Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψήφισμα - Κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νίκαιας

Ανακοίνωση Ένωσης ΣυλλόγωνΓονέων και Κηδεμόνων Νίκαιας

Ψήφισμα - Κάλεσμα

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας συμπαρίσταται και χαιρετίζει όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους ελαστικά εργαζόμενους και την νεολαία που βγήκαν στις πλατείες και διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Δηλαδή με αξιοπρεπή μισθό, σταθερή εργασία, κοινωνική ασφάλιση και δημόσια-δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.

Μετά από δεκαετίες νεοφιλελεύθερων επιθέσεων στο βιοτικό επίπεδο, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. Μετά από δεκαετίες αποκρατικοποιήσεων/ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, «εκσυγχρονισμού» της κοινωνίας, «επανίδρυσης» του κράτους. Μετά από δεκαετίες μεγάλων έργων και υπέρογκων εξοπλισμών που γέμισαν τις τσέπες μεγαλοεργολάβων, κρατικοδίαιτων μεσαζόντων με δισεκατομμύρια ευρώ, ήρθαν όλοι αυτοί εργοδότες, τραπεζίτες, κυβερνώντες πιασμένοι χέρι χέρι με τους ευρωπαίους ομολόγους τους και φέρνουν στους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ένα λογαριασμό μερικών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Για να πληρωθεί αυτός ο λογαριασμός μας επέβαλαν το πρώτο μνημόνιο θυσιάζοντας μέσα σε ένα χρόνο τόσα δικαιώματα και κατακτήσεις όσα δεν είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν τα προηγούμενα 20 χρόνια.

Ένα χρόνο μετά, έρχονται πάλι και μας ζητούν να γυρίσουμε την κοινωνία μας έναν αιώνα πίσω. Να ξεπουλήσουμε/ υποθηκεύσουμε την χώρα, να θυσιάσουμε ότι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματά, δημόσια αγαθά, κοινωνικά δικαιώματα. Τα μέτρα αυτά θα φέρουν την ελληνική κοινωνία κυριολεκτικά στην βαρβαρότητα.

Την βαρβαρότητα αυτή την ζουν ήδη οι πιο αδύναμοι κρίκοι της ελληνικής κοινωνίας. Η νεολαία, οι φτωχοί, όσοι χάνουν την δουλειά τους. Τα παιδιά και οι γονείς στην επαρχία που βλέπουν τα σχολεία τους να κλείνουν. Τα παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή και οι γονείς τους στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά που κυριολεκτικά στοιβάζονται σε ένα κτίριο που είναι αδύνατο να λειτουργήσει το σχολείο.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την περαιτέρω διάλυση της κοινωνίας και της οικονομίας, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση, με κάθε έννοια της λέξης, της ελληνικής κοινωνίας. Δεν πρέπει να δεχτούμε να υποθηκευτεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Φτάνει πια!

Καλούμε τους γονείς να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες που οργανώνονται στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας, ενάντια στα μνημόνια, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την κυβέρνηση και την τρόικα. Πιο συγκεκριμένα καλούμε τους γονείς να συμμετάσχουν:

- Στην μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 12/6.
- Στην γενική απεργία και την διαδήλωση στις 15/6.
- Στην περικύκλωση της βουλής την ημέρα που θα οριστεί για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με στόχο να αποτραπεί η ψήφισή του.

Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία.
Ενιαίο 12 χρόνο δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Κανένα σχολείο να μην κλείσει/ συγχωνευτεί.
Κανένα παιδί έξω από το σχολείο πριν τα 18 του χρόνια.
Να ιδρυθεί άμεσα το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά, ειδικό σχολείο στην Νίκαια και σε κάθε δήμο για να φοιτούν τα παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή σε ανθρώπινες συνθήκες.
Όχι στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.
Όχι στην επιχειρηματική «αξιοποίηση» των σχολείων.

Παλεύουμε για μόνιμη, σταθερή με πλήρη δικαιώματα δουλειά για όλους.
Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλα τα κενά.
Όχι στις απολύσεις, την ελαστική/ ανασφάλιστη εργασία.
Κανένας εκπαιδευτικός να μην απολυθεί.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και του δημόσιου πλούτου.

Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών στις οποίες έχουν ήδη δοθεί περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια κρατικό χρήμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ