Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Δεν φταίει η «κακή τους μοίρα αλλά οι συγκεκριμένες πολιτικές»

Η κατάληψη απο τους Γονείς των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Πειραιά συνεχίζετε και όπως δηλώνουν οι Γονείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να διεκδικούν το δίκιο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες έξι δήμων

Οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες κινητοποιούνται για την άμεση λειτουργία και 2ου Εργαστηρίου

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι έχουν δεχτεί απειλές για την κινητοποίηση που ξεκίνησαν με τη μορφή της κατάληψης
Σε κατάληψη του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά (ΕΕΕΕΚΠ) έχουν προχωρήσει οι γονείς, με απόφασή του συλλόγου τους, καθώς η τεράστια έλλειψη χώρων που αντιμετωπίζει έχει οδηγήσει μόνο φέτος να έχουν μείνει εκτός σχολείου 30 μαθητές. Στο ΕΕΕΕΚΠ είναι εγγεγραμμένα 150 παιδιά με ειδικές ανάγκες (14-25 ετών) και εκπαιδεύονται σε εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το σχολείο είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και οι χώροι του δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες των έξι δήμων που εξυπηρετεί (Πειραιάς, Νίκαια - Ρέντης, Κορυδαλλός, Πέραμα, Σαλαμίνα, Δραπετσώνα - Κερατσίνι). Οι γονείς διεκδικούν την άμεση λειτουργία του 2ου ΕΕΕΕΚΠ, καθώς, ενώ η λειτουργία του έχει εγκριθεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά, παραμένει στα χαρτιά.

Η κινητοποίηση των γονιών όμως συναντά, όπως φαίνεται, αντιδράσεις. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κατήγγειλε στον «Ρ» ότι ο σύλλογος δέχεται πιέσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σα να είναι οι ίδιοι οι γονείς υπεύθυνοι για την απαράδεκτη κατάσταση στο σχολείο και μάλιστα κατήγγειλε πως δέχτηκε απειλές ότι θα κινηθούν διαδικασίες να συνταχθεί έγγραφο που να αναφέρει πως ο Σύλλογος παρακωλύει τη λειτουργία του σχολείου, ώστε να ακολουθήσει εισαγγελική παρέμβαση!

Να σημειωθεί ότι οι γονείς αρνούνται τη «λύση» που θέλει τα παιδιά τους να μεταφέρονται σ' ένα κτίριο ακατάλληλο «λόγω εύρεσης υλικών που βλάπτουν την υγεία» (αμίαντος) το οποίο θα συστεγάζεται με το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά.

Σήμερα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο σχολείο η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των γονιών έχει ήδη εκφράσει η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, που καλεί τους γονείς να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των γονιών και μαθητών του ΕΕΕΕΚ με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που διοργανώνει μαζί με τους γονείς αύριο Πέμπτη στις 8.30 π.μ. στο χώρο του σχολείου.


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ…

Είναι γνωστό σε όλου μας ότι οι μαθητές που έχουν ειδικές μαθησιακέ ανάγκες και τα παιδιά με αναπηρίες στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται σαν πολίτες β΄ κατηγορίας και στην κυριολεξία αποπέμπονται από το δημόσιο σχολείο με κατεύθυνση προς την ιδιωτική πρωτοβουλία

Στην κατεύθυνση αυτή μας έχουν οδηγήσει οι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές όλων των Κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση και μετά , χειροτερεύοντας και δυσκολεύοντας έτσι την ζωή των αναπήρων Παιδιών και των οικογενειών τους .

Δεν φταίει η «κακή τους μοίρα αλλά οι συγκεκριμένες πολιτικές» που μας έχουν οδηγήσει ω εδώ .

Το μήνυμα ξεκάθαρο. «Οι οικογένειες των αναπήρων δεν πρέπει να κάνουν χειρότερη τη ζωή τους με τις όποιες επιλογές τους. Πρέπει να σκεφτούν καθαρά ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτά που βιώνουν;».

Ποιοι είναι υπεύθυνοι για το ότι: Το 90% των αναπήρων είναι άνεργοι. Τουλάχιστον 185.000 παιδιά με αναπηρίες είναι εκτός ειδικής αγωγής.

Από την «υποχρεωτική ειδική αγωγή» φτάσαμε σήμερα να κλείνουν και να συγχωνεύουν ειδικά σχολεία λες και περισσεύουν,(σχολείο κωφών Αθήνας ) και να προσπαθούν να στριμώξουν στην κυριολεξία τους μαθητές στα ήδη υπάρχοντα μην ξέροντας τι να τους κάνουν που να πάνε μιας και δεν ιδρύονται πια ειδικά σχολεία .

Έτσι και στην περίπτωση του 1ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά που ενώ υπάρχει απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία του 2ου ΕΕΕΕΚ εδώ και 4 χρόνια που θα αποφόρτιζε την λειτουργεί του 1ου μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα , με αποτέλεσμα τα παιδιά που αποφοιτούν φέτος από τα ειδικά σχολεία της πρωτοβάθμιας να έρχονται και αυτά να «στριμωχτούν» στο ένα και μοναδικό σχολείο ΕΕΕΕΚ που υπάρχει για να εξυπηρετήσει όλου του δήμους του Πειραιά .

Βλέπετε πόσο δίκιο είχαμε όταν από το 2008 λέμε και φωνάζουμε για την ίδρυση και λειτουργία ειδικού σχολείου στην Νίκαια για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης .

Οι Γονείς και τα Παιδιά τους που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά είναι απο την Παρασκευή 3/6 σε κατάληψη του σχολείου διεκδικώντας το αυτονόητο : να έχουν όλα τα Παιδιά το δικό τους δημόσιο σύγχρονο ειδικό σχολείο , την δημόσια ειδική εκπαίδευση που χρειάζονται .

Λένε << ΟΙ ΟΛΟΙ Η ΤΙΠΟΤΑ >> και έχουν δίκιο

ΛΕΜΕ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΕΕΕΚ Ανδριτσαίνης 10 Καμινια στις 08.30

Νίκαια 8/6/2011 το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: