Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν φταίει η «κακή τους μοίρα αλλά οι συγκεκριμένες πολιτικές»

Η κατάληψη απο τους Γονείς των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Πειραιά συνεχίζετε και όπως δηλώνουν οι Γονείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να διεκδικούν το δίκιο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες έξι δήμων

Οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες κινητοποιούνται για την άμεση λειτουργία και 2ου Εργαστηρίου

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι έχουν δεχτεί απειλές για την κινητοποίηση που ξεκίνησαν με τη μορφή της κατάληψης
Σε κατάληψη του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά (ΕΕΕΕΚΠ) έχουν προχωρήσει οι γονείς, με απόφασή του συλλόγου τους, καθώς η τεράστια έλλειψη χώρων που αντιμετωπίζει έχει οδηγήσει μόνο φέτος να έχουν μείνει εκτός σχολείου 30 μαθητές. Στο ΕΕΕΕΚΠ είναι εγγεγραμμένα 150 παιδιά με ειδικές ανάγκες (14-25 ετών) και εκπαιδεύονται σε εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το σχολείο είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και οι χώροι του δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες των έξι δήμων που εξυπηρετεί (Πειραιάς, Νίκαια - Ρέντης, Κορυδαλλός, Πέραμα, Σαλαμίνα, Δραπετσώνα - Κερατσίνι). Οι γονείς διεκδικούν την άμεση λειτουργία του 2ου ΕΕΕΕΚΠ, καθώς, ενώ η λειτουργία του έχει εγκριθεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά, παραμένει στα χαρτιά.

Η κινητοποίηση των γονιών όμως συναντά, όπως φαίνεται, αντιδράσεις. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κατήγγειλε στον «Ρ» ότι ο σύλλογος δέχεται πιέσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σα να είναι οι ίδιοι οι γονείς υπεύθυνοι για την απαράδεκτη κατάσταση στο σχολείο και μάλιστα κατήγγειλε πως δέχτηκε απειλές ότι θα κινηθούν διαδικασίες να συνταχθεί έγγραφο που να αναφέρει πως ο Σύλλογος παρακωλύει τη λειτουργία του σχολείου, ώστε να ακολουθήσει εισαγγελική παρέμβαση!

Να σημειωθεί ότι οι γονείς αρνούνται τη «λύση» που θέλει τα παιδιά τους να μεταφέρονται σ' ένα κτίριο ακατάλληλο «λόγω εύρεσης υλικών που βλάπτουν την υγεία» (αμίαντος) το οποίο θα συστεγάζεται με το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά.

Σήμερα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο σχολείο η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των γονιών έχει ήδη εκφράσει η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, που καλεί τους γονείς να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των γονιών και μαθητών του ΕΕΕΕΚ με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που διοργανώνει μαζί με τους γονείς αύριο Πέμπτη στις 8.30 π.μ. στο χώρο του σχολείου.


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ…

Είναι γνωστό σε όλου μας ότι οι μαθητές που έχουν ειδικές μαθησιακέ ανάγκες και τα παιδιά με αναπηρίες στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται σαν πολίτες β΄ κατηγορίας και στην κυριολεξία αποπέμπονται από το δημόσιο σχολείο με κατεύθυνση προς την ιδιωτική πρωτοβουλία

Στην κατεύθυνση αυτή μας έχουν οδηγήσει οι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές όλων των Κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση και μετά , χειροτερεύοντας και δυσκολεύοντας έτσι την ζωή των αναπήρων Παιδιών και των οικογενειών τους .

Δεν φταίει η «κακή τους μοίρα αλλά οι συγκεκριμένες πολιτικές» που μας έχουν οδηγήσει ω εδώ .

Το μήνυμα ξεκάθαρο. «Οι οικογένειες των αναπήρων δεν πρέπει να κάνουν χειρότερη τη ζωή τους με τις όποιες επιλογές τους. Πρέπει να σκεφτούν καθαρά ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτά που βιώνουν;».

Ποιοι είναι υπεύθυνοι για το ότι: Το 90% των αναπήρων είναι άνεργοι. Τουλάχιστον 185.000 παιδιά με αναπηρίες είναι εκτός ειδικής αγωγής.

Από την «υποχρεωτική ειδική αγωγή» φτάσαμε σήμερα να κλείνουν και να συγχωνεύουν ειδικά σχολεία λες και περισσεύουν,(σχολείο κωφών Αθήνας ) και να προσπαθούν να στριμώξουν στην κυριολεξία τους μαθητές στα ήδη υπάρχοντα μην ξέροντας τι να τους κάνουν που να πάνε μιας και δεν ιδρύονται πια ειδικά σχολεία .

Έτσι και στην περίπτωση του 1ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά που ενώ υπάρχει απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία του 2ου ΕΕΕΕΚ εδώ και 4 χρόνια που θα αποφόρτιζε την λειτουργεί του 1ου μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα , με αποτέλεσμα τα παιδιά που αποφοιτούν φέτος από τα ειδικά σχολεία της πρωτοβάθμιας να έρχονται και αυτά να «στριμωχτούν» στο ένα και μοναδικό σχολείο ΕΕΕΕΚ που υπάρχει για να εξυπηρετήσει όλου του δήμους του Πειραιά .

Βλέπετε πόσο δίκιο είχαμε όταν από το 2008 λέμε και φωνάζουμε για την ίδρυση και λειτουργία ειδικού σχολείου στην Νίκαια για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης .

Οι Γονείς και τα Παιδιά τους που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά είναι απο την Παρασκευή 3/6 σε κατάληψη του σχολείου διεκδικώντας το αυτονόητο : να έχουν όλα τα Παιδιά το δικό τους δημόσιο σύγχρονο ειδικό σχολείο , την δημόσια ειδική εκπαίδευση που χρειάζονται .

Λένε << ΟΙ ΟΛΟΙ Η ΤΙΠΟΤΑ >> και έχουν δίκιο

ΛΕΜΕ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΕΕΕΚ Ανδριτσαίνης 10 Καμινια στις 08.30

Νίκαια 8/6/2011 το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

Πάτρα: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ηλικιωμένη που ζει με οξυγόνο – Συνελήφθη ο γιος της που διαμαρτυρήθηκε

Εφιαλτική γίνεται πλέον η πραγματικότητα για όσους δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα. Βλέπετε η παραπλανητική διαφήμιση δεν μας τα λέει όλα , δηλαδή όταν δεν έχεις να πληρώσεις όσα σου ζητάνε για να μπεις στην ρύθμιση τι κάνεις ; προφανώς έχεις την τύχη της ηλικιωμένης κυρίας Νίκης Μούζου, καθώς η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, αν και η ίδια ζει με μηχάνημα οξυγόνου. Όπως αναφέρει το www.patrastimes.gr, η ηλικιωμένη γυναίκα ζει σε ένα παλιό σπίτι στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, στην πιο υποβαθμισμένη συνοικία της πόλης. Σήμερα το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ συνοδεία ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ έκοψαν το ρεύμα. Η κυρία Νίκη ζει με μια πενιχρή σύνταξη. Συντηρεί τα δύο της εγγόνια, ανήλικα, και ήλθε αντιμέτωπη με έναν υπέρογκο λογαριασμό ρεύματος. Πάνω από 10.000 ευρώ. Όπως είπε δεν μπορούσε να πληρώσει καθώς έπρεπε να επιλέξει από το αν θα μπορέσει να ταΐσει την οικογένειά της ή να έχει ρεύμα. Η γειτονιά ξεσηκώθηκε. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο γιος της κυρίας Νίκης πήγε στην ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθεί. …