Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ταξίδι δημιουργίας ...

«Tαξίδι δημιουργίας, έργων και ανάπτυξης»

Γιώργος Γεωργίου Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδίων Λεμεσού , φίλος ,σύντροφος και Ανθρωπος , γιατί υπάρχουν και Δήμαρχοι που αξίζουν την εμπιστοσύνη που τους δείχνει ο Πολίτης . Διάβασα στο lemesos. blog την συνέντευξη και την δημοσιεύω .

Το 1991 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, για να εκλεγεί και

πάλι το 1996 Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών. Διατελεί για 10 χρόνια Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου και δίκαια τα Κάτω Πολεμίδια σ’ αυτά τα χρόνια μέσα από τη διαρκή προσφορά και δράση στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού χαρακτηρίζεται «Δήμος του Πολιτισμού».

Σήμερα είναι Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, αξίωμα που κατέχει από το 2001, και Πρόεδρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην Επιτροπή Περιφερειών στις Βρυξέλλες. Συμμετέχει ως μέλος σε διάφορα Συμβούλια όπως το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας και το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού.

Έχει γράψει άρθρα και σημειώματα σε εφημερίδες και περιοδικά με θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει ασχοληθεί επισταμένα με ειδική έρευνα για την πολιτική των Δήμων για θέματα «Τέχνης και Πολιτισμού». Είναι νυμφευμένος και έχει τέσσερις κόρες.

Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός μπορεί να συναρπάζει τον κάθε άνθρωπο. Είναι ένα ταξίδι δημιουργίας, έργων και ανάπτυξης. Ως λαϊκός θεσμός που είναι από τη φύση του, σου προσφέρει τη δυνατότητα να είσαι σε καθημερινή συναναστροφή με τους πολίτες, τους νέους, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους. Μπορείς να ζεις και να βιώνεις καθημερινά τις αγωνίες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

www.lemesos-blog.com

www.philenews.com
www.polemidiamunicipal.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: