Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΝΙΚΑΙΑ 2011 - ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ





Σκηνή Νο1: Στη χωματερή Άνω Λιοσίων. Κάθε σούρουπο ορδές πεινασμένων ορμάνε στον σκουπιδότοπο εκεί που ρίχνουν αποφάγια, χαλασμένα σκεύη σπιτιού, ληγμένες κονσέρβες και σάπια φρούτα για να βρουν κάτι για να βάλουν στο στόμα τους. Δύο περιπολικά που γυρνάνε γύρω γύρω από τον ΧΥΤΑ Λιοσίων δεν παρεμβαίνουν ποτέ. Οι αστυνομικοί κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτούς τους πεινασμένους, απελπισμένους της Αθήνας.

Σκηνή Νο2: Έξω από τα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου και ΑΒ στο Περιστέρι. Ώρα 8 το βράδυ. Οι υπάλληλοι βγάζουν τεράστιους κάδους με σκουπίδια και μετά κλείνουν το μαγαζί για να φύγουν. Μία ώρα αργότερα εμφανίζεται η πρώτη ομάδα των πεινασμένων με φακούς που βουτάνε κυριολεκτικά μέσα στους κάδους για κάτι φαγώσιμο. Ακόμα και κόκκαλα ή άχρηστα κομμάτια κρέας από τα χασάπικα του σούπερ μάρκετ θα μπουν σε κάτι νάιλον τσάντες που έχουν μαζί τους, για να αποτελέσουν το πιάτο της ημέρας.

Σκηνή Νο3: Οδός 28ης Οκτωβρίου στο Ψυχικό, πίσω από το υπουργείο Άμυνας. Οι Φιλιππινέζες των πλουσίων οικογενειών της περιοχής βγάζουν σε μεγάλες μαύρες νάιλον σακούλες τα σκουπίδια των σπιτιών. Στη γωνία καιροφυλακτεί ένα ζευγάρι πεινασμένων που σέρνει ένα ξύλινο μεγάλο καρότσι. Κάθε φορά που βγαίνει μια σακούλα σκουπιδιών την αρπάζουν, τη βάζουν στο καρότσι και το βράδυ με την ησυχία τους θα ψάξουν να βρουν κάτι φαγώσιμο ή ένα παλιό αντικείμενο που ίσως έχει κάποια αξία.

Σκηνή Νο 4: Νίκαια στην οδό 7ης Μαρτη μετά την γέφυρα σε μια μικρή πλατεία που είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι κάδοι των σκουπιδιών το σούρουπο όταν κλείνει και το διπλανό τυροπιτάδικο εμφανίζονται ηλικιωμένοι που ψάχνουν για να βρούν κάτι φαγώσιμο στα σκουπίδια , οι κάτοικοι τρυγλυρω πια κρεμούν ότι φαγώσιμο θέλουν να πετάξουν κυρίως ψωμιά στα γύρω δέντρα για να μην τα πετούν στα σκουπίδια ..θλιβερή εικόνα η κυρία που βρήκε ένα μπουκάλι milko ,προφανώς ληγμένο , το τύλιξε γρήγορα στην σακούλα , σαν να το είχε κλέψει , και έφυγε .......

Τα κτήνη μας έφεραν 70 χρόνια πίσω. Οι κλέφτες και οι λωποδύτες του μέλλοντός μας και των ονείρων μας σπρώχνουν τώρα ένα λαό στην πείνα και την ξευτίλα.
Αθήνα του 2011 και του Μνημονίου.
Αθήνα του 1941 και των ναζί κατακτητών.
Εβδομήντα χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται.


ΚΟΚΚΙΝΙΑ 2011 ...και οι άλλοι κάνουν δηλώσεις για τα μπάνια των ΚΑΠΗ με 3 ευρο συμμετοχή !!!

Καλλίτερα να λέμε τα πράγματα με το ονομα τους η πολιτική που μας επιβάλουν είναι ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ .ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ
ΟΠΩΣ και να θελεις να το κάνεις να φαίνεται όμορφο η Αλήθεια είναι αυτή .
ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εφαρμογη του ΠΛΗΡΩΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ απο τον "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" Δήμαρχο στην Νίκαια όχι γιατί το είχαμε παραξηλώσει με το τσάμπα !
Πληρώστε λοιπόν για να μάθετε να μην ξαναβγάλετε αριστερό δήμαρχο .

Γιαννης. είπε...

ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ --ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ -- ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΒΑΛΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ . ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΠΙΑ .

Τάκης είπε...

Μάλλον δεν έχουμε δεί ακόμα τίποτα σε σχέση με αυτά που έρχονται. Η μόνη λύση είναι η αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση μεταξύ μας , πράγμα που δεν το έχουμε καταφέρει ακόμα . Κώστα μπράβο που φέρνεις τέτοια ζητήματα που καίνε πραγματικά .

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Η απόλυτη εξαθλίωση, για τμήματα του λαού είναι, πλέον,ορατή την ώρα που τα κέρδη των ελαχίστων αυξάνονται σκανδαλωδώς. Δεν ξέρω αν δίπλα από το εύλογο σοκ που προκαλούν αυτές οι θλιβερές εικόνες ενυπάρχει και η οργή, αλλά όπως και να ΄χει αυτό το άδικο σύστημα σαπίζει κάθε μέρα και η δυσωδία του μας πνίγει.
Παρεμπιπτόντως, ευχαριστούμε και για την εγγραφή σας στο blog μας (eyrytixn.blogspot.com). Και από την πλευρά μας ήδη φιλοξενούμε τον ιστότοπό σας στη στήλη "ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ στα blogs των αναγνωστών μας". Καλή συνέχεια...