Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



28/29 ΙΟΥΝΙΟΥ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" στηρίζει την 48ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου ενάντια στην ψήφιση του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος από μια κυβέρνηση πλήρως απονομιμοποιημένη, μια κυβέρνηση όχι απλά υπό κατάρρευση, αλλά μια κυβέρνηση που έχει χρόνο ζωής μερικές ημέρες.

Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων.

Εδώ κι ένα μήνα μέσα από το κίνημα των πλατειών στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες της χώρας αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Και αυτό δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς, ούτε άλλωστε και τους βασικούς στόχους του κινήματος για την αποτροπή της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, την απαίτηση να φύγουν Κυβέρνηση –Τρόϊκα και το αίτημα για πραγματική Δημοκρατία.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα.
Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!

"..Το διήμερο τη συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ' όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας…"(από την Λαϊκή Συνέλευση Συντάγματος).

Η καρδιά όλων μας, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας χτυπά στο Σύνταγμα. Ο ελληνικός λαός από την πλατεία Συντάγματος θα στείλει στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη ένα νικηφόρο μήνυμα αντίστασης, ανατροπής, αλληλεγγύης και προσδοκίας.

28-29 Ιουνίου: 48 ώρες στο δρόμο!
Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους επιτρόπους της τρόικας να μη τους περάσει καν από το μυαλό τους ότι η καταστολή μπορεί να σπάσει την κινητοποίηση μας.

Στα διλήμματα «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» του κου Πάγκαλου, εμείς απαντάμε: «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει». Να χαίρεται τον παππού του!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στις 29 Ιουνίου συντονίζουμε όλες τις δυνάμεις μας για να επιτευχθεί η ουσιαστική περικύκλωση της Βουλής. Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων δίνουν ραντεβού στις 8:00 πμ στο μετρό Ευαγγελισμός. Ενδεικτικά στον Ευαγγελισμό θα είναι οι λαϊκές συνελεύσεις Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου. Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων μαζεύονται στις 8:00 πμ στο Καλλιμάρμαρο. Ενδεικτικά: Ν. Σμύρνη, Βύρωνας, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέος Κόσμος, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό. Οι δυτικές συνοικίες συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα (Αμαλίας και Β. Σοφίας). Ενδεικτικά: Πετρούπολη, Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν επίσης στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης.

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους επιτρόπους της τρόικας να μη τους περάσει καν από το μυαλό τους ότι η καταστολή μπορεί να σπάσει την κινητοποίηση μας.

Στα διλήμματα «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» του κου Πάγκαλου, εμείς απαντάμε: «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει». Να χαίρεται τον παππού του!