθηκε ότι θα αλλάξει πια το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι "
Χιλιάδες ηλικιωμένοι που δεν έχουν συγγενείς και σήμερα δέχονται φροντίδα από το «Βοήθεια στο Σπίτι» κινδυνεύουν να μείνουν εκτός προγράμματος, καθώς αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην προνοιακή αυτή δομή.Πλέον δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν παιδιά, εγγόνια ή άλλα συγγενικά πρόσωπα που θα υποβάλλουν στους δήμους αιτήσεις, για λογαριασμό των ηλικιωμένων, με τη βασική προϋπόθεση να είναι άνεργοι.

Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο άνεργο. Στα άτομα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα δίνεται από τον ΟΑΕΔ κουπόνι ώστε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ηλικιωμένους. Όσοι δεν έχουν συγγενείς ή δεν έχουν άνεργο στην οικογένεια, μένουν εκτός προγράμματος.

Οι δήμαρχοι, μετά την εξέλιξη αυτή, κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» ότι το πρόγραμμα οδηγείται σε λουκέτο εξαιτίας της μείωσης της χρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους, καθώς και των νέων όρων που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Η προνοιακή δομή το 2011 θα εξυπηρετεί μόλις 30.000-33.000 ηλικιωμένους από 90.000 που φροντίζει σήμερα. Η παράταση του προγράμματος για έναν χρόνο, όπως τονίζουν οι αιρετοί, δεν εξασφαλίζει τη συνέχειά του, αντίθετα οδηγεί στη δραματική συρρίκνωσή του.

Κλαίνε και οδύρονται οι δήμαρχοι !! ποιοι δήμαρχοι αυτοί που στην μεγάλη τους πλειοψηφία υμνούν τον καλλικράτη σαν το πιό μεγάλη αλλαγή στην τοπική "αυτοδιοίκηση" ,και τώρα που τους φορτώνουν υπηρεσίες χωρίς χρήμα δεν ξέρουν τι να κάνουν .

Το τι να κάνουν θα το βρούν και αν δεν το βρούν θα τους πούν τι να κάνουν , εμείς που θα πληρώσουμε το "μάρμαρο " να δούμε ποιός θα μας πεί που θα τα βρούμε .

Ειχαμε γράψει για το προνιακά επιδόματα απο τις 11 του Φλεβάρη ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή τους , είμαστε πλέον στο πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη και ούτε φωνή ούτε επιταγή , οι υπηρεσίες στους δήμους που έχουν αναλάβει πλέον να δώσουν τα επιδόματα δεν λειτουργούν άλλες δεν έχουν συσταθεί ακόμα απο την κυβέρνηση λένε ότι θα δώσπουν τα χρήματα μέσα στην βδομάδα , πάντως δεν βλέπω να φτάνουν οι επιταγές μέσα στον Μάρτη .

Πρέπει να είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι που ζούν απο αυτά τα επιδόματα αναρωτήθηκε κανείς τι θα γίνει , κανένα απο τους βουλευτές που μας καλούν σε εκδηλώσεις για την ημέρα τις γυναίκας σε μπαρ και σε θέατρα τους πέρασε απο το μυαλό καθόλου ότι υπάρχουν γυναικες που δεν θα έχουν σε λίγο να φάνε .

Απορώ με την ανοχή που δείχνουμε και προσπαθώ να σκεφτώ γιατί τόση ανοχή σε αυτούς που μας κλέβουν την ζωή σιγά σιγά , πόσο ένοχοι πρέπει να νιώθουμε για όλο αυτό το χάλι , άραγε υπάρχει κόσμος που θεωρεί οτι ελιναι συνυπέυθυνος ότι είχε κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Πάγκαλο ;

Και ότι τώρα μ,ε όλες αυτές τις περικοπές τις απολύσεις την φτώχεια την ακρίβεια θα έρθουμε στα ίσια μας .

Το καλοκαίρι όταν έκοβαν απέλυαν βλέπαμε τα καταστήματα να κλείνουν έλεγαν όλοι ....καλά το Σεπτέβρη έχει να γίνει χαμός ..... ήρθε ο Σεπτέβρης αλλά χαμός έγινε απο τις αυξήσεις απο τις απολύσεις .... μετά περιμέναμε τον δεκέμβρη ....καλά τον δεκέμβρη θα γίνει χαμός .... περιμένω τον επόμενο "χαμό "

περιμένοντας όμως οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας συμμετέχουμε ενεργα στα κινήματα των πολιτών που αντιδρούν που <<δεν πληρώνουν>> που αντιστέκονται στα κλεισίματα των σχολείων , στους απεργούς που ζητούν συμπαράσταση , με όλους όσους θεωρούν ότι ήρθε η ώρα .

Και να μην ξεχνάμε "μονάχος σου ούτε στον παράδεισο" ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ