Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΡΗΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ..ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Ζύγι Κύπρου: Μαζεύουν πτώματα από τα απέναντι βουνά...!

Δώδεκα νεκροί και 62 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου.
Διευκρίνισε δε ότι όλα τα θύματα είναι Κύπριοι. Ο κ. Στεφάνου απέκλεισε τη δολιοφθορά σε σχέση με την έκρηξη.
Από τους 62 τραυματίες, οι 50 έτυχαν των πρώτων βοηθειών και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι, από τους υπόλοιπους 12, οι δύο είναι πολύ σοβαρά.
Το Υπουργικό Συμβούλιο κήρυξε δημόσιο πένθος από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη, οι δε κηδείες των θυμάτων θα γίνουν δημοσία δαπάνη.
Η Κύπρος θρηνεί άλλη μια φορά

Παντού μυρίζει καμένο. Σκόνη και καπνός καλύπτει τα πάντα σε μια ακτίνα 5 έως 10 χιλιομέτρων. Νεκροί και τραυματίες. Πτώματα έχουν εκσφενδονιστεί στους λόφους, εκατοντάδες μέτρα μακριά. Η Κύπρος θρηνεί, Ιούλιο μήνα, γι' άλλη μια φορά.
Όλα ξεκίνησαν στις 4.27 το πρωί. Μια φωτιά ξεσπάει μεταξύ της Ναυτικής Βάσης "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Ζύγι και του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού της ΑΗΚ, στο Βασιλικό.
Στην περιοχή μεταβαίνουν 14 οχήματα με 60 πυροσβέστες και μαζί με αξιωματικούς και στρατιώτες της Βάσης προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.
Στις 5.30, όμως, τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Μια ισχυρή έκρηξη έρχεται να σπείρει το θάνατο και τον πανικό. Μέσα στη ναυτική βάση υπήρχαν 98 κιβώτια με πυρομαχικά, που κατευθύνονταν στη Συρία, όμως δεσμεύτηκαν από τις κυπριακές αρχές Αν και οι πληροφορίες δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες, από τη ζέστη και τη φωτιά φαίνεται να έγινε η έκρηξη.
Από την έκρηξη η περιοχή από το Μαρί έως το Γκάβερνορς θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στη γύρω περιοχή, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους από την Κύπρο, οι εικόνες στην περιοχή ειναι τραγικές. Πυροσβέστες και διασώστες λένε πως μαζεύουν χέρια και πόδια από τα δέντρα και πως αυτά που βλέπουν δεν μπορούν να τα περιγράψουν από το σοκ. Πτώματα έχουν εκτιναχθεί εκατοντάδες μέτρα μακριά στους λόφους, ενώ, όπως λένε οι ειδικοί, αν δεν υπήρχαν τα βουνά τριγύρω, θα είχαμε εκατοντάδες θύματα!
Άνδρες της ΕΜΑΚ σκεπάζουν πτώματα που έχουν εκσφενδονιστεί στο απέναντι βουνό.
Άνδρες της ΕΜΑΚ σκεπάζουν πτώματα που έχουν εκσφενδονιστεί στο απέναντι βουνό.


Από την έκρηξη είχε εγκλωβιστεί ομάδα στρατιωτών σε υπόγειο χώρο του στρατοπέδου, αλλά ευτυχώς οι ομάδες διάσωσης κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν.
ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

blackbedlam είπε...

Σε τι να πρωτοσταθεί κανείς γι΄αυτή την τραγωδία.
Πεθαίνουν οι λέξεις που να πάρει.
Ακόμα και η λέξη συμπαράσταση ακούγεται φτηνή.
Ιδικά αν πάρει κανείς υπ΄όψη του σε τι χώρα σημειώθηκε αυτή η τραγωδία.
Και όχι τίποτε άλλο αλλά στην προηγούμενη ανάρτησή σου ήταν που μιλούσες για τα "αδερφά"Παλαμίδια.
Ας βρούν το κουράγιο οι άνθρωποι.....