Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείωνΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων

Το Υπουργείο Παιδείας αφού πρώτα μας φλόμωσε στα «Πρώτα ο Μαθητής», προχωρά σε μαζικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, έχοντας σκοπό να ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά με 1056 λιγότερα σχολεία σε όλη τη χώρα (σε σύνολο 17000!). Προσπαθώντας να περικόψει ότι ελάχιστο έχει μείνει από το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας , μειώνει τα τμήματα των σχολειών μεγαλώνοντας τον αριθμό των παιδιών ανά αίθουσα.

Στη Νίκαια καταργούν το 28ου Δ. Σ. και συγχωνεύουν το 4ο και 8ο Γυμνάσιο, σε πρώτη φάση- όπως δήλωσαν- και επιφυλάσσονται για τη συνέχεια. Αυτό σημαίνει κλείσιμο τουλάχιστον τεσσάρων τμημάτων στο δημοτικό και δύο στο γυμνάσιο, με αποτέλεσμα αύξηση του μέγιστου αριθμού παιδιών ανά τμήμα. Η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών έχει μειωθεί πάνω από 50% στη πόλη μας και κινδυνεύουμε του χρόνου να βρεθούμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα προβλήματα αδυναμίας πληρωμής βασικών λειτουργικών αναγκών (ρεύμα – πετρέλαιο κ.λ.π.).

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές γίνονται «φαντάροι» που πουλούν ώρες μάθησης σε-πολλές φορές-τέσσερα και πέντε σχολεία. Θα έχουν να διαχειριστούν, αν περάσουν οι συγχωνεύσεις, τριαντάρια τμήματα σοκαρισμένων παιδικών ψυχών που έχουν χάσει μία από τις βασικότερες σταθερές της ζωής τους: το σχολείο τους!

Το Υπουργείο συνεχίζει να απειλεί και με άλλες συγχωνεύσεις, με κλείσιμο του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και με άλλες περικοπές στις σχολικές επιτροπές . Δε μπορεί να κρύψει όμως και ότι φοβάται. Το ζήτημα των συγχωνεύσεων είναι ανοιχτό και εξαρτάται από τους δικούς μας αγώνες. Οι διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα (Σύρος, Περιστέρι και αλλού) στέλνουν αισιόδοξο μήνυμα ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Στη Νίκαια γονείς και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν στη μαθητική παρέλαση για τις συγχωνεύσεις των σχολείων τους. Ο κόσμος τους χειροκρότησε θερμά ματαιώνοντας με αυτό το τρόπο τη διάθεση της αστυνομίας να εμποδίσει τη διαμαρτυρία να φτάσει στους επισήμους. Ο δήμαρχος έγινε μάρτυρας σκηνών rock μπροστά στους επισήμους, παρακολουθώντας αστυνομικούς να σπρώχνουν γονείς με παιδιά στο χέρι, αμήχανος να δώσει εντολή να εξαφανιστούν οι δυνάμεις καταστολής από το χώρο ευθύνης του που είναι η παρέλαση.

Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα που κάνουν το 28ο Δημοτικό και τα 4ο, 8ο Γυμνάσια για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της συγχώνευσης.

Καλούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους, τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, κάθε νέο και νέα, να στηρίξουμε όλοι μαζί τις κινητοποιήσεις των σχολείων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/4/2011 στην ΠΛ. ΚΡΗΝΗΣ

Προσυγκεντρώσεις: Παιδική στέγη και Πλ. Χαλκηδόνας ώρα 5μμ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μην σταματάτε είμαστε μαζί σας έστω και απο εδώ μακρυά που έιμαστε

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ