Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων



ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων

Το Υπουργείο Παιδείας αφού πρώτα μας φλόμωσε στα «Πρώτα ο Μαθητής», προχωρά σε μαζικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, έχοντας σκοπό να ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά με 1056 λιγότερα σχολεία σε όλη τη χώρα (σε σύνολο 17000!). Προσπαθώντας να περικόψει ότι ελάχιστο έχει μείνει από το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας , μειώνει τα τμήματα των σχολειών μεγαλώνοντας τον αριθμό των παιδιών ανά αίθουσα.

Στη Νίκαια καταργούν το 28ου Δ. Σ. και συγχωνεύουν το 4ο και 8ο Γυμνάσιο, σε πρώτη φάση- όπως δήλωσαν- και επιφυλάσσονται για τη συνέχεια. Αυτό σημαίνει κλείσιμο τουλάχιστον τεσσάρων τμημάτων στο δημοτικό και δύο στο γυμνάσιο, με αποτέλεσμα αύξηση του μέγιστου αριθμού παιδιών ανά τμήμα. Η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών έχει μειωθεί πάνω από 50% στη πόλη μας και κινδυνεύουμε του χρόνου να βρεθούμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα προβλήματα αδυναμίας πληρωμής βασικών λειτουργικών αναγκών (ρεύμα – πετρέλαιο κ.λ.π.).

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές γίνονται «φαντάροι» που πουλούν ώρες μάθησης σε-πολλές φορές-τέσσερα και πέντε σχολεία. Θα έχουν να διαχειριστούν, αν περάσουν οι συγχωνεύσεις, τριαντάρια τμήματα σοκαρισμένων παιδικών ψυχών που έχουν χάσει μία από τις βασικότερες σταθερές της ζωής τους: το σχολείο τους!

Το Υπουργείο συνεχίζει να απειλεί και με άλλες συγχωνεύσεις, με κλείσιμο του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και με άλλες περικοπές στις σχολικές επιτροπές . Δε μπορεί να κρύψει όμως και ότι φοβάται. Το ζήτημα των συγχωνεύσεων είναι ανοιχτό και εξαρτάται από τους δικούς μας αγώνες. Οι διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα (Σύρος, Περιστέρι και αλλού) στέλνουν αισιόδοξο μήνυμα ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Στη Νίκαια γονείς και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν στη μαθητική παρέλαση για τις συγχωνεύσεις των σχολείων τους. Ο κόσμος τους χειροκρότησε θερμά ματαιώνοντας με αυτό το τρόπο τη διάθεση της αστυνομίας να εμποδίσει τη διαμαρτυρία να φτάσει στους επισήμους. Ο δήμαρχος έγινε μάρτυρας σκηνών rock μπροστά στους επισήμους, παρακολουθώντας αστυνομικούς να σπρώχνουν γονείς με παιδιά στο χέρι, αμήχανος να δώσει εντολή να εξαφανιστούν οι δυνάμεις καταστολής από το χώρο ευθύνης του που είναι η παρέλαση.

Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα που κάνουν το 28ο Δημοτικό και τα 4ο, 8ο Γυμνάσια για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της συγχώνευσης.

Καλούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους, τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, κάθε νέο και νέα, να στηρίξουμε όλοι μαζί τις κινητοποιήσεις των σχολείων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/4/2011 στην ΠΛ. ΚΡΗΝΗΣ

Προσυγκεντρώσεις: Παιδική στέγη και Πλ. Χαλκηδόνας ώρα 5μμ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μην σταματάτε είμαστε μαζί σας έστω και απο εδώ μακρυά που έιμαστε