Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ! ΟΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

Βομβαρδίζουν τη Λιβύη οι "σύμμαχοι" - Πατώντας στο δράμα το λιβυκού λαού επιχειρούν τον έλεγχο της περιοχής -

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=26766

Νυχτερινή φωτογραφία που δείχνει αμερικανικό πύραυλο να κατευθύνεται στη Λιβύη


Εμπλοκή της Ελλάδας με στρατιωτικά μέσα
Την εμπλοκή της Ελλάδας με στρατιωτικά μέσα στη σχεδιαζόμενη πολεμική επιδρομή εναντίον της Λιβύης αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση.

Το «πράσινο φως» για την ενεργό συμμετοχή της χώρας με πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στις πολεμικές επιχειρήσεις που ετοιμάζουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα έδωσε, χτες, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Ε. Βενιζέλου, και Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτη.

Ταυτόχρονα, άδειες υπερπτήσεων, λιμάνια και αεροδρόμια καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη διευκόλυνση για τις πολεμικές επιχειρήσεις, που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν στη Λιβύη, ζήτησαν και ήδη πήραν από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, Γαλλία και Βρετανία.


Με κάθε μέσο από αέρος, πυραυλικές επιθέσεις και συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων, οι δυτικές χώρες χτυπάνε τη Λιβύη σε μία προσπάθεια να εξαρθρώσουν την αεράμυνα της χώρας. Οι επιχειρήσεις άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου με τις πρώτες αποστολές γαλλικών αεροσκαφών μέσα στον εναέριο χώρο της Λιβύης.

Αργά το απόγευμα αναφέρθηκαν τα πρώτα χτυπήματα από γαλλικά πυρά κατά στόχων (αρμάτων μάχης και οχημάτων) στο έδαφος για να ακολουθήσει και η συμμετοχή της Βρετανίας και των ΗΠΑ.2 σχόλια:

Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε και να αναλύσουμε και για τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών και για τη Λιβύη ιδιαίτερα και για τις εξεγέρσεις των λαών και τις επιδράσεις τους στη στάση των πρώτων.
Τώρα προέχει το δικαίωμα του λιβυκού λαού να αποφασίσει αυτός το μέλλον του. Προέχει η καταδίκη των εισβολέων. Προέχει η απαίτηση να φύγουν οι βάσεις που χρησιμοποιούνται κατά των λαών από τη χώρα μας, να βγούμε από το ΝΑΤΟ. Και δεν είναι υπόθεση μόνο του χανιώτικου λαού, είναι υπόθεση όλου του ελληνικού λαού που κινδυνεύει από την ύπαρξη των βάσεων, από την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ αλλά και από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση που δίνει τα πάντα στους πάτρονές της.
Πρέπει λοιπόν να ξαναθυμηθούμε τις μεγαλειώδης διαδηλώσεις κατά της ειβολής στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία. Άμεσα μάλιστα, και την ευθύνη γι' αυτό την έχει η αριστερά στο σύνολό της που άργησε. Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι από διαδηλωτές που θα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο λιβυκό και σε όλους τους αραβικούς λαούς, που θα καταδικάζουν την επέμβαση των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, που θα απαιτούν την έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, την κατάργηση των βάσεων. Η ολιγωρία δε δικαιολογείται, τι άλλο πρέπει να γίνει πια!

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ είπε...

«Όχι στην επέμβαση. Όχι στην ελληνική συμμετοχή. Το δίλημμα είναι τεχνητό. Ειρήνη και Δημοκρατία στη Λιβύη»

«Η κυνικότητα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής στη Λιβύη είναι καλά δοκιμασμένη, πριν μερικά χρόνια και στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Αφήνουν ή επηρεάζουν τις εξελίξεις, χειραγωγούν την παγκόσμια ενημέρωση με τέτοιο τρόπο, ώστε η μόνη εναλλακτική λύση απέναντι στη μαζική σφαγή των εξεγερμένων από ένα νικητή Καντάφι να παρουσιάζεται η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, η οποία θα ακολουθηθεί από την εδραίωση της γεωστρατηγικής τους θέσης, την οικειοποίηση των λιβυκών πετρελαίων, την εγκατάσταση υποτελούς αντιλαϊκού καθεστώτος.

Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να διευρύνουν τη στήριξη στην επέμβαση ή να θέσουν μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινής γνώμης σε σύγχυση και αδράνεια ή ακόμα όσοι για λόγους αρχής καταδικάζουν την επέμβαση να το κάνουν με βαριά καρδιά, με αποχή από δυναμικές διαμαρτυρίες και με την ενοχή ότι τελικά αντίτιμο στη μη επέμβαση θα είναι η εξολόθρευση των λιβύων δημοκρατών από το βάρβαρο λιβυκό καθεστώς.

Η υποκρισία του ιμπεριαλισμού είναι επίσης γνωστή. Άνοιξαν τις αγκάλες τους στον Καντάφι και τον ενέταξαν στη διεθνή κοινότητα μόλις έκανε τη στροφή προς τα συμφέροντά τους. Βομβαρδίζουν τη Λιβύη στο όνομα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την ίδια στιγμή συνεργάζονται στην επέμβαση αυτή με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που μαζί με την Σαουδική Αραβία έχουν εισβάλει και αιματοκυλούν τον εξεγερμένο λαό του Μπαχρέιν. Στηρίζουν τον πρόεδρο της Υεμένης που δολοφονεί τους διαδηλωτές, για να διατηρήσει τις διευκολύνσεις ο 5ος στόλος των ΗΠΑ.

Κανείς δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα και στο κατασκευασμένο δίλημμα.

Όχι στον Καντάφι. Όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Όχι στην ελληνική συμμετοχή. Όχι στην πολιτική καιροσκοπισμού του έλληνα πρωθυπουργού, που σήμερα τάσσεται υπέρ της επέμβασης, ενώ πριν μήνες επιδείκνυε στον λίβυο δικτάτορα το προσωπικό του άλμπουμ με τις οικογενειακές φωτογραφίες της φυλής Καντάφι και της φυλής Παπανδρέου.

Δημοκρατία και Ειρήνη για τον λαό της Λιβύης.

Η λογική Σκύλας και Χάρυβδης δεν υφίσταται. Υπήρχε και υπάρχει ειρηνική λύση, όσες μεγάλες δυσκολίες κι αν χρειάζεται να ξεπερασθούν.

Η αναίρεση της στρατιωτικής επέμβασης και η αποφυγή της αιματοχυσίας ακόμη και σήμερα μπορεί να αναζητηθεί σε πολλές κατευθύνσεις. Στην παρέμβαση και μεσολάβηση της Ρωσίας, της Κίνας ή των άλλων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας που απείχαν. Σε πρωτοβουλίες όπως της Βενεζουέλας. Στη δέσμευση της διεθνούς κοινότητας για αναγνώριση των εξεγερμένων ως νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης αμέσως μετά από την διοργάνωση γνήσιων εκλογών. Στη διάθεση στις αρχές της Βεγγάζης καταθέσεων της οικογένειας Καντάφι σε ξένες τράπεζες. Στην γενναία ανθρωπιστική βοήθεια από Μη κυβερνητικές Οργανώσεις προς τον λαό της ανατολικής Λιβύης.

Πάνω απ’ όλα όμως, η λύση μπορεί να προέλθει από την δημιουργία ενός διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης και στήριξης των λαϊκών εξεγέρσεων στην Αραβία και όπου αλλού συμβούν θέτοντας στο κέντρο ως μόνο κυρίαρχο και νόμιμο τον λαϊκό παράγοντα, εκφραστή των αιτημάτων για δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη ».