Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψήφισμα - Κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νίκαιας

Ανακοίνωση Ένωσης ΣυλλόγωνΓονέων και Κηδεμόνων Νίκαιας

Ψήφισμα - Κάλεσμα

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας συμπαρίσταται και χαιρετίζει όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους ελαστικά εργαζόμενους και την νεολαία που βγήκαν στις πλατείες και διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Δηλαδή με αξιοπρεπή μισθό, σταθερή εργασία, κοινωνική ασφάλιση και δημόσια-δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.

Μετά από δεκαετίες νεοφιλελεύθερων επιθέσεων στο βιοτικό επίπεδο, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. Μετά από δεκαετίες αποκρατικοποιήσεων/ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, «εκσυγχρονισμού» της κοινωνίας, «επανίδρυσης» του κράτους. Μετά από δεκαετίες μεγάλων έργων και υπέρογκων εξοπλισμών που γέμισαν τις τσέπες μεγαλοεργολάβων, κρατικοδίαιτων μεσαζόντων με δισεκατομμύρια ευρώ, ήρθαν όλοι αυτοί εργοδότες, τραπεζίτες, κυβερνώντες πιασμένοι χέρι χέρι με τους ευρωπαίους ομολόγους τους και φέρνουν στους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ένα λογαριασμό μερικών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Για να πληρωθεί αυτός ο λογαριασμός μας επέβαλαν το πρώτο μνημόνιο θυσιάζοντας μέσα σε ένα χρόνο τόσα δικαιώματα και κατακτήσεις όσα δεν είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν τα προηγούμενα 20 χρόνια.

Ένα χρόνο μετά, έρχονται πάλι και μας ζητούν να γυρίσουμε την κοινωνία μας έναν αιώνα πίσω. Να ξεπουλήσουμε/ υποθηκεύσουμε την χώρα, να θυσιάσουμε ότι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματά, δημόσια αγαθά, κοινωνικά δικαιώματα. Τα μέτρα αυτά θα φέρουν την ελληνική κοινωνία κυριολεκτικά στην βαρβαρότητα.

Την βαρβαρότητα αυτή την ζουν ήδη οι πιο αδύναμοι κρίκοι της ελληνικής κοινωνίας. Η νεολαία, οι φτωχοί, όσοι χάνουν την δουλειά τους. Τα παιδιά και οι γονείς στην επαρχία που βλέπουν τα σχολεία τους να κλείνουν. Τα παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή και οι γονείς τους στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά που κυριολεκτικά στοιβάζονται σε ένα κτίριο που είναι αδύνατο να λειτουργήσει το σχολείο.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την περαιτέρω διάλυση της κοινωνίας και της οικονομίας, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση, με κάθε έννοια της λέξης, της ελληνικής κοινωνίας. Δεν πρέπει να δεχτούμε να υποθηκευτεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Φτάνει πια!

Καλούμε τους γονείς να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες που οργανώνονται στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας, ενάντια στα μνημόνια, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την κυβέρνηση και την τρόικα. Πιο συγκεκριμένα καλούμε τους γονείς να συμμετάσχουν:

- Στην μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 12/6.
- Στην γενική απεργία και την διαδήλωση στις 15/6.
- Στην περικύκλωση της βουλής την ημέρα που θα οριστεί για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με στόχο να αποτραπεί η ψήφισή του.

Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία.
Ενιαίο 12 χρόνο δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Κανένα σχολείο να μην κλείσει/ συγχωνευτεί.
Κανένα παιδί έξω από το σχολείο πριν τα 18 του χρόνια.
Να ιδρυθεί άμεσα το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά, ειδικό σχολείο στην Νίκαια και σε κάθε δήμο για να φοιτούν τα παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή σε ανθρώπινες συνθήκες.
Όχι στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.
Όχι στην επιχειρηματική «αξιοποίηση» των σχολείων.

Παλεύουμε για μόνιμη, σταθερή με πλήρη δικαιώματα δουλειά για όλους.
Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλα τα κενά.
Όχι στις απολύσεις, την ελαστική/ ανασφάλιστη εργασία.
Κανένας εκπαιδευτικός να μην απολυθεί.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και του δημόσιου πλούτου.

Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών στις οποίες έχουν ήδη δοθεί περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια κρατικό χρήμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάγια να αρχισει ο κοσμος να γελα
πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.

Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λ…

η Ιστορία γράφεται πάντα με Αίμα . Carlo Giuliani 20/7/2001 Genova

Τα μάτια μισάνοιχτα, μία τεράστια κηλίδα αίμα, κατακόκκινη, να πλαισιώνει το γερμένο στο πλάι και στην άσφαλτο κεφάλι, σαν σκοτεινό φωτοστέφανο. Η ηλικία του 19 χρονών...
Το όνομα του  Garlo Giuliani ........ Διαδηλωτής ενάντια στους G8  GENOVA 2001

Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά την Τετάρτη  18/7/2001 , αν θυμάμαι καλά , με πούλμαν μια ομάδα συντρόφων από το ΚΚΕ για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση ενάντια στους G8 στην Γένοβα .
Πάτρα - Αγκώνα το πρωί της Πέμπτης  στο λιμάνι  της Αγκώνα.


 Στο λιμάνι της Αγκώνα εκατοντάδες Καραμπινιέροι περιπολικά  μας υποδέχτηκαν όπως έπρεπε, στο πλοίο μαζί μας εκατοντάδες Σύντροφοι και Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ταξιδεύσαμε μαζί για να πάρουμε μέρος στην διαδήλωση .
Γράφει ο Ριζοσπάστης στην πρώτη σελίδα την άλλη μέρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ Γ8 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η υποδοχή  "καταπληκτική" μόλις πατήσαμε το πόδι μας στη γη , έπρεπε να περάσουμε ανάμεσα από μια σειρά καραμπινιέρους οι οποίοι δεν μας πέρναγαν από έλεγχο , μάλιστα εμένα με κρατούσαν …