Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

1 εκατ. κάτοικοι της Δ. Αττικής χάνουν το νοσοκομείο τους

«Τα τελευταία 100 χρόνια, από ιδρύσεώς του, στο νοσηλευτικό ίδρυμα που σήμερα ονομάζεται «Η Αγία Βαρβάρα» νοσηλεύτηκαν ασθενείς με λέπρα, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδες, μηνιγγίτιδες, AIDS και όποια άλλη νέα για την εποχή ασθένεια, που και μόνο το άκουσμά της προκαλούσε τρόμο. Τώρα που κάποιες από αυτές δεν υπάρχουν κι άλλες λόγω προόδου της επιστήμης δεν τρομάζουν, δικαιούνται οι κάτοικοι, φτωχών οικονομικών στρωμάτων, της δυτικής Αθήνας ένα νοσοκομείο».

http://kontrastoreyma.blogspot.com





Το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουλίου, εργαζόμενοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Υγείας την πρόθεσή τους να σταματήσουν την επιχείρηση κλεισίματος του Νοσοκομείου “Η Αγία Βαρβάρα”. Με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου απούσας, το Σύλλογο Εργαζομένων και την αντιπροσωπεία κατοίκων και φορέων υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Υγείας ο οποίος αφού άκουσε τα αιτήματα και παρέλαβε τα ψηφίσματα των Συνελεύσεων και των Δημοτικών Συμβουλίων, δήλωσε ότι δεν έχει διαμορφωθεί, ακόμη, η οριστική πρόταση, δεν γνωρίζει τις προθέσεις για το Νοσοκομείο και δεσμεύτηκε να κλειστεί ραντεβού του Συλλόγου με τον Υφυπουργό πριν την “αποφράδα” ημέρα της 20ης Ιουλίου 2011.

-Στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις, στο κανάλι μας στo Youtube.
-Δημοσιεύματα για τη συγκέντρωση στο σύνδεσμο “Έγραψαν για το Νοσοκομείο μας” στη δεξιά στήλη.
συνέντευξη του Μιχάλη Σελέκου, Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΔΑ, στην πρωινή ζώνη του Ρ/Σ “Στο Κόκκινο - 105,5FM”, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011, στη δεξιά στήλη.
-Οι διαμαρτυρίες των πολιτών στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας
-Η αλήθεια για το ΓΝΔΑ “Η Αγία Βαρβάρα”


ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ
Το νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας γνωστό και σαν <<Λοιμοδών>> κλεινει ο Δήμος οι Κάτοικοι οι εργαζόμενοι στην περιοχή αντιδρούν και καλούν σε κινητοποιήσεις για να μην κλείσει το νοσοκομείο .
Μνημόνιο βλεπεται , τώρα θα πώ και Εγώ και δεν το θέλω καθόλου ότι <<τα λέγαμε>> και μας ειρωνευόντουσαν ..<<και που τα ξέρετε εσείς αυτά >> η συνηθισμένη ερώτηση .. ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ να μην κλείσει το νοσοκομείο . Βρεθήκαμε πέρσυ στην δύσκολη θέση να πάμε Αυγουστο μήνα σε αυτό το νοσοκομείο για μια δύσκολη περίπτωση και έχουμε άποψη για την φροντίδα που πήρε ο ασθενής μας .
Ένα νοσοκομείο ανθρώπινο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους μια δομή δημόσιας φροντίδας κλείνει και αυτή για <<οικονομικούς λόγους >> γιατί κάποιοι έκαναν ρεμούλες με τις προμήθειες , αλήθεια αυτή οι κάποιοι δεν υπέγραφαν δεν ξέρουμε τα ονοματά τους , γιατί δεν τους βγάζουμε στην πλατεία για παραδειγματισμό γιατί αντί για αυτούς τιμωρούμε αυτόυς που δέχονται την φροντίδα του νοσοκομείου ;






1 σχόλιο:

blackbedlam είπε...

Κώστα δεν ξέρω αν αυτό το κειμενάκι το έχουν γράψει κάποιοι κάτοικοι ή εκφράζει την άποψη κάποιων φορέων και λέει μεταξύ άλλων:

{..}γιατί κάποιοι έκαναν ρεμούλες με τις προμήθειες , αλήθεια αυτή οι κάποιοι δεν υπέγραφαν δεν ξέρουμε τα ονόματά τους , γιατί δεν τους βγάζουμε στην πλατεία για παραδειγματισμό γιατί αντί για αυτούς τιμωρούμε αυτούς που δέχονται την φροντίδα του νοσοκομείου ;
Αλλά να γίνουμε ξεκάθαροι όσο ο κόσμος νομίζει ότι όλα όσα γίνονται ότι όλα τα μέτρα που παίρνονται ότι η κρίση εν πάσι περιπτώσει, είναι αποτέλεσμα κάποιων ανέντιμων που έκαναν ρεμούλες, έπαιρναν μίζες, δεν θα κάνουμε βήμα μπροστά.
Βλέπεις τι λέει παρακάτω; Να τους βγάλουμε στην πλατεία για παραδειγματισμό! να τους τιμωρήσουμε.
Και εγώ θα σου πω να τους μαστιγώσουμε κιόλας.
Όσο έχουμε τέτοιες ιδεοληψίες, όσο δεν γίνεται κατανοητό ότι για όλα όσα συμβαίνουν δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος παρά μόνον η σήψη του ίδιου του συστήματος που έχει φάει τα ψωμιά του,δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να γίνει ένα βήμα μπροστά.
Είναι το σύστημα που πλέον δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει με τις ίδιες προϋποθέσεις που υπήρχε πριν.
Είναι οι εσωτερικές αντιθέσεις του συστήματος, είναι νομοτέλεια, είναι αδιέξοδο.
Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό, σου λέω πάλι, ότι δεν μπορεί μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος να κάνει βήμα μπροστά η εργατική τάξη.
Θα μας αποδεκατίσουν!