Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψήφισμα - Κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νίκαιας

Ανακοίνωση Ένωσης ΣυλλόγωνΓονέων και Κηδεμόνων Νίκαιας

Ψήφισμα - Κάλεσμα

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας συμπαρίσταται και χαιρετίζει όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους ελαστικά εργαζόμενους και την νεολαία που βγήκαν στις πλατείες και διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Δηλαδή με αξιοπρεπή μισθό, σταθερή εργασία, κοινωνική ασφάλιση και δημόσια-δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.

Μετά από δεκαετίες νεοφιλελεύθερων επιθέσεων στο βιοτικό επίπεδο, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. Μετά από δεκαετίες αποκρατικοποιήσεων/ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, «εκσυγχρονισμού» της κοινωνίας, «επανίδρυσης» του κράτους. Μετά από δεκαετίες μεγάλων έργων και υπέρογκων εξοπλισμών που γέμισαν τις τσέπες μεγαλοεργολάβων, κρατικοδίαιτων μεσαζόντων με δισεκατομμύρια ευρώ, ήρθαν όλοι αυτοί εργοδότες, τραπεζίτες, κυβερνώντες πιασμένοι χέρι χέρι με τους ευρωπαίους ομολόγους τους και φέρνουν στους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ένα λογαριασμό μερικών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Για να πληρωθεί αυτός ο λογαριασμός μας επέβαλαν το πρώτο μνημόνιο θυσιάζοντας μέσα σε ένα χρόνο τόσα δικαιώματα και κατακτήσεις όσα δεν είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν τα προηγούμενα 20 χρόνια.

Ένα χρόνο μετά, έρχονται πάλι και μας ζητούν να γυρίσουμε την κοινωνία μας έναν αιώνα πίσω. Να ξεπουλήσουμε/ υποθηκεύσουμε την χώρα, να θυσιάσουμε ότι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματά, δημόσια αγαθά, κοινωνικά δικαιώματα. Τα μέτρα αυτά θα φέρουν την ελληνική κοινωνία κυριολεκτικά στην βαρβαρότητα.

Την βαρβαρότητα αυτή την ζουν ήδη οι πιο αδύναμοι κρίκοι της ελληνικής κοινωνίας. Η νεολαία, οι φτωχοί, όσοι χάνουν την δουλειά τους. Τα παιδιά και οι γονείς στην επαρχία που βλέπουν τα σχολεία τους να κλείνουν. Τα παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή και οι γονείς τους στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά που κυριολεκτικά στοιβάζονται σε ένα κτίριο που είναι αδύνατο να λειτουργήσει το σχολείο.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την περαιτέρω διάλυση της κοινωνίας και της οικονομίας, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση, με κάθε έννοια της λέξης, της ελληνικής κοινωνίας. Δεν πρέπει να δεχτούμε να υποθηκευτεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Φτάνει πια!

Καλούμε τους γονείς να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες που οργανώνονται στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας, ενάντια στα μνημόνια, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την κυβέρνηση και την τρόικα. Πιο συγκεκριμένα καλούμε τους γονείς να συμμετάσχουν:

- Στην μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 12/6.
- Στην γενική απεργία και την διαδήλωση στις 15/6.
- Στην περικύκλωση της βουλής την ημέρα που θα οριστεί για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με στόχο να αποτραπεί η ψήφισή του.

Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία.
Ενιαίο 12 χρόνο δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Κανένα σχολείο να μην κλείσει/ συγχωνευτεί.
Κανένα παιδί έξω από το σχολείο πριν τα 18 του χρόνια.
Να ιδρυθεί άμεσα το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά, ειδικό σχολείο στην Νίκαια και σε κάθε δήμο για να φοιτούν τα παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή σε ανθρώπινες συνθήκες.
Όχι στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.
Όχι στην επιχειρηματική «αξιοποίηση» των σχολείων.

Παλεύουμε για μόνιμη, σταθερή με πλήρη δικαιώματα δουλειά για όλους.
Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλα τα κενά.
Όχι στις απολύσεις, την ελαστική/ ανασφάλιστη εργασία.
Κανένας εκπαιδευτικός να μην απολυθεί.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και του δημόσιου πλούτου.

Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών στις οποίες έχουν ήδη δοθεί περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια κρατικό χρήμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

Πάτρα: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ηλικιωμένη που ζει με οξυγόνο – Συνελήφθη ο γιος της που διαμαρτυρήθηκε

Εφιαλτική γίνεται πλέον η πραγματικότητα για όσους δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα. Βλέπετε η παραπλανητική διαφήμιση δεν μας τα λέει όλα , δηλαδή όταν δεν έχεις να πληρώσεις όσα σου ζητάνε για να μπεις στην ρύθμιση τι κάνεις ; προφανώς έχεις την τύχη της ηλικιωμένης κυρίας Νίκης Μούζου, καθώς η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, αν και η ίδια ζει με μηχάνημα οξυγόνου. Όπως αναφέρει το www.patrastimes.gr, η ηλικιωμένη γυναίκα ζει σε ένα παλιό σπίτι στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, στην πιο υποβαθμισμένη συνοικία της πόλης. Σήμερα το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ συνοδεία ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ έκοψαν το ρεύμα. Η κυρία Νίκη ζει με μια πενιχρή σύνταξη. Συντηρεί τα δύο της εγγόνια, ανήλικα, και ήλθε αντιμέτωπη με έναν υπέρογκο λογαριασμό ρεύματος. Πάνω από 10.000 ευρώ. Όπως είπε δεν μπορούσε να πληρώσει καθώς έπρεπε να επιλέξει από το αν θα μπορέσει να ταΐσει την οικογένειά της ή να έχει ρεύμα. Η γειτονιά ξεσηκώθηκε. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο γιος της κυρίας Νίκης πήγε στην ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθεί. …