Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

οι γερμανοτσολιάδες της τρόικας κόβουν τις ελπίδες εκατοντάδων μαθητών αθλητών

Τέλος και τα σχολικά πρωταθλήματα

Τέλος και τα σχολικά πρωταθλήματαΜετά την κατάργηση των αθλητικών σχολείων, οικονομικά «ασύμφορες» για την Ελλάδα του μνημονίου φαίνεται πως κρίθηκαν και οι διοργανώσεις των... σχολικών πρωταθλημάτων, τα οποία με τελεσίγραφο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας, αλλά συνέταξε η Τρόικα, αναστέλλονται λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την τελική φάση των σχολικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
«Συγχωροχάρτι» στο τσεκούρωμα των ονείρων εκατοντάδων αθλητών ιδιαίτερα της Γ’Λυκείου, οι οποίοι απέβλεπαν στην πριμοδότηση των νικητών για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αποτέλεσε η απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αποφάσισε να περικόψει το σχετικό κονδύλι για τα σχολικά πρωταθλήματα, το οποίο πέρυσι έφτασε τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ. Το εν λόγω έγγραφο με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου υπογράφεται από το διευθυντή Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Στέλιο Δασκαλάκη και κοινοποιείται στο υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, της οποίας τα σχολεία συμμετέχουν στα ελληνικά πρωταθλήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της περικοπής δαπανών φέτος, ανεστάλησαν «σιωπηρά» τα σχολικά πρωταθλήματα στα δημοτικά και τα γυμνάσια αν και ποτέ δεν εκδόθηκε εντολή για την έκδοση των σχετικών προκηρύξεων. Σε εξέλιξη βρίσκονται μόνο τα πρωταθλήματα των λυκείων, αλλά μετά την τελευταία εξέλιξη ακόμα και αυτά είναι «στον αέρα». Την ίδια στιγμή ήδη τα κονδύλια για τις μετακινήσεις των παιδιών κόπηκαν και από φέτος το κόστος αυτό πέρασε στους γονείς.
Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του, «πετάει την μπάλα στην εξέδρα». Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ο γραμματέας του υπουργείου, Βασίλης Κουλαϊδής, είπε ότι πρόκειται απλά για «προσωρινή αναστολή μερικών ημερών» και πως τα πρωταθλήματα θα συνεχιστούν κανονικά το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η «αναστάτωση» φέρεται πως οφείλεται απλά σε μια απόφαση του υπουργείου Οικονομικών στον τρόπο εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, αν και πηγές μέσα από το υπουργείο Παιδείας, αποκαλύπτουν ότι θα εγκληθούν άμεσα οι 14 συνολικά αθλητικές ομοσπονδίες που συμμετέχουν στα σχολικά πρωταθλήματα για να συζητήσουν τους τρόπου με τους οποίες θα σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι και θα περιορίσουν τις δαπάνες. Όπως και να έχει πάντως, ο ελληνικός σχολικός αθλητισμός που έχει πολλές διεθνείς διακρίσεις και είναι ένα από τα παλιότερα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) κινδυνεύει να μείνει δίχως εκπροσώπηση στους αγώνες που θα γίνουν τον Απρίλιο στη Βραζιλία και την Κίνα.
Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός αυτής της Χώρας ( λέμε τώρα αν εξακολουθεί να κάνει αυτός κουμάντο) βάζει τις φορμίτσες του κάνει αθλητισμό και με το παραδειγμά του ! να δούν και τα παιδιά να κάνουν και αυτά αθλητισμό , λέμε τώρα ......
Τι να πούμε........
ήρθε η ώρα τους Γονείς ξυπνήστε μην τους αφήσετε να ξακάνουν το μέλλον των παιδιών μας
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ .



2 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Κώστα καλό σου απόγευμα.
Είχες αφήσει ένα κείμενο στο μπλοκ μου όπου έκλεινες λέγοντας για τους γονείς,ότι αν δεν αντιδράσουν μάλλον θα σημαίνει ότι έχουν πέσει σε κώμα.
Τότε σου απάντησα ρωτώντας σε 5 πράγματα αλλά δεν το διάβασες και δεν είχα απάντησή σου.
Ε,τι να κάνω και γω στο έκανα κόπυ πέϊστ και στο έφερα στο...πιάτο.
Κάνω μήπως λάθος σε αυτά που σου γράφω;
Φίλε Κώστα απ΄όσο θυμάμαι στην Νίκαια, υπήρχε ένα πολύ δυναμικό κίνημα γονέων.Με διεκδικήσεις, με κινητοποιήσεις, μέχρι και αποχές και καταλήψεις στην προσπάθεια να χτιστούν τα σχολειά που υπάρχουν σήμερα.Αγώνες για περισσότερα κτήρια για εγκαταστάσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες,για εξοπλισμό αλλά και για τις δημοκρατικές ελευθερίες, για την Ελευθερία στην βούληση.
Με συμπαράσταση στους καθηγητές και στους μαθητές και τα αιτήματά τους με κοινές κινητοποιήσεις.
Δεν θυμάμαι καλά...αλλά την περίοδο 80-το πολύ και μέχρι το 90 είχαν χτιστεί τουλάχιστον 10 σχολικά κτήρια και φυσικά όχι από την καλή διάθεση της τότε κυβέρνησης, αλλά από τις κινητοποιήσεις και τους μαζικούς αγώνες, κυρίως του κινήματος των γονιών.
Θυμάμαι όλα τα συνοικιακά συμβούλια είχαν συγκροτηθεί με την μαζική συμμετοχή των γονιών, που συμμετείχαν στο κίνημα των γονιών.
Τι απέγινε αυτό το κίνημα;Μεταλλάχθηκαν όλοι; Τι στα κομμάτια, τι νερό πίνεται εκεί φίλε μου;
Θα μου πεις και αλλού, όμως η Νίκαια, η Κοκκινιά δεν ήταν ποτέ όπως "αλλού"

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Καμμιά φορά η σιωπή είναι ότι καλλίτερο έχεις να πείς .
Δεν είναι ώρα .